Vakantiewoning Gîte De Schelf

Vakantiewoning Gîte De Schelf

Heerlijk ruime vakantiewoning in Everbeek-Beneden

Brakel
Capaciteit
10 - 22 Personen
Straat + huisnummer
LESSENSESTRAAT 6
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
+32 475 46 69 49
Link

Grenzeloos genieten in een ongerept groen landschap, daar draait het in Everbeek allemaal om. En ben je met een grote groep, van minstens 10 personen, dan is Gîte De Schelf altijd een prima keuze!

Je vindt Gîte De Schelf in de oude dorpskern van Everbeek-Beneden, vlakbij enkele aantrekkelijke horecazaken en voedingswinkels. Toch is de naam een duidelijke verwijzing naar het agrarische verleden van het pand. Aan de achterkant van de ouderlijke boerderij van gastvrouw Anne Coppens, boven de koeien- en varkensstal, lag steevast de wintervoorraad voor de dieren opgeslagen. Die bergzolder werd algemeen de 'schelf' genoemd en werd voornamelijk gevuld met hooi, stro en graan. Op een bepaald moment maakte Annes vader er duivenhokken van. Maar uiteindelijk heeft Anne deze immense ruimte zorgvuldig verbouwd tot een comfortabel vakantiehuis, waar je met maximaal 22 personen terecht kan. Is jouw vrienden- of familiegroep niet zo groot? Geen probleem: je kan bij je reservatie aangeven dat je maar 4 of 5 van de 6 beschikbare kamers nodig hebt. Dan betaal je uiteraard ook niet het volle pond. 
 

Gite De Schelf in Brakel
Gite De Schelf in Brakel
Gite De Schelf in Brakel

Groot en praktisch huis

Laten we Gîte De Schelf eens wat nader bekijken. Deze vergunde 4-sterren vakantiewoning is rustig gelegen en heeft een aparte ingang en parking. Op het gelijkvloers werden een aantal praktische voorzieningen ondergebracht: een berging met wasmachine en droogkast, een sanitaire ruimte met toilet, lavabo en douche (superhandig als je iets te enthousiast met je mountainbike in de modder bent gevlogen) en een ruime fietsstalling. Ja, het fietsvriendelijk label van Toerisme Vlaanderen krijg je niet zomaar! Buiten is er een afgesloten terras met tuinmeubelen en barbecue en kijk je uit op een kleine speelweide met fruitbomen.

De eerste verdieping wordt gedomineerd door een immense, zonovergoten eet- en zitplaats. Zeker in de koudere maanden wordt dit ongetwijfeld het kloppend hart van je verblijf in Gîte De Schelf. Aansluitend vind je de compleet ingerichte keuken en een grote sanitaire ruimte met 4 toiletten en 3 douches. Maar hét pronkstuk is toch wel de zalige infraroodsauna voor 4.

Op de twee bovenste verdiepingen werden de zes gezellige slaapkamers ingericht, met charmante namen als Laurette, Alfons, Marie, Richard, Céline en Arthur. De meeste kamers zijn voor 2 of 4 personen. Het buitenbeentje is Céline: met liefst 8 slaapplekken wordt zij vast en zeker de favoriet van de kinderen in je gezelschap. Oh ja: alle veluxen zijn voorzien van verduistering, lekker lang uitslapen wordt dus alvast geen probleem. Beddengoed hoef je niet mee te sleuren, want dat kan je ter plekke huren. Voor de allerkleinsten kan je bovendien rekenen op 2 kinderbedjes, 4 kinderstoelen en een verzorgingskussen.
 

Knooppunt in everbeekse bossen.jpg
Everbeekse_bossen5-david-samyn.jpg
Everbeekse bossen

En wat valt daar zoal te beleven? 
Naar Brakel kom je in de eerste plaats om te genieten van de ongerepte natuur en de verbluffende stilte. In Gîte De Schelf ligt dan ook een flinke stapel wandel- en fietskaarten op je te wachten. Trimpontbos, Hayesbos, Steenbergbos, Keelenberg: Everbeek bevindt zich niet voor niets midden in het wandelnetwerk Bronbossen. Je stapt en fietst van de ene groene long naar de andere. Langs kronkelende wegen en paadjes, bezaaid met authentieke veldkapelletjes. En met weidse vergezichten over het uitgestrekte heuvelachtige landbouwgebied. Vanuit het vakantiehuis loop je ook zo het Waalse gewest binnen. Het prachtige bos van Flobecq (Vloesberg) en het natuurpark Pays des Collines liggen op een handvol km van Gîte De Schelf. Wist je trouwens dat Everbeek lang tot de provincie Henegouwen behoorde en pas in 1963 naar Oost-Vlaanderen werd overgeheveld?
 

Provinciaal_domein_De_Gavers-10.jpg
De Gavers Geraardsbergen David Samyn.jpg
190724 De Gavers 135.jpg
Provinciaal Domein De Gavers

Kan je nog wat tips voor trips gebruiken? Geraardsbergen, met zijn overheerlijke mattentaarten en zijn fabelachtige Muur, ligt zowat om de hoek. In Provinciaal Domein De Gavers kan je makkelijk een hele dag zoek maken. En ook fraaie steden als Oudenaarde en Ronse zijn een bezoekje meer dan waard.
 

DSC06405-Edit.jpg
Mattentaart
Manneken Pis van Geraardsbergen
De Muur, Mattentaarten en Manneken Pis, 3x M in Geraardsbergen

Boek je verblijf
Eén ding is zeker: je verblijf in Everbeek-Beneden en Gîte De Schelf zal bij lange niet volstaan om deze prachtige regio helemaal te doorgronden. En dus blijf je maar terugkomen, naar de wonderlijke Vlaamse Ardennen. Je kan hier boeken.