Het Centrum Ronde van Vlaanderen

Actief en uitdagend
Het Centrum Ronde van Vlaanderen
Oudenaarde
Straat + huisnummer
Markt 43
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 33 99 33
Link

Als jij ook op het puntje van je stoel zit telkens de Ronde van Vlaanderen zich op gang trekt, dan heeft de Vlaamse Ardennen het perfecte adresje voor je in petto. Het Centrum Ronde van Vlaanderen is volledig gewijd aan Vlaanderens Mooiste, de meest krachtige koers van het wielerseizoen. Iconen uit de wielersport beten hun tanden stuk op klassiekers zoals de Kwaremont, de Kemmelberg en – natuurlijk – de legendarische Muur van Geraardsbergen. 

Verwacht je niet aan saaie tentoonstellingen, maar aan een belevingscentrum dat je innerlijke wielrenner zwetend en puffend op de trappers doet gaan. Als je de Ronde van Vlaanderen wilt beleven op jouw eigen unieke manier, dan is het Centrum jouw place to be.

CRVV gebouwen-2.jpeg
CRVV gebouwen-3.jpeg
In de shop kan je heel wat leuke koersitems kopen

Op bezoek bij onsterfelijke legendes uit de sport

Het Centrum ademt de heroïek van de koers. Van magistrale tentoonstellingen waarin de Ronde prachtig wordt neergezet tot unieke expo’s over alle aspecten van het wielrennen. Zelfs kinderen kunnen hier hun hartje ophalen. Voor hen is er immers een speciaal kinderparcours ontwikkeld: de “Ronde van Varken”

De vaste tentoonstelling zoomt in op de emoties, de kracht en het doorzettingsvermogen dat bij de Ronde komt kijken. De pijn van de verliezer, de euforie van de winnaar. De snijdende blessures en de opluchting na de meet. Het drama van de eeuwige tweede en de glorie van de legendes. Je wordt ondergedompeld in een totaalbeleving van Vlaanderens Mooiste. En je kan je kennis over de Ronde toetsen aan de roemrijke geschiedenis van deze unieke koers.

Kramon_CyclingVlaanderen2020_01955.jpeg

Van verhaal naar verhaal

Cancellara, Boonen, Terpstra, Merckx, Gilbert… De lijst van overwinnaars van de Ronde is simpelweg indrukwekkend. Mythische namen volgen elkaar op, elk met hun eigen verhaal. Kom te weten hoe deze onsterfelijke atleten hun Ronde beleefden. Beleef de verhalen van de hoofdrolspelers van de koers. En wil je een onvergetelijke ervaring opdoen? Laat je dan gidsen door een professionele Ronde-gids – zelfs Johan Museeuw en Freddy Maertens kunnen je rondleiden op aanvraag.

Naast deze vaste expo organiseert het Centrum ook thematentoonstellingen die regelmatig wisselen. Koninginnen van de Koers, Koersen in de Koude Oorlog… Scherp je kennis over de sport aan tijdens een onmisbaar bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

CRVV gebouwen HR-15.jpeg

Ervaar zelf de Hoogmis van de Koers

Maar natuurlijk wil je niet alleen kijken als je het Centrum bezoekt. Jij wilt de trappers op. De kasseistroken trotseren en de legendarische kuitenbijters bedwingen. En natuurlijk kan dat! Het Centrum is de perfecte vertrek- en aankomstplek om zelf de Ronde te rijden. Dat doe je bovendien op een professionele topfiets. Je huurt ter plekke probleemloos een koersfiets die jou over de lastigste etappes in het parcours duwt. 

Kruip op iconische fietsen van merken zoals BMC, Ridley of Specialized. Je kan zelf kiezen hoe jij de Ronde overwint: via de gele lus, de blauwe lus, de rode lus – of simpelweg alle lussen in één keer. Na afloop kom je uitgeput maar tevreden weer aan bij het Centrum, waar je in alle rust een douche kan nemen. En op krachten kan komen in de brasserie, met een uitstekend streekbiertje en een lekker hapje.

Kan je maar niet genoeg krijgen van de Ronde? Bekijk dan ook onze 5 Must Do’s voor de Ronde van Vlaanderen.
 

CRVV5.jpg
Ervaar zelf de Hoogmis en kruip op een van de iconische fietsen

Blijf gerust even hangen

Geen zin om naar huis te trekken na al dat wielergeweld? Blijf dan nog even nagenieten in de streek. Vlakbij het Centrum vind je immers Hotel 't Moriaanshoofd, gelegen in een 400 jaar oud pand. Het restaurant serveert voortreffelijke gerechten en de kamers zijn voorzien van alle comfort. Alleen al voor de inrichting zou je hier een keer moeten verblijven. En je fiets, die kan je natuurlijk veilig stallen op het domein.

Schakel nu een versnelling hoger

Klaar om Vlaanderens Mooiste zélf te ervaren als een ware overwinnaar? Rep je dan snel naar het Centrum Ronde van Vlaanderen en zet jouw passie voor de koers in de hoogste versnelling.