B&B 't Oezent

B&B 't Oezent

Thuiskomen in Oudenaarde

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
GAVERSTRAAT 10
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
0468206320
Reservation
Online boeken
Link

Thuiskomen, onthaasten en in alle rust ontspannen na je verkenning door de Vlaamse Ardennen: dat kan in B&B ‘t Oezent. Geen wonder. ‘t Oezent is Maters dialect en  betekent zoveel als ‘bij ons thuis’. Voor dat thuisgevoel staan Bert, Véro en Linus garant.

Zij ontvangen je met open armen in hun opgeknapte hoeve. Je krijgt er zelfs een traktatie bovenop voordat de uitbaters je de weg wijzen naar je slaapkamer. B&B ‘t Oezent biedt je een ruime familiekamer voor vier personen of een van de drie tweepersoonskamers.

Elke kamer is uitgerust met een comfortabele badkamer en draadloze internettoegang. De bedden zijn opgemaakt met vers gewassen linnen. Je ruikt meteen dat het buiten aan de waslijn te drogen hing.

't Oezent slaapkamer
't Oezent slaapkamer (2)
oezent4.png
't Oezent badkamer
oezent2.png
oezent3.png
Slaapkamers met uitzicht

Brasserieën en restaurants in de buurt

Vanuit je bed zie je door de grote raampartijen niets anders dan weides en akkers, je decor als je ‘s avonds buiten aperitieft op je privé-terras. Honger gekregen? De uitbaters maken je wegwijs in de brasserieën en restaurants in de buurt waar je de benen onder tafel kunt schuiven. Aan keuze geen gebrek. Dicht bij ‘t Oezent vind je onder meer restaurant Zwadderkotmolen, Bistro Bizarre of 't Jagerijtje.

Weekend met vrienden of familie

Droom je ervan om eens een weekend met vrienden of familie door te brengen? Vanaf twee nachten kan je de B&B helemaal huren als vakantiewoning voor 10 tot 12 personen. Alle bed- en badlinnen en de eindschoonmaak zijn in de prijs inbegrepen.

't Oezent keuken
't Oezent buitenterras 's avonds
Keuken in de B&B

Wandelroutes volgen

Dankzij de landelijke ligging van ‘t Oezent hoef je niet ver te lopen om bij een wandelroute uit te komen. Je bent er omsingeld door wandelknooppunten 35, 37 en 38. Via deze knooppunten haak je naadloos in op de Geuzenhoek wandelroute. Hij brengt je onder meer tot bij de Molenberg in Horebeke, een kasseiweg die beschermd is als monument.

De Bos t’Ename wandelroute katapulteert je duizend jaar terug in de tijd. Toen was het Scheldedorpje Ename een belangrijke handelsnederzetting en de thuishaven van de Sint-Salvatorabdij. De benedictijnen sprokkelden hun hele hebben en houden bij elkaar in Bos t’Ename. In het hart van dit lapje groen kan je een trap beklimmen. Geniet er van het uitzicht op Oudenaarde en - bij helder weer - Gent. Onderweg passeer je Huis Beaucarne, een 250 jaar oude erfgoedparel.

Bos_'t_Ename.jpg
Bos'TEname_DavidSamyn.jpg
Bos 't Ename

Vroegmiddeleeuwse nederzetting Ename

In nog geen vijf minuten rijd je naar Ename, de vroegmiddeleeuwse nederzetting langs de Schelde die tal van sporen heeft achtergelaten. De Sint-Laurentiuskerk, bijvoorbeeld, heeft meer dan duizend jaar op de teller en is binnenin beschilderd met de oudste Byzantijnse fresco’s van de Benelux.

In de schaduw van de kerktoren ontdek je het verhaal van Ename vanaf de vroege middeleeuwen in het  Erfgoedsite Ename - Pam Ename. In het 8 hectare grote archeopark van Ename stap je tussen de funderingen van de benedictijnenabdij die door de Franse Revolutionairen in 1794 in de as werd gelegd.

Schildersdorpen en werelderfgoed

In de buurt van B&B ‘t Oezent verken je authentieke dorpen zoals de oude dorpskern van Mullem, het schildersdorp Kwaremont en Schorisse met zijn Omer Wattez-wandelroute. De cultuurhistorische steden van de Vlaamse Ardennen liggen binnen handbereik: Zottegem, Brakel, Ronse en Geraardsbergen zijn hooguit 20 kilometer rijden.

Je hoeft zelfs niet zo ver te gaan. Vlak bij B&B ‘t Oezent ligt Oudenaarde, een stad die barst van de geschiedenis. Niet te missen dus als je hier logeert. Oudenaarde is bezaaid met architecturale hoogtepunten, denk maar aan  de Grote Markt met zijn tot werelderfgoed uitgeroepen belforttoren bovenop het stadhuis. Binnenin vind je het MOU, een museum dat inzoomt op 1.000 jaar lokale geschiedenis.

mou.jpg
MOU2.jpg
Het MOU in Oudenaarde

Over hellingen en kasseien

Oudenaarde wordt in een adem genoemd met de Vlaamse wielerklassieker bij uitstek: de Ronde van Vlaanderen. Het Centrum Ronde van Vlaanderen is dé ontmoetingsplaats voor koersliefhebbers. Je start en komt er weer als je een van de uitgestippelde routes volgt langs kasseistroken en hellingen uit de Ronde.

Je hebt keuze uit drie lussen:

  • De blauwe lus loodst je over de bekende kasseistroken naar de Oude Kwaremont, de Koppenberg én de Taaienberg.
  • De gele lus scheert rakelings langs B&B ‘t Oezent en schuift je enkele stevige klimmers onder de wielen, zoals die van Wannegem-Lede, de Paddestraat en Volkegemberg.
  • Voor de Muur van Geraardsbergen moet je de rode lus volgen.

In het wiel van Adriaen Brouwer

B&B ‘t Oezent ligt niet alleen te midden van het decor van de Ronde van Vlaanderen, het is ook omgord door fietsknooppunten (72, 73, 78). Heb je je fiets bij, dan sta je in een wip op de Kuitenbijters fietsroute, een pittige tocht die je over de Taaienberg en de Koppenberg voert.

Doe je het liever rustiger aan, volg dan de fietsroute Tussen Oudenaarde en Horebeke. Via Ename, de Tissenhovemolen en de houten Bossenaarmolen fiets je door het historische hart van de Vlaamse Ardennen.

Hou zeker eens halt bij brouwerij Roman, de oudste familiebrouwer van het land waar het Adriaen Brouwer-bier in de ketels ligt te gisten.

BewegwijzeringRVV_DavidSamyn.jpg
RVV_Straat4_DavidSamyn.jpg
Adriaen Brouwer- Het Gevoel TOV.jpg

Reserveer je verblijf bij ‘t Oezent

Boek je verblijf aan de rand van Oudenaarde en verken de Vlaamse Ardennen te voet of met de fiets. Raadpleeg op de website van ‘t Oezent de beschikbaarheid van de B&B.