Gavere

Welkom in Gavere

Hoewel Gavere slechts 12.600 inwoners telt, kent de gemeente een rijke geschiedenis. Die kan je ontdekken tijdens een rustige wandel- of fietstocht met nadien een uitgebreide degustatie van enkele heerlijke streekproducten. 

De Slag bij Gavere wandelroute is een ideale kennismaking met de geschiedenis van de streek.

Brouwerij Contreras.JPG
Standbeeld Valeir Gavere

Tragische geschiedenis

Gavere was in 1453 het schouwtoneel van een bloederige slag tussen Gentse milities en de hertog van Bourgondië. Als eerbetoon aan de duizenden gesneuvelde soldaten uit de regio kijkt sinds 1953 het robuuste standbeeld van Valeir uit over het marktplein. De krijger werd trouwens een echt dorpsfiguur. Je vindt hem terug in de streekproducten, als wandelroute en als trofee. 

Fietsen langs de Schelde in Gavere
Fietsen op het jaagpad langs de Schelde

Gezapig fietsen

Hoeft een geslaagde fietstocht voor jou geen tientallen steile hellingen te tellen? Dan ben je in Gavere aan het juiste adres. Door z’n ligging in de Scheldevallei is de gemeente vrij vlak en dus het ideale decor voor een rondrit met het hele gezin. Onderweg kan je halt houden bij één van de traditionele baksteenovens. Bij de educatieve steenbakkerssite in Semmerzake vind je heel wat info terug over de harde stiel van steenbakker. Het Vintage Mode Museum in Vurste is ook een bezoekje waard.

Vanuit Gavere kan je heel wat fietsroutes verkennen:- Rodelandroute 1- Rodelandroute 2
Valeirroute (42 km fietsen langs de boeiendste plekjes in Gavere)

Opkomende zon Ziekeput.jpg
Reina route Dikkelvenne.jpg
borgwal.jpg
In Gavere kan je genieten van heel wat rustige wandelingen

In het spoor van een legende

Eventjes zin om te herbronnen? Ook in deelgemeente Dikkelvenne kan je naar hartenlust wandelen dankzij de 3 wandelingen ‘Pittig stappen tussen bronnen’. In ’t Eeuwig Licht of in De Rotse kan je achteraf de innerlijke mens versterken en genieten van een biertje of product van de nabije Christianabronnen. Ook in domein Borgwal in Vurste is het rustig wandelen. 

Valeir Brouwerij Contreras
Valeir van Brouwerij Contreras
Breydelspek
Breydelspek

Ambachtelijke lekkernijen

De Vlaamse Ardennen staan bekend om de heerlijke bieren en de gezellige kroegen. En Vlamingen zijn daarbovenop echte Bourgondiërs, de ideale match dus! Je honger of dorst spijzen, dat doe je in Gavere het best met één van de vele traditionele streekproducten. De Valeirbieren van brouwerij Contreras passen bijvoorbeeld perfect bij die andere lokale specialiteiten: Breydelham en Breydelspek. Je kan deze producenten bovendien ook in groep bezoeken, een leuke uitstap met familie of vrienden.

Gavere ontdekken?

Bekijk onze selectie
9 Resultaten gevonden