Brakel

Welkom in Brakel

Wil je even ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven? Dan ben je in het groene Brakel aan het juiste adres. In de wandelgemeente bij uitstek kan je tijdens verrassende tochten je batterijen volledig opladen. 

Boembekemolen.jpg
Boembekemolen

Stappen in de Zwalmvallei

Een wandeling langs het kabbelende water van de charmante Zwalm is een absolute aanrader. Vertrekken kan aan de Boembekemolen, één van de vijf watermolens aan de rivier. Na je tocht kan je op het gezellige terras genieten van een drankje.

Verrebeekmolen-David-Stockman.jpg
Mijnwerkerspad_DS.jpg
De Verrebeekmolen en het mijnwerkerspad

In het spoor van de mijnwerkers

De vroegere spoorweg die werkmannen uit de regio naar de steenkoolmijnen in Henegouwen bracht, doet vandaag dienst als uniek en autovrij wandel- en fietspad. Het Mijnwerkerspad brengt je onder andere naar de Verrebeekmolen in deelgemeente Opbrakel, waar je nog steeds vers gemalen bloem kan kopen. 

Brakelbos.jpg
Brakelbos

Groene long

Wandel je liever in een bosrijke omgeving? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. In het Brakelbos, het Livierenbos, de Everbeekse bossen en natuurgebied ‘t Burreken kan je de natuur herontdekken in een groene oase van rust. 

Geutling_In_Oven.jpg
Geuteling

Traditionele lekkernij

Van al dat wandelen krijg je natuurlijk honger. Je kan Brakel niet bezoeken zonder de traditionele lekkernij uit te proberen: een malse geuteling. Dat zijn heerlijke koeken die op een authentieke manier in een houtoven bereid worden. 

Brakel ontdekken?

Bekijk onze selectie
49 Resultaten gevonden