B&B De Notelaar

B&B De Notelaar

Logeer te midden het groen van Zwalm

Zwalm
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
BIESTMOLENSTRAAT 14
9636 Zwalm
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 33 05 22
Reservation
Online boeken
Link

Nederzwalm is een pittoresk dorpje ten zuiden van Gent. “Zwalm” is tegelijk de naam van de landelijke gemeente én van de bijrivier van de Schelde, lieflijk kronkelend in een golvend landschap. 

Dit is een idyllische plek, met tientallen wandel- en joggingroutes langs water- en windmolens. Maar ook tal van charmante kapelletjes wachten er op jou. “Vlaanderens mooiste landschap”, wordt wel eens gefluisterd. Onthaasten tussen heuvels en valleien, tussen veld en bos, langs klaterende beekjes en watervallen. B&B De Notelaar in de Zwalmvallei is dan ook de ideale startplaats om de Vlaamse Ardennen te verkennen.

Kruidenarrangement_DavidSamyn2.jpg
In Zwalm kan je eropuit trekken en genieten van tientallen wandelroutes

Intens en bewust genieten

De lat van de uitbaters, Els en Bart en hun gezin ligt hoog. Ze willen jou en de andere gasten een onvergetelijk verblijf bezorgen. Warmte en duurzaamheid staan centraal. Bewust leven is de boodschap, op het vlak van natuur, erfgoed, leefkwaliteit en mobiliteit. 

Maaltijden voor de gasten en het gezin zijn sowieso een moment van verbonden samen zijn. Je smult er van biologisch verantwoorde gerechten, die de basis vormen voor mentale veerkracht en lichamelijke gezondheid. Samen met jou wil het gezin een kader creëren van intens en bewust genieten.
 

uitbaters B&B De Notelaar in Zwalm
Els, Bart en hun gezin van B&B De Notelaar

Landelijk met maximaal comfort

Els en Bart hebben zelf hun landhuis gerestaureerd. Het maakt deel uit van een meer dan 100-jarige hoeve, omgeven door uitgestrekte akkers. Vanuit de grote tuin kijk je uit over een natuurgebied, met daarin een 17de-eeuwse watermolen. 

De ruime gastenkamers op de tweede verdieping van het landhuis zijn volledig nieuw gebouwd en voorzien van alle comfort. Mocht je van rustgevende stilte houden: de kamers zijn akoestisch geïsoleerd. Na een heerlijke nacht in een extra breed bed word je een ontbijt aangeboden met huisgemaakte specialiteiten. Je kunt rekenen op seizoensgebonden kwaliteitsproducten van biologische oorsprong, vaak uit de eigen tuin. Op zomerse dagen ontbijt iedereen lekker buiten.

DeNotelaar.jpg
B&B De Notelaar is omgeven door uitgestrekte akkers

Natuurlijke bronnen

Je kan bij De Notelaar terecht om ongedwongen bij te leren over voeding, kruiden en de omgeving. Wat doen aroma’s fysiek en psychisch met je? Waarom sta je met yoga en mindfulness sterker? Wat kan een duurzame relatie betekenen en hoe kunnen je energiestromen je helpen om voluit en harmonisch te leven? 

Geen wonder dat de zaakvoerders voor hun gasten ook bijzondere arrangementen voorzien, met yoga, relaxatie, koken met kruiden, verzorgingsproducten bereiden… Vergeet ook de gastronomische weekends niet. Dat wordt zalig genieten!

De Vlaamse Ardennen verkennen

B&B De Notelaar is jouw uitvalsbasis om de mooie en glooiende Vlaamse Ardennen te verkennen. Bezoek aantrekkelijke stadjes zoals Oudenaarde of Ronse, waar altijd wel iets te beleven valt. Spring de fiets op en tem legendarische hellingen zoals de Koppenberg of de iconische Muur van Geraardsbergen. Proef de lokale specialiteiten zoals Mattentaarten, Geutelingen en Breydelham, en ontdek tal van lekkere streekbiertjes.

Als je het liever sportiever en nét iets minder Bourgondisch ziet, maak je gebruik van de vele wandelroutes en fietsroutes in de regio. De natuur in dit prachtig stukje Vlaanderen is ook al niet mis: van weelderige bossen tot uitgestrekte natuurgebieden – hier vind je het allemaal. Els en Bart zijn heel nauw betrokken bij het herstel en opwaarderen van de lokale 'wegelkes'. Daardoor kunnen ze voor elk type wandelaar de perfecte wandeling uitstippelen in de ruime Vlaamse Ardennen. 

Bos'tEname_DavidSamyn.jpg
StadhuisOudenaarde_DavidSamyn.jpg
Ga wandelen in Bos 't Ename of bezoek Oudenaarde tijdens je verblijf in B&B De Notelaar

De ideale plek om je tochten te beginnen en eindigen.

Wegens het enorm succes zijn de eigenaars aan de slag om hun accommodatie nog uit te breiden. Wist je trouwens dat ook nu al een polyvalente zaal, een saunaruimte en een ecologisch buitenzwembad ter beschikking staan van jou en je medevakantiegangers? 

De Notelaar bezit ook een hoog touwenparcours in de tuin, als onderdeel van het outdoor-arrangement. Klimmen maar! De dynamiek van Els en Bart is grenzeloos. Deze B&B is jouw toegangspoort tot de Vlaamse Ardennen, de droomstart voor wandelaars, fietsers, cultuur-, natuur- en sportliefhebbers. 

Spring de tweewieler op of trek je wandelschoenen aan. Want vlakbij de B&B vind je tal van fietslussen, fietslinks, fietsnetwerken en Grote Route-paden. En wil je weten wat je écht niet mag missen in de buurt, dan staan de zaakvoerders klaar met advies op maat. Els en Bart mikken op de hoogste kwaliteit en de grootste diversiteit voor hun gasten. Je gaat hier ongetwijfeld een verkwikkend verblijf tegemoet, hemels voor lichaam en geest. Zalig!
 

Slaapkamer B&B De Notelaar in Zwalm
Ontbijt B&B De Notelaar in Zwalm
Boek snel je kamer bij B&B De Notelaar en geniet van een heerlijk ontbijt

Boek jouw verblijf

Wil je de Vlaamse Ardennen ontdekken en verblijven in een duurzame B&B met oog voor duurzaamheid, ecologie én comfort? Boek dan snel je kamer bij B&B De Notelaar!