Vakantiewoning Samuus

Vakantiewoning Samuus

Creatief ingerichte woning in Brakel

Brakel
Capaciteit
1 - 32 Personen
Straat + huisnummer
HOEVESTRAAT 9
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
0496225720
Reservation
Online boeken
Link

In de Vlaamse Ardennen is het heerlijk logeren in de verschillende gastvrije steden en gemeenten. Hou je van een creatief ingerichte vakantiewoning waar huiselijke gezelligheid voorop staat? Zak dan af naar Brakel voor een verblijf bij Samuus.

Groot vakantiehuis in de Vlaamse Ardennen

Samuus is een ruime, moderne vakantiewoning waar het ontspannend thuiskomen is. Een mooie mix van oude en nieuwe materialen zorgen voor een bijzondere inrichting die licht, open en uitnodigend is.

Grote groepen zijn er meer dan welkom: met maar liefst 10 slaapkamers biedt het huis plaats voor 30 tot 32 personen. Er zijn 6 tweepersoonskamers (waarvan een rolstoelvriendelijke kamer), 2 familiekamers en 2 kinderkamers. Maak je klaar voor een deugddoend verblijf in zowel eigen als gedeelde badkamers.

Samuus slaapkamer
Samuus kinderkamer

Hart van het huis

Het kloppend hart van het huis is de ruime, open en luxueuze keuken waar koken een plezier is. Sla samen aan het kokerellen en probeer nieuwe recepten uit terwijl je een gezellig praatje maakt aan de keukenbar. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, want een huishoudpakket met afwasblokjes, afwasmiddel, keukenhanddoeken, vuilzakken, toiletpapier, … is in de prijs inbegrepen.

Plezierparadijs

Het verblijf is ontspannend, origineel en comfortabel voor ouders, en tegelijkertijd speels en uitdagend voor kinderen. Een ruime flexizolder vormt een waar kinder-tienerparadijs, met speelgoed, een tv-hoek, verkleedkleren en een kickertafel. En dan hebben we het nog niet gehad over de grote tuin waarin ze naar hartenlust kunnen ravotten. Een zandbak, glijbaan, boomstamparcours, … Plezier gegarandeerd!

Samuus zithoek (2)
Samuus zithoek
Samuus leefruimte (2)
Samuus leefruimte
Samuus dressing
Gemeenschappelijke ruimtes

Op trot met collega’s

Samuus is de ideale plek voor een samenzijn met de hele familie en vriendengroep, maar ook met collega’s. Het karakter van de woning wakkert je creativiteit aan, en de vele mogelijkheden laten toe om in kleine groepjes te vergaderen of brainstormen. Koppel er nog een extraatje aan en ga voor een inspirerende teambuilding of meerdaagse sessie.

Samuus vergaderzaal
Vergaderzaal

Verbluffende vergezichten

Eén van de beste eigenschappen van Samuus is ongetwijfeld het adembenemende uitzicht over de velden en bossen van de Vlaamse Ardennen. Het verblijf ligt immers bovenop een heugelrug in Brakel. Moeilijk te geloven dat je nog steeds in België bent!

Op ontdekking in Brakel

In Brakel gaan natuur, cultuur en ontspanning hand in hand. Welkom in de streek waarin glooiende heuvels, iconische hellingen en prachtige natuur je verbazen.

Beklim bijvoorbeeld de uitkijktoren in Brakel met z’n 165 stappen voor een schitterend 360-gradenuitzicht over de streek. Bij mooi weer zie je mijlenver en kijk je zelfs tot in Gent of de koeltorens in Doel! Vier oriëntatietafels geven uitleg bij wat je ziet.

Thuis van de koers

In Brakel schuilt achter elk hoekje een vleugje legendarische koers. Je hoeft immers geen wielerfanaat te zijn om te weten dat het peloton tijdens de Ronde van Vlaanderen langs het Fietsmonument van Brakel passeert. Ze gaan er de ultieme finale in, met zes opeenvolgende typische kasseihellingen.

Wil je de Ronde zelf ervaren en (her)beleven? Op zo’n 10 kilometer sportief fietsen bereik je het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

RVV_WalterCarels2.jpg
RVV_Straat4_DavidSamyn.jpg
CRVV5.jpg
Centrum ronde van Vlaanderen

Stappen in een idyllische setting

Trek je toch liever je stapschoenen aan? Geen probleem: Brakel is de wandelgemeente bij uitstek. Maak zeker een tocht langs het kabbelende water van de charmante Zwalm. Vertrekken kan aan de Boembekemolen, één van de vijf watermolens aan de rivier. Je kan er na je tocht genieten van een schuimend streekbiertje op het terras van de brasserie. En natuurlijk kan je de Boembekemolen ook bezoeken: een must als je van erfgoed en geschiedenis houdt.

Boembekemolen.jpg
Boembekemolen

In het spoor van de mijnwerkers

De molen ligt aan het Mijnwerkerspad, een andere wandeling die je niet mag missen als je in de omgeving logeert. De vroegere spoorweg die de werkmannen uit de regio naar de steenkoolmijnen in Henegouwen bracht, doet vandaag dienst als uniek en autovrij wandel- en fietspad.

Puur natuur

Als je liever een bosrijke omgeving opzoekt om te wandelen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. De Everbeekse Bossen en het Brakelbos liggen op wandelafstand van de vakantiewoning.

Deze laatste biedt een gedroomde achtergrond voor urenlange wandelingen. Het is een bos met een verhaal: sommige bomen zijn al meer dan een eeuw oud. Het grote woud valt in de smaak bij het hele gezin en nodigt uit om een stevige tocht te maken. Je vindt er lange en minder lange wandellussen die je kan afwerken op je eigen tempo. Het loont zeker meer dan de moeite om even stil te staan en de natuur in je op te nemen.

Brakelbos reeënpad David Samyn.jpg
Brakelbos © David Samyn (7).jpg
Brakelbos

In geuren en kleuren

Ook het gevarieerde natuurgebied Burreken mag niet ontbreken op je to-dolijstje. Je herontdekt er de natuur in een groene oase van rust, in het hart van de Vlaamse Ardennen. De 't Burreken wandelroute verken je het gevarieerde landschap met heuvels, weiden en bossen. Het hoogste punt van het gebied ligt op 116 meter: de hellingen zijn dan ook pittig, maar belonen je met overweldigende natuur en véél voldoening.

het Burreken_bloemen.jpg
het burreken_bomen.jpg
Burreken

Nu is het aan jou!

Klaar om deze machtige streek te ontdekken? Boek dan vandaag nog je verblijf bij Samuus. Neem vrijblijvend contact op voor meer info over prijzen en beschikbaarheden. Misschien trek je er binnenkort wel op uit!