De beste camperplekken in de Vlaamse Ardennen

De beste camperplekken in de Vlaamse Ardennen

Het rijk der vrijheid

Zin om je kampeerauto van onder het stof te halen? Dan zijn de Vlaamse Ardennen een prachtige bestemming om je batterijen weer op te laden. Met deze camperplekken kun je dat doen in alle veiligheid en comfort.

Camping Gavers_TVA (1).png
Fietsen_De_Gavers_Geraardsbergen.jpg
190724 De Gavers 135.jpg
Provinciaal_domein_De_Gavers-10.jpg
De camping van het Provinciaal Domein De Gavers heeft heel wat voorzieningen.

Camping Provinciaal Domein De Gavers - Geraardsbergen 

Adres: Onkerzelestraat 280, Geraardsbergen

Deze viersterrencamping van 15 hectare maakt deel uit van het Provinicaal Domein De Gavers: een groen en waterrijk recreatiedomein met tal van activiteiten. Op de camping is er plaats voor tenten, campingcars, caravans en mobilhomes. Je kan er ook overnachten in tipi’s, safaritenten en trekkershutten. In totaal zijn er 52 toeristenplaatsen. 45 daarvan zijn 100 m² groot, 7 andere 200 m². Reserveren kan voor een korte periode, een seizoen of een jaar.

Voorzieningen

Alle plaatsen hebben een aansluiting op elektriciteit. Sanitaire voorzieningen, wasmachines en droogkasten zijn vlakbij. Er is een autowasplaats en een plaats om het chemisch toilet te lozen. In en rond de centrale gebouwen is er wifi en in het hoogseizoen kan je dagelijks terecht in het campingwinkeltje voor bijvoorbeeld verse broodjes. In het voor- en naseizoen is het winkeltje alleen open in het weekend. De camping heeft het toegankelijkheidslabel A.

Wat is er te doen?

De Gavers ligt aan de voet van de Muur van Geraardsbergen, tussen de hellingen van de Vlaamse Ardennen en de vlakke Dendervallei. Logeer je bij camping De Gavers dan kan je (tijdens de reguliere openingsuren) gratis naar het strand. In het zwembad en bij de fietsverhuur geniet je van een leuke korting. Verder zijn er in, op en rond het water, nog tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen: een waaier aan sporten en animatie, lasershooten en surflessen. Het domein is voorzien van verharde wandelpaden, zodat ook buggy’s en rolwagens moeiteloos mee kunnen. 

Wandelroutes in de buurt

Fietsroutes in de buurt

Meer info
 

camperplekGavere.jpg
camperplek2Gavere.jpg
Schelde in Gavere
De Poort Gavere
De camperplaats in Gavere ligt naast de Schelde.

Camperplek Gavere

Adres: Brandweerstraat 20, Gavere

Dit is een gerieflijke camperparking recht tegenover het recyclagepark van Gavere, op 500 meter van het centrum (bakkers, banken, bistro’s, infopunt toerisme en supermarkt). De parking biedt gratis standplaatsen voor maximum 9 mobilehomes. Je camper mag 72 uur blijven staan en je moet niet reserveren.  Maar ....vol is vol.

Voorzieningen

Het boothuis van de parking heeft gratis douches en toiletten en is dag en nacht open. Er is geen mogelijkheid tot afname van elektriciteit en water en geen lozingspunt voor het chemisch toilet. Er is wel een picknickbank. De parking is voorzien van camerabewaking.

Wat is er te doen?

De camperparking ligt vlak aan de Schelde en is dus een mooie uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Onderweg kun je halt houden bij een van de traditionele baksteenovens. Ook het Vintage Mode Museum in Vurste is zeker een bezoekje waard.

De Vlaamse Ardennen staan bekend om hun heerlijke bieren en gezellige kroegen, zoals In ‘t Eeuwig Licht en De Rotse. Proef de Gaverse streekproducten, zoals de Valeirbieren van brouwerij Contreras, die perfect passen bij specialiteiten als Breydelham en Breydelspek

Wandelroutes in de buurt

Fietsroutes in de buurt

Meer info
 

camperplekRonse.jpg
zichtopRonse.jpg
Art deco (10).jpg
Hermesbasiliek vanop Albertpark.JPG
De camperplaats in Ronse is een ideale uitvalsbasis om deze prachtige stad te ontdekken..

Tijdelijk camperterrein Ronse

Adres: Leuzesesteenweg 241, Ronse
 
Hartelijk welkom op dit tijdelijk camperterrein op de parking van het sportcomplex 't Rosco, waar het nieuwe zwembad sinds kort zijn deuren heeft geopend. Je mag hier maximum 3 nachten na elkaar verblijven. Caravans zijn niet toegelaten. De locatie is gratis maar heeft geen voorzieningen. De slagbomen gaan automatisch open; aanmelden aan de balie in het sportcomplex (er is 7/7 permanentie).

Wat is er te doen?

Ronse wordt ook wel eens de Koningin van de Vlaamse Ardennen genoemd. De gezellige stad vol statige art-decohuizen is omringd door groen. Tussen de twee wereldoorlogen groeide de stad uit tot het tweede grootste textielcentrum in Vlaanderen; het Must-Textielmuseum werpt een interessant licht op die boeiende geschiedenis. Vlakbij ligt ook het beroemde Muziekbos, met talloze wandelingen en de unieke Geuzentoren.

Wandelroutes in de buurt

Fietsroute in de buurt

Meer info

camperplekWortegem-Petegem.JPG
Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Domein De Ghellinck Wortegem-Petegem
Wortegemsen en Domein De Ghellinck in Woregem-Petegem
De camperplek in Wortegem-Petegem vormt een leuke plek om de mooie omgeving te verkennen.

Camperplek Wortegem-Petegem

Adres: Waregemseweg 35, Wortegem-Petegem

Bij het gemeentehuis van Wortegem-Petegem vind je een gratis standplaats voor maximaal 2 mobilhomes en maximum 72 uur (3 dagen). Bakkers en horeca liggen op ongeveer 500 meter.

Voorzieningen

Je kunt hier elektriciteit en drinkbaar water tappen. Er is een lozingspunt voor een chemisch toilet. Er is ook een picknickbank.

Wat is er te doen?

Wortegem-Petegem associëren de meeste mensen met de bekende citroenjenever, maar het dorpje heeft nog heel wat andere troeven. Het gemeentelijk domein De Ghellinck bijvoorbeeld: een uitgestrekt kasteelpark van 28 hectare. Op het domein kan je wandelen, fietsen en vissen in een van de vijvers. Daarnaast zijn er speeltuinen, een restaurant met terras en een natuurleerpad. Wil je genieten van een prachtige zonsopgang of -ondergang? De picknickplaats op de Petegemberg is verkozen tot het mooiste plekje van de gemeente. Het uitzicht is er oogverblindend!

Wandelroutes in de buurt

Fietsroutes in de buurt