Wandelen langs Gavers en Nuchten

Wandelen langs Gavers en Nuchten

Speeltuin of knuppelpad? Hier ravotten de kleintjes nog écht

Geraardsbergen blijft een parel aan de kroon van de Vlaamse Ardennen. Niet alleen omwille van de befaamde muur of de mattentaarten. Maar ook omwille van z’n prachtige Provinciaal Domein De Gavers én natuurgebied De Nuchten.

Hier ontdek je een leuk wandelgebied, dat bovendien perfect afgestemd is op een tochtje met de kinderen. Heb je nog een baby’tje? Dan is het goed om weten dat het eerste deel van deze wandelroute 100% verhard is. Ideaal om met je buggy even te gaan uitwaaien in de natuur, dus!

Haal je wandelschoenen uit de kast

Misschien hebben we het al een beetje verklapt, maar je kan deze mooie wandeling van 14 kilometer perfect in twee knippen. Alleen het verharde stuk doen, of net enkel natuurgebied De Nuchten ontdekken? Jij kiest en geniet.

Dompel je onder in de mooiste landschappen die Vlaanderen te bieden heeft. Reden genoeg om die wandelschoenen uit de kast te halen en vaart te maken richting Geraardsbergen.

Nuchten_DavidSamyn4.jpg
Dompel je onder in de mooiste landschappen van Vlaanderen

De Gavers: nooit een saai moment

Eerste stop is het Provinciaal Domein De Gavers. Een uitgestrekt domein, dat piekfijn onderhouden wordt door de provincie en voor iedereen vrij toegankelijk is. Hier kan je elke vrije dag met de kindjes met groot gemak spenderen. Slecht weer? Plons dan samen in zwembad Het Gaversbad. Geen waterrat? Geen nood! Je kan hier zelfs een potje lasershooten. Fun verzekerd voor de hele familie!

Schijnt het zonnetje, dan spring je zalig in de zwemvijver of rust je uit op het strand. De speeltuin daagt de mini’s en de grotere kindjes met gemak uit. En als ze dat beu zijn, sjouw je ze mee richting gocarts of trampolines.

Ook sport staat hier centraal. Ga samen met dat jonge geweld de fiets op, ga minigolfen of stap de prachtige wandelroute Langs Gavers en Nuchten van start tot finish uit.

DeGavers_DavidSamyn2.jpg
Het Provinciaal Domein De Gavers wordt piekfijn onderhouden en is vrij toegankelijk

Opnieuw op tocht, richting De Nuchten

De eerste lus van deze stevige tocht leidt je langs de mooiste plekjes van het Provinciaal Domein. Het tweede gedeelte stuurt je langs de Dender naar een van de knapste natuurgebieden van de streek: De Nuchten – tussen Zandbergen en Idegem.

De Nuchten is een weelderig gebied, waar je een waar moerasbos kan ontdekken! Hier huizen typische vogelsoorten zoals de ijsvogel en de roerdomp. De echt drassige stukken zijn voorzien van een knuppelpad, zodat je het toch comfortabel kan ontdekken. Maar hou er wel rekening mee dat dit gedeelte niet echt geschikt is voor buggy’s of rolwagens.

Als je het reservaat helemaal doorkruist hebt, kom je uit bij  Eetkaffee Break@4. Het terras aan de Dender is een heerlijk rustpunt. Nadien wandel je terug langs de Dender richting De Gavers.

Nuchten_DavidSamyn5.jpg
Geniet van de natuur in het natuurgebied De Nuchten

Blijf gerust nog even hangen

Beetje moe van de trip? Op het Provinciaal Domein kan je ook overnachten. Je vindt er een camping met alle faciliteiten, maar ook bungalows en zelfs een jeugdherberg. Je avondeten staat al klaar in Restoga, het restaurant op het domein. Hier spoel je de dag door met een lekker drankje en een overheerlijk hapje.

Als je net ietsje meer luxe en comfort wilt voor je overnachting, boek dan je kamer bij B&B Den Ahthayet. Guy en Cecile ontvangen je in hun landelijke hoeve, die prachtig werd gerenoveerd. Je komt hier helemaal tot rust, zodat je de batterijen kan opladen voor een nieuwe dag in de Vlaamse Ardennen.

Wil je er toch nog even uit voor je je bed induikt? Dan dineer je ’s avonds gezellig in restaurant Suskewiet. Een sfeervol restaurant waar je simpelweg zalig lekker kan eten. De betere Franse keuken, geserveerd in een romantische omgeving.

 

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Gavers en Nuchten wandelroute op Routen.be

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

Nuchten wandelaars Geraardsbergen David Samyn.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Gavers en Nuchten wandelroute op Routen.be

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Onkerzelestraat 315
9500 Geraardsbergen
Length
14,4 km
Time
2u 50m
Terrain
62% Verhard
Actions
Bekijk deze route