Oudenaarde

Welkom in Oudenaarde

Als wielerfanaat kan je niet om Oudenaarde heen. Elk jaar rijden sportieve helden er over de meet van de prestigieuze klassieker bij uitstek: de Ronde van Vlaanderen. Maar ook als je geen zin hebt om in de voetsporen van Philippe Gilbert en Peter Sagan te treden, biedt de stad een heleboel troeven. 

Centrum_Ronde_Van_Vlaanderen.jpg
Centrum Ronde Van Vlaanderen

Fiets je eigen Ronde

De geschiedenis van Vlaanderens Mooiste kan je herbeleven in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Voor actieve fietsers is het de ideale uitvalsbasis voor een pittige tocht, want er starten 3 lussen van meer dan 100 kilometer. Wie het liever wat rustiger houdt, kan de permanente tentoonstelling bezoeken of even tot rust komen in het gezellige Peloton Café.

The Outsider luchtfoto TOV.jpg
The Outsider

Sportieve uitdagingen

Kan je niet genoeg krijgen van een sportieve uitdaging? In het avonturenpark The Outsider Vlaamse Ardennen kan je de klimtoren Blue Diamond bedwingen, je armspieren trainen tijdens een kayaktocht of de waterrat in jezelf naar boven halen tijdens een sessie wakeboarden of waterskiën. 

Wandtapijt_STadOudenaarde.jpg
MOU

Culturele geschiedenis

Ook liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen in Oudenaarde. De impressionante Sint-Walburgakerk, een knap staaltje van Brabantse gotiek, steekt boven het centrum en z’n historische panden uit. Het statige belfort behoort tot de UNESCO-Werelderfgoedlijst. En wist je dat de stad eeuwenlang beroemd was omwille van z’n wandtapijten? In het MOU - Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen vind je een indrukwekkende collectie terug. 

Brouwerij Roman in Oudenaarde
Brouwerij Roman met zijn Adriaen Brouwerbier

Tot rust komen in het groen

Wil je graag in alle rust de batterijen opladen? Geniet dan van de stilte tijdens een wandeling tussen de idyllische heuvels en de groene valleien van de regio. Neem bij mooi weer je picknick mee of vul je hongerige maag in één van de vele authentieke cafés en restaurants van de regio. Vergeet geen bruin biertje te drinken, want daar staat Oudenaarde al sinds de middeleeuwen bekend voor. 

Oudenaarde ontdekken?

Bekijk onze selectie
63 Resultaten gevonden