B&B en vakantiewoning Duisbeke

B&B en vakantiewoning Duisbeke

Het landelijke leven

Oudenaarde
Capaciteit
8 Personen
Straat + huisnummer
DUISBEKE 5
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32472817380
Link

De omgeving van Oudenaarde, en dan zeker het dorpje Mater, ziet er nog grotendeels uit zoals een eeuw geleden. Je wordt er overweldigd door het zicht de op akkers, weiden, bossen en heuvels, met hier en daar een eeuwenoude vierkantshoeve tussen het groen. Eén van die vierkantshoeves is Duisbeke Logies.

Duisbeke Logies is een imposante vierkantshoeve te midden van de Materse velden, tussen de beroemde kasseistroken van De Jagerij en de Molenberg. In de enorme, recent gerestaureerde schuur kun je een kamer of suite huren, of meteen ook een volledige vakantiewoning. Keuze zat!

Welkom bij Jean-Baptiste

Leuk detail: bij het binnenkomen van de hoeve zie je nog altijd het 19de-eeuwse naamplaatje hangen van 'Jean-Baptiste Walraet, Cultivateur d'Audenaerde’. Vandaag zijn Anne-Marie, Sam, Omer, twee viervoeters en een familie Ouessantschapen de bewoners.
 

hoofdgebouw_hoeve.jpg
Deze authentieke vierkantshoeve straalt pure charme uit.

Smaakvol verbouwd

De monumentale schuur van de boerderij is omgeturnd tot een ruim gastenverblijf met een ruime kamer, een suite en een knusse vakantiewoning. De inrichting is sober luxueus, met witte muren en blank hout. Bij zomers weer kun je de grote tuin in. En het landschap! Mater is nog echt een groene gemeente, met glooiende heuvels en holle wegen. Je waant je hier heel ver van de bewoonde wereld.
 

Familie-fietst-bij-stadhuis-van-Oudenaarde.jpg
Fietsen in Oudenaarde
Oudenaarde ligt vlakbij het logies.

Oudenaarde city

Toch is het stadsleven heel dichtbij. Oudenaarde, de geboorteplaats van Margaretha van Parma en beroemd om zijn wandtapijten, ligt op een steenworp. Op de Grote Markt, met zijn tot werelderfgoed uitgeroepen belforttoren, zie je pas goed hoe belangrijk deze stad eeuwenlang is geweest. Gezellig is het er ook, met heel wat verrassende winkeltjes, terrasjes, interessante musea en bezienswaardigheden. Wil je nog steden? Ronse, Zottegem, Geraardsbergen en zelfs Gent zijn gemakkelijk bereikbaar. 
 

Duisbeke
De kamers bieden heel wat comfort.
Duisbeke
De vakantiewoning straalt pure rust uit.

Kamer, suite of vakantiewoning?

Als je op zoek bent naar een kleinschalig en persoonlijk verblijf, dan is Duisbeke Logies iets voor jou. De ruime kamer Jean-Baptiste en de Suite Séraphine, genoemd naar de voormalige bewoners van de hoeve, bevinden zich op de bovenverdieping van de schuur. Beide kamers zijn voorzien van alle modern comfort. Voor het ontbijt schuif je bij aan de lange gemeenschappelijke tafel of kies je voor een tête-à-tête aan een van de kleinere aparte tafeltjes.

De gîte voor 4 personen in de oude stallen heeft een eigen ingang en eigen terras. Je proeft hier de geschiedenis van het gebouw. De gewelfde plafonds en de nog goed zichtbare ‘grillige’ muren vormen een mooi contrast met het moderne en strakke interieur. De woning heeft een regendouche én een bad en een volledig uitgeruste keuken. Door de grote glazen pui heb je een prachtig uitzicht op de tuin. Ben je met meer dan vier? Dan huur je de volledige schuur af en heb je een ruim logies voor acht.
 

Koppenberg_Oudenaarde_flandriens(2).jpg
Koppenberg_Oudenaarde_flandriens(1).jpg
Koppenberg_Oudenaarde_Strava_Flandrien_Challenge(2).jpg
Sportieve fietsers kunnen zich uitleven in de mooie omgeving.

Eropuit

We begrijpen het wel: als je ‘s ochtends je ogen opendoet en uitkijkt op de magnifieke omgeving, is je eerste reflex om (eerst nog wat te dutten en dan) te blijven waar je bent, met rondom jou niets dan natuur en ‘s avonds een aperitiefje op het terras. Maar het zou toch zonde zijn om de omgeving niet te verkennen. Dit is per slot de bakermat van de Ronde van Vlaanderen. Je vindt hier dus een hele selectie fietsroutes, van ontspannend tot heel erg pittig. 
 

Tissenhovemolen.jpg
Brouwerij_Roman.jpg
De Tissenhovemolen zorgt voor een mooi uitzicht.

Van brouwerij naar kapel

In nog geen vijf minuten rijd je naar de Erfgoedsite Ename. De Tissenhovemolen in het dorp zelf is dé kans op instagrammable foto’s. De houten windmolen ligt op 85 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de weidse omgeving. Nog in Mater ligt brouwerij Roman, de oudste familiale brouwer van het land. Je kan de brouwerij na reservatie bezoeken (inclusief proeverij). Brouwerij Roman ligt trouwens op de Tussen berg en kapel Wandelroute. Een tocht van 13 kilometer over de glooiende heuvels van de Vlaamse Ardennen. Start- en eindpunt is de bekende kapel van Kerselare, een van de weinige voorbeelden van zuiver brutalisme in de kerkelijke bouwkunst.