B&B Hofstede Ter Biest

B&B Hofstede Ter Biest

Daar bij die molen

Zwalm
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
BIESTMOLENSTRAAT 9
9636 Zwalm
E-mail
Telefoonnummer
+32478238136
Link

‘Vlaanderens mooiste landschap’, fluistert men wel eens over de Zwalmstreek. Allemaal dankzij het gelijknamige riviertje met zijn prachtige wandelpaden en authentieke watermolens. B&B Hofstede Ter Biest ligt vlak bij zo’n indrukwekkende molen. Een mooiere locatie bestaat haast niet!

Schilderachtige landschappen

Het lijkt soms alsof de tijd is blijven stilstaan in het charmante Nederzwalm. De idyllische plek wordt bepaald door de klaterende watervallen en meanders van de Zwalm, zelf een bijrivier van de Schelde. Hofstede Ter Biest ligt er pal naast, recht tegenover de eeuwenoude watermolen Ter Biest.

Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Vooraanzicht
Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Zicht door het raam

Authentieke vierkantshoeve

De karaktervolle vierkantshoeve nodigt uit tot onthaasting en ademt geschiedenis. In een eiken balk in een van de kamers staat het jaartal 1774 gegraveerd, maar het gebouw zou nog verder teruggaan in de tijd, tot 1698. De renovaties zijn uitgevoerd met respect voor de authenticiteit en de bouwstijl van weleer. Schuif gerust aan bij de open haard in de zitruimte of in het open poorthuis met houtvuur, drink een glaasje op het binnenplein of ga voor de volkomen stilte van de enorme tuin.

Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Drink een glaasje op het binnenplein

Sfeervolle kamers

Hofstede Ter Biest herbergt vier ruime, recent ingerichte gastenkamers in het hoofdgebouw van de vierkantshoeve. Ze werden in 2021 comfortabel ingericht met kwaliteitsvolle bedden, een zithoek met longchair en ruime badkamers met ligbad of inloopdouche. Het zicht op de Zwalm of het gezellige binnenplein krijg je er gratis bij!

Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Hofstede Ter Biest Nederzwalm
Kamer en badkamer

Ontbijt op het plein

Bij mooi weer kun je hier gezellig ontbijten op het binnenplein. Hofstede Ter Biest verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet met vegetarische opties. Na een dag wandelen, fietsen of vissen kun je ontspannen in de tuin of in de gemeenschappelijke lounge.

Dineren in de watermolen

De Ter Biestmolen recht tegenover de hofstede is een attractie op zichzelf. De oudste vermelding dateert van 1063, toen hij werd gebruikt door de abdij van Ename. De molen was tot in de jaren zeventig actief en is nu het gezellige restaurant De Molenaere. Een pannenkoekje of een gastronomisch diner naast het oorspronkelijke maalwerk van de molen is een belevenis op zich!

Ontspannen in de Zwalmstreek

De Zwalmstreek is sowieso een grondige verkenning waard. De streek is bezaaid met pittoreske dorpjes verscholen tussen de heuvels. De natuur is hier heel divers en vaak nog ongerept. Van weelderige bossen tot uitgestrekte natuurgebieden – je vindt het hier allemaal.

Vlak bij Hofstede Ter Biest vertrekken verschillende wandel-, fiets- en autoroutes. De Zwalmbeek wandelroute komt voorbij de B&B. Vraag de uitbaters van Ter Biest gerust meer info over de toeristische routes!

Hofstede Ter Biest Nederzwalm
de achtertuin

Uitvalbasis naar de Vlaamse Ardennen

Zin in nog meer? Verken dan de ruimere Vlaamse Ardennen. Bezoek aantrekkelijke stadjes als Oudenaarde of Ronse, vol geschiedenis en cultuur. Of beklim de legendarische Koppenberg en de iconische Muur van Geraardsbergen. De Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen staan bovendien bekend om hun ambachtelijke brouwerijen. Een fris streekbiertje in combinatie met wat Breydelham of een ovengebakken geuteling en je kunt er weer tegen!

Op naar Ter Biest

Klaar voor een ontspannende vakantie in een authentieke vierkantshoeve? Boek hier jouw plaatsje in de paradijselijke Zwalmstreek.