B&B Het Blauwe Huis

B&B Het Blauwe Huis

Verblijf in unieke kamers te midden het groen van Zottegem

Zottegem
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
LANGENDRIES 58
9620 Zottegem
E-mail
Telefoonnummer
+32 477 22 95 66
Link

Het Blauwe Huis in Sint-Goriks-Oudenhove staat voor rust, gezelligheid, comfort én originaliteit. Hier logeer je met maximaal zes personen in drie volstrekt unieke en totaal verschillende kamers. En als de B&B zelf je niet in andere sferen brengt, dan doet het rustgevende en idyllische landschap van de Vlaamse Ardennen het wel. 

Vergeet je fiets of wandelschoenen niet mee te brengen, want deze zacht (én stevig) glooiende streek nodigt je uit om eropuit te trekken. Leef je uit op de talloze wandel- en fietsroutes die voor je uitgetekend in het landschap liggen, rij je eigen Ronde van Vlaanderen of ontdek een van de vele natuurgebieden in de regio. Kortom, je hebt genoeg te doen tijdens je verblijf in het Blauwe Huis!

het blauwe huis 2.jpg
B&B Het Blauwe Huis in Zottegem kan je niet onopgemerkt voorbij rijden door de kenmerkende kleur van de gevel

Creativiteit tot in de kleinste hoekjes

Het Blauwe Huis is een landelijke Bed & Breakfast in een, jawel, felblauwe hoeve op het platteland. Omringd door een mooie buitenruimte, met kippen in de tuin en schapen in de wei. De bewoners, die lange tijd in Gent het kleinste meubel- en verlichtingsfabriekje van Vlaanderen open hielden, verlieten de stadse drukte om hier een nieuw leven te beginnen. Hun creativiteit en vaardigheden lieten ze los op de drie kamers. 

B&B Het Blauwe Huis in Zottegem
bbhetblauwehuis_3.jpg
bbhetblauwehuis_2.jpg
In de grote tuin kan je samen genieten van het uitzicht

Kamers met namen als een klok

In The Sir Thomas Stamford Raffles Room word je terug gekatapulteerd naar de tijd dat het Britse Rijk nog van Schotland tot Hong Kong reikte. Een kamer vol authentieke elementen met een zelfgemaakt glas-in-loodraam boven het bed, een van de specialiteiten van de eigenaars.

De Marco Polo-kamer onder het oude dakgebinte van het huis laat je tot in het Verre Oosten reizen, zonder dat je daarvoor verder hoeft dan Oost-Vlaanderen. De creativiteit van de eigenaars wordt ook doorgetrokken tot in de badkamer, met onder andere een eigen gemaakte houten wastafel.

De derde kamer, die van Sheherazade, laat je kennismaken met de schoonheid uit Duizend-en-een-nacht. In de helderwitte kamer met hemelbed kom je gegarandeerd helemaal tot rust.
 

Scheherazade kamer 1.jpg
Thomas Raffles kamer 1.jpg
bbhetblauwehuis_1.jpg
De kamers in B&B Het Blauwe Huis

De streek op je bord

Als het interieur van Het Blauwe Huis je nog niet genoeg verwende, dan doet het ontbijt dat wel. Op het menu staan eitjes van de kippen uit de boomgaard, die trouwens in al even luxueuze omstandigheden overnachten als jij, met hun eigen kippenpagode. Zelf gebouwd, uiteraard. De confituur is huisgemaakt en voor de rest wordt er beroep gedaan op lekkere streekproducten, want daar wemelt het van in de buurt.

Trek je erop uit voor een wandeling of fietstocht, dan wordt er met plezier een lunchpakket of picknickmand voor je bereid. Ook ‘s avonds kan je op aanvraag aanschuiven voor een seizoensgebonden driegangenmenu of een heerlijke barbecue in de zomermaanden. Wist je trouwens dat de eigenaars ook hun eigen fruitwijnen en bier maken? In de bar proef je ze allemaal.

B&B Het Blauwe Huis in Zottegem
B&B Het Blauwe Huis in Zottegem
B&B Het Blauwe Huis in Zottegem
De eetzaal en de bar hebben een even kenmerkend interieur als de rest van de B&B

Op ontdekking in de omgeving

Wandelen en fietsen in de buurt is natuurlijk een vanzelfsprekendheid. Ben je je eigen fiets vergeten? Het Blauwe Huis zorgt voor de huur van een exemplaar. Zo tem jij in geen tijd de hellingen uit de Ronde van Vlaanderen – of peddel je zachtjes over de vele fietspaden in de streek. Jij kiest! Of misschien rij je wel liever te paard? Ook dat kan, want het paardenhotel Marquiso in de buurt zorgt voor een slaapplek voor jouw viervoeter.

In de buurt ontdek je ambachtelijke brouwerijen, charmante cafés waar je nog oude volksspelen vindt, gezellige marktjes en zelfs wijngaarden. Voor een heerlijke kop koffie ga je langs bij koffiebranderij Hoorens.
 

Portret 2022.JPG
Katelijne en Dirk van B&B Het Blauwe Huis

De Vlaamse Ardennen, maar dan anders

In Het Blauwe Huis logeer je niet zomaar in de Vlaamse Ardennen. Het creatieve en unieke interieur zorgen ervoor dat je even in een volstrekt andere wereld vertoeft. En wat voor een. Met elke morgen vers lekkers uit de tuin en streek. Zo wil je toch iedere dag wakker worden?