Het Provinciaal Domein De Gavers

Wandelen en natuur
Het Provinciaal Domein De Gavers

De plek waar verveling niet bestaat

Geraardsbergen
Straat + huisnummer
Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 41 63 24
Link

Op stap met de kinderen, zelf zin om zalig te gaan sporten of wil je wat avontuur beleven samen met je partner? Op naar Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen! Hier verveel je je nooit en heb je de spannende – of ontspannende! – activiteiten voor het uitkiezen.

Lekker niks doen? Check!

Je hoeft niet naar Saint-Tropez te reizen om lekker languit op het strand te liggen. Wanneer het zonnetje schijnt, moet je de gps simpelweg op Geraardsbergen instellen. Aan de zwemvijver van De Gavers is het elke dag hoogzomer. De strandzone is de perfecte plek om een kleurtje te vangen of een beach volleybaltornooi te doen met vrienden.

Bij regenweer is er ook aan je ontspanning gedacht. Het zwembad op het domein – Het Gaversbad – is ideaal voor kleine zwemmertjes. Zij beleven er de leukste plonspartij van hun leven. Met maar liefst 3 verschillende zwembaden én een spannende waterglijbaan tot je beschikking, vliegt de dag zo om.

Tip: Bekijk zeker vooraf de voorwaarden.

DeGavers_Zwemzone.jpg
190724 De Gavers 030.jpg
Aan de zwemvijver van De Gavers is het elke dag hoogzomer

Zalig spelen? Check!

Laat je niet kennen en daag je kindjes uit voor een wedstrijdje gocarten. Wil je het nóg wat uitdagender? Probeer dan de minifietsjes uit – pret gegarandeerd! Je kan natuurlijk ook altijd mee de grote speeltuin ontdekken, op en neer botsen op het outdoor trampolinepark of de wandelpaden onveilig maken met de step.

Omdat opgroeien ook maar saai is, neem je de kids daarna mee richting lasershooting. Werk samen of ga de strijd aan: jij kiest. Maar ook lekker peddelen op de vijver is een optie. Je merkt het: de kleine ukjes vallen op de achterbank in slaap vandaag.

Lasershooten_De_Gavers.jpg
Laserhooting is maar één van de vele mogelijkheden die je in de Gavers kan beleven.

Om ter sportiefst? Check!

Werk aan je conditie of daag je beste vrienden uit. Welke sport kies jij vandaag? Er is keuze genoeg. Van razend plezierige mountainbikeparcours tot kajakken, roeien en surfen. Daarnaast ren je de ziel uit je lijf bij het basketballen, voetballen, volleyballen, badmintonnen of tennissen. Even de Finse looppiste afwerken tot de finish? Natuurlijk, daar draai jij je hand niet voor om, toch?

Om je actieve dagje te eindigen klim je nog even de klimmuur op, waarna je gaat boogschieten en uitbolt met een ontspannend partijtje vissen in de vijver. Geweldig!

Muurklimmen_Gavers.jpg
Boogschieten_Gavers.jpg
Doe één van de vele sportmogelijkheden in De Gavers

Heerlijk wandelen? Check!

Natuurlijk verken je het gebied ook te voet – we zijn tenslotte in de Vlaamse Ardennen, dé wandelstreek bij uitstek. Het hele domein is voorzien van verharde wandelpaden, zodat ook buggy’s en rolwagens moeiteloos mee kunnen.

Als je graag ook de echte natuur opzoekt, is de Langs Gavers en Nuchten wandelroute een aanrader. Die brengt je naar natuurgebied De Nuchten, waar je je even weg van de wereld waant. Ook het Raspaillebos is niet ver weg. Nog zo’n droomlocatie voor een deugddoend tochtje.

Nuchten_DavidSamyn.jpg
Nuchten_DavidSamyn3.jpg
In natuurgebied De Nuchten waan je je even weg van de wereld

Lekker eten, lekker slapen

Wist je dat je op De Gavers ook kan blijven slapen? Op de camping sla je makkelijk zelf je tentje op. Maar als je daar geen zin in hebt, kan je ook altijd een bungalowtje huren. Voor betaalbare én comfortabele kamers ga je dan weer langs bij de jeugdherberg op het terrein.

Van al dat spelen, sporten en ontspannen heb je natuurlijk een reuzehonger gekregen. Dat treft, want met Restoga De Gavers is er een voortreffelijk restaurantje aanwezig. Hier bestel je kleine snacks, maar kan je ook uitgebreid lunchen en dineren. Voor ieder wat wils, dus!

Weet je niet wat te doen vandaag? Dan ken je De Gavers nog niet. Tijd om het domein te ontdekken!