Horebeke

Welkom in Horebeke

Met ongeveer 2.000 inwoners is het één van de gemeenten met het kleinste aantal inwoners in België, maar dat wil niet zeggen dat het pittoreske Horebeke niets te bieden heeft. Het is bijvoorbeeld de ideale plek om even volledig te ontsnappen aan de hectische sleur van de dag. Terwijl je van de panoramische vergezichten geniet verdwijnen al je zorgen als sneeuw voor de zon.

zonsopgang burreken.jpg
Zonsopgang Burreken

Ongerepte natuur

Bij een bezoek aan Horebeke trek je maar beter je wandelschoenen aan. Zo bevindt zich op de grens met Maarkedal en Brakel het natuurgebied Burreken, een biotoop voor een aantal bijzondere diersoorten, zoals de vuursalamander en de eikelmuis. Na een sprookjesachtige wandeling langs de bloemrijke bossen, de kabbelende beekjes en weides omzoomd met knotwilgen ben je weer volledig zen. 

Abraham_Hans_Museum2.jpg
Protestantse_Kerk_Geuzenhoek.jpg
Protestantse kerk Horebeke
Geuzenhoek

Oudste protestantse gemeenschap

Houd ook zeker halt in de wijk Korsele. Daar ligt de Geuzenhoek, de oudste protestantse gemeenschap van Vlaanderen. In de smalle straatjes kan je gezellig kuieren langs de kleine huizen en de verzorgde tuinen. In het protestantse schooltje bevindt zich het Protestants Museum De Geuzenhoek. 

Horebeke ontdekken?

Bekijk onze selectie
16 Resultaten gevonden