B&B In de Gloria

B&B In de Gloria
Brakel
Capaciteit
8 Personen
Straat + huisnummer
Perreveld 17
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
+32 477 69 85 34
Link

Een B&B met extra’s, dat mag je van In de Gloria best zeggen. Deze B&B heeft de sfeer van een oude herberg, maar als gast heb je vele keuzes. Er zijn 3 kamers die gezellig en functioneel zijn. De familie-/gezinskamer heeft ruimte voor 4 personen. De kamers zijn voorzien van tweepersoonsbedden, maar wel met 2 afzonderlijke dekbedden. Dat zijn nu precies de extraatjes die een verblijf echt genoeglijk maken. Iedere kamer beschikt ook over een eigen badkamer, die trendy en verzorgd is.

Bij aankomst word je welkom geheten met een drankje. Het ontbijt is zeer gevarieerd. Hier krijg je een overvloed van wat de natuur in ieder seizoen te bieden heeft. Lokale handelaren zorgen voor een gevulde ontbijttafel waar je van kan genieten.

Een ideale ligging in de Vlaamse Ardennen

Wellicht deed de plaatsnaam Brakel bij jou al een belletje rinkelen. B&B In de Gloria ligt in een van de mooiste gebieden van de Vlaamse Ardennen: het natuur- en stilte-park ‘Het Burreken’. Vanaf deze locatie zijn er dan ook vele wandel- en fietsroutes in de omgeving. Daar geniet je van een bijzondere natuur. De omgeving biedt een keur aan schilderachtige dorpjes. Op een mooie dag is het ideaal om erop uit te trekken en je laten verwennen in een plaatselijke horecagelegenheid. Daar voel je je geen toerist, maar een gewaardeerde gast. Het bijzondere is dat gastvrouw Katrien ook voor een heerlijke Italiaanse maaltijd kan zorgen als je dat zou willen. Door haar Italiaanse roots is niet alleen gastvrijheid een vanzelfsprekendheid. Het zorgt ook voor culinaire hoogtepunten.

In De Gloria leefruimte
In De Gloria slaapkamer
leefruimte en slaapkamer

Wat kun je nog meer verwachten van B&B In de Gloria?

Gedurende de periode van 1 april tot en met 31 oktober geniet je bij mooi weer van de natuur in de tuin. Op zondag wordt (bij droog weer) het tuinterras voor alle wandelaars geopend en is het geregeld een drukte van belang.

Er is een wine-shop waar je diverse Italiaanse wijn kan kopen en drinken. Als je een wijnliefhebber bent en wel eens wil weten wat Italië op dit gebied presteert, is een wijnproeverij uiteraard een uitstekende optie. In de herfst bestaat hiertoe de mogelijkheid. Neem even contact op en noteer de datum vast in je agenda. Uiteraard hoort een goed glas wijn ook bij een pasta of antipasto-buffet. Een dergelijk evenement valt te reserveren voor 6 tot 25 personen.

B&B In de Gloria in Brakel
B&B In de Gloria Brakel

Extra rust tijdens je verblijf

In de natuur van de Vlaamse Ardennen is het niet moeilijk om tot rust te komen en de stress van alledag even te vergeten. Ook bij B&B In de Gloria geniet je van deze rust.

Wil je met een grote groep gebruikmaken van de faciliteiten bij de B&B , dan is dat mogelijk tot een maximum van 26 personen. Bij het reserveren is het eenvoudig om meteen af te spreken wat jij wilt. Ook een meerdaagse en compleet verzorgde wandeltocht staat op het programma voor 5 personen. Dit de kans om het mooie gebied goed te leren kennen. Interesse? Kijk dan op metvijfinbed.be.

preview_toepkapel_DSC0780.jpg
Toepkapel

Een rondje Brakel

Brakel is een gemeente in Oost-Vlaanderen met ongeveer 15.000 inwoners. Het is een echte plattelandsgemeente, uitgestrekt en groen. De vestigingsplaats is ten zuiden van de Vlaamse Ardennen. De natuur is hier echt bijzonder, vooral in het natuurpark ‘Het Burreken’. Maar behalve natuur zijn er ook in en rond Brakel een aantal bezienswaardigheden waar je een dagje voor uit mag trekken. Volgens de geschriften was er in de 11e eeuw al een bidplaats op de locatie van de huidige St. Martinuskerk in Opbrakel. De fundamenten voor de huidige kerk werden gelegd in de 13e eeuw. De kerk ademt ook duidelijk geschiedenis uit.

Het poortgebouw bij het kasteel van Lilare dateert uit de 15e eeuw en is een beschermd monument. Het originele kasteel van Lilare werd in de 12e eeuw gebouwd, maar het huidige gebouw dateert in de 18e eeuw. In de 20e eeuw werd het omgevormd tot een (prachtige) middelbare school. Als je in Brakel bent, vergeet dan ook de molens en de Toepkapel niet te bezoeken.

Het Burreken, een ‘buitenlands’ stukje België

Als je door het natuurpark ‘Het Burreken’ loopt, krijg je vaak de indruk dat je in het buitenland op vakantie bent. De beken in het gebied hebben gedurende ontelbare jaren steile ravijnwanden ingeslepen, die doen denken aan hooggebergte. Om je hier op een comfortabele manier te bewegen, is het verstandig om stevige wandelschoenen te dragen. Op sommige plaatsen is het behoorlijk steil, maar met een normale conditie en wat geduld lukt het je zeker om een van de vele wandelroutes te volgen. De hogere punten in de routes geven je een prachtig panorama over dit schilderachtige gebied. Onderweg zijn er weinig rustpunten in de vorm van bankjes en dergelijke. Kies dan ook voor een route die past bij jou qua lengte en moeilijkheidsgraad. In de zomer is het verstandig om goed te smeren en voldoende water mee te nemen. Het is niet de bedoeling om het water uit de beken te drinken.
 

zonsopgang burreken.jpg
Knuffelbos Burreken.jpg
het Burreken_bloemen.jpg
Het Burreken

Flora en fauna van Het Burreken

Er zijn te veel bijzondere planten en dieren in het gebied om hier op te noemen. Daarom noemen we hier slechts een aantal bijzondere soorten. De vuursalamander is een belangrijk symbool voor het gebied. Het een redelijke grote landsalamander met een zeer opvallende gele tekening. Het dier is zeldzaam geworden en leeft bij voorkeur in een omgeving met veel dood hout, zoals een oud beuken- of eikenbos. Heb je het geluk er eentje te treffen, probeer dan een foto te maken zonder het dier te verschrikken. In het heldere beekwater zijn een aantal vissen zeer zeldzaam geworden, onder andere de beekprik. Mocht je er eentje zien in het heldere water, dan willen plaatselijke biologen beslist graag over die ontmoeting horen. In de lente zijn er gedeelten van het park overdekt met wilde bloemen in de meest uiteenlopende kleuren. Gedurende die periode wordt de terugkeer van de zon uitbundig gevierd door de natuur.