Geraardsbergen

Welkom in Geraardsbergen

Ze noemen Geraardsbergen ook wel eens de stad van de 3 M’s. Je vindt er de fameuze Muur, het oudste Manneken Pis en de overheerlijke mattentaarten. Met die laatste kan je je honger op een magnifieke manier stillen. 

kapelDS.jpg
De Muur

In het spoor van Merckx

Wie nog nooit gehoord heeft van Dé Muur is geen wielerliefhebber. De steile kasseihelling was jarenlang de plaats waar duizenden toeschouwers wielerlegendes als Eddy Merckx en Johan Museeuw stonden aan te moedigen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Treed in hun voetsporen en beklim de klassieker met een stijgingsgraad tot 20% met je eigen stalen ros. Niet voor doetjes.

mattentaartDS.jpg
Mattentaart
De Geraardsbergse mattentaarten

Overheerlijk streekproduct met een lange geschiedenis

Op zoek naar krachtvoer voor je de Muur wil bedwingen? Dan moet je in één van de plaatselijke bakkers het zowat meest bekende streekproduct van Vlaanderen kopen. De Geraardsbergse mattentaarten kennen hun oorsprong in de middeleeuwen en mogen enkel in de stad en in buurgemeente Lierde gemaakt worden.

Manneken Pis van Geraardsbergen
Manneken Pis op de Markt van Geraardsbergen

Oudste Manneken Pis

Wie dacht naar Brussel te moeten om Manneken Pis te bewonderen, heeft het bij het foute eind. Meer nog, dat van Geraardsbergen was er al 160 jaar eerder. Een bezoekje waard dus. De verschillende kostuumpjes van het Manneke - intussen zijn er al meer dan 300 - kan je trouwens bewonderen in het Manneken Pis Museum.

De Gavers Geraardsbergen David Samyn.jpg
De Gavers Geraardsbergen Johan Martens.jpg
Provinciaal Domein De Gavers

Veelzijdig Provinciaal Domein

Wil je in een aangename en groene omgeving wandelen en/of mountainbiken? Dan kan een bezoekje aan Provinciaal Domein De Gavers niet ontbreken. Op warme dagen kan je bovendien een frisse duik nemen in het Gavermeer. Wie het wat avontuurlijker wil, kan lasershooten of surflessen volgen.

Geraardsbergen ontdekken?

Bekijk onze selectie
49 Resultaten gevonden