Wortegem-Petegem

Welkom in Wortegem-Petegem

Wortegem-Petegem is met z’n 4.200 hectare en ruim 6.000 inwoners één van de kleinere gemeenten van Oost-Vlaanderen. Toch kan je er heel wat zien, horen, voelen én proeven. 

Domein De Ghellinck Wortegem-Petegem
Wortegemsen en Domein De Ghellinck in Woregem-Petegem
Wortegemsen en Domein De Ghellinck

Beroemd drankje

Laten we met dat proeven beginnen. De naam Wortegem wordt buiten de streek namelijk vooral geassocieerd met de citroenjenever Wortegemsen. Een bedrijf uit Waregem brengt daarvan een commerciële versie op de markt, maar echte inwoners maken hem liever zelf. Het drankje heeft ook z’n naam gegeven aan de jaarlijkse Wortegemsen Feesten in mei, een week van plezier, die traditioneel wordt afgesloten met een citroenworp. 

fietsen aan horecazaak.jpg
Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Domein De Ghellinck

Wandelen in de kasteeltuin

Het gemeentelijk domein De Ghellinck is een uitgestrekt kasteelpark van 28 hectare. Momenteel zie je er enkel nog een kasteelhoeve en wat overblijfselen van de tuin, want het negentiende-eeuwse waterkasteel brandde volledig af in 1973. Op het domein kan je wandelen, fietsen en vissen in één van de vijvers. Daarnaast zijn er speeltuinen, een restaurant met terras en een natuurleerpad. Trek je liever je wandelschoenen aan voor een trip door ongerepte natuur? Breng dan een bezoek aan De Langemeersen. Hier tsjilpen de rietvogels en roepen de steenuiltjes vanuit de knotwilgen. In het voorjaar fleuren dotterbloemen de graslanden op.

Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Domein De Ghellinck
Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem
Dag van het Park in Domein De Ghellinck

Terug naar de jaren 40 en 50

Was vroeger echt alles beter? Je ontdekt het in het Hambosmuseum waar je de tijdmachine neemt naar de jaren 40 en 50. Ontdek er hoe en met welke eenvoudige gereedschappen onze ouders en voorouders hun boterham verdienden en het gezin onderhielden. 

Picknickplaats Bergstraat Wortegem-Petegem
Picknickplaats Bergstraat

Mooiste plekje

Wil je genieten van een prachtige zonsopgang of -ondergang? De picknickplaats op de Petegemberg is verkozen tot het mooiste plekje van de gemeente. Het uitzicht is er oogverblindend. 

Wortegem-Petegem ontdekken?

Bekijk onze selectie
8 Resultaten gevonden