Vakantiewoning De Kleppe

Vakantiewoning De Kleppe

Toegankelijke vakantiewoning in Brakel

Brakel
4 Vakantiehuizen
4 Vakantiehuizen
Capaciteit
1 - 57 Personen
Straat + huisnummer
EVERBEEKPLAATS 4
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
0494129846
Reservation
Online boeken
Link

Op vakantie gaan: iedereen zou het moeten kunnen. Een vakantie haalt je uit je dagelijkse sleur en biedt je de kans te herbronnen. Jammer genoeg zijn de meeste vakantielocaties nauwelijks afgestemd op mensen met een fysieke of mentale beperking, mensen met een klein budget of een bijzondere hulpvraag. 

Sociaal toerisme staat nog in zijn kinderschoenen. Gelukkig zijn er vakantiehuizen als De Kleppe, waar gezinnen, families, groepen voluit kunnen genieten. Je leert er op een andere manier met elkaar omgaan en verwerft er nieuwe vaardigheden. Het zelfvertrouwen van de vakantieganger krijgt een flinke boost. Grenzen worden verlegd en drempels overwonnen. De ervaringen die je opdoet in De Kleppe kruipen ongetwijfeld onder je huid.

DeKleppe_Lisa Bilterijst2.jpg
De Kleppe is afgestemd op mensen met een fysieke of mentale beperking, een klein budget of een bijzondere hulpvraag

Vakantie met een hart in het hart van de Vlaamse Ardennen

De Kleppe is een voormalig klooster in de lieflijke gemeente Brakel, nog net in de driehoek Brussel, Gent en Kortrijk. Op de zuidelijke grens van Oost-Vlaanderen biedt De Kleppe nu vier toegankelijke (A+) vakantiehuizen voor groepen en gezinnen van 4 tot 57 personen. 

Alle verblijven hebben een eigen keuken en leefruimte. Ze geven uit op een prachtige tuin. De infrastructuur is perfect uitgebouwd voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Zo is het domein volledig rolstoeltoegankelijk. Ze zijn er in de eerste plaats voor de kwetsbare doelgroepen, maar in de weekends en in het laagseizoen staan de vakantiehuizen open voor iedereen. 

Het vakantiecentrum is de perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Brakel ligt immers op het golvende parcours van de Ronde van Vlaanderen. Nergens vind je zo’n mooie routes door de bossen en beschermde landschappen. Nergens in Vlaanderen kan je nog een natuurlijke rivier volgen als de Zwalm, die rustig slingert tussen glooiende hellingen vol bronnen en beken.

Keuken in De Kleppe
Alle verblijven in de Kleppe hebben hun eigen keuken
Vakantiewoningen De Kleppe
De Kleppe is de perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers

Een totaalproject, een kruispunt, ook voor jou

De Kleppe bevindt zich op het kruispunt van toerisme en vrije tijd, welzijn en zorg, sociale tewerkstelling en kwetsbare doelgroepen. Wanneer je er verblijft, beleef je niet alleen een geweldige tijd. Je steunt in een klap ook de werking van De Kleppe. 
Door er je vakantie te boeken, maak je aangepaste vakanties voor anderen mogelijk. Zo kreeg dit vakantieverblijf in 2018 als eerste het autismevriendelijke logo van Autisme Centraal. De begeleiders zetten zich dagelijks in om gasten met ASS nog beter te kunnen ontvangen. 

Ze maken gebruik van prikkelarme kamers en ruimtes, kleurencodes, sclerapictogrammen, visualisaties, een belevingsaanbod op maat, een 'sociaal script', een autibox met hulpmiddelen… Niet minder trots zijn ze op de time-out-ruimte en de unieke snoezelruimte waar de zorgverlener of begeleider gerichte prikkels kan aanbieden. Dit is het allereerste vakantiecentrum met het autismevriendelijk label. 

Het leven op de boerderij

De gasten van De Kleppe zijn dol op de reuze spel- en activiteitenkoffers. Ook de activiteiten met de dieren zijn geweldig in trek. De dierenwerking staat centraal in De Kleppe.

Je kan op aanvraag deelnemen aan de belevingsdagen. De kippen, konijnen, geiten, varkens, ezels en paarden zijn ontzettend zachtaardig en worden ingezet voor activiteiten waar het contact tussen mens en dier centraal staat. Wist je dat De Kleppe zelfs vormingscursussen aanbiedt aan psychotherapeuten, fysiotherapeuten en orthopedagogen ? Ze leren er hoe ze dieren therapeutisch kunnen inschakelen.

Varkentje_DeKleppe (2).jpg
Geitje_DeKleppe (1).jpg
Ga mee op de boerderij en help de dieren verzorgen

Echt tot rust komen of actief aan de slag ?

Het vakantiecentrum biedt ook ruimte aan openluchtklassen en staat open voor groepen uit bedrijven en verenigingen. Ga op tocht met een huifkar of een oud treintje, breng een bezoek aan een recreatiedomein, een brouwerij, een archeologisch museum, een kaasmakerij of een kasteel in de buurt. 

Wil je mee wandelen met alpaca’s of liever gaan kajakken? Wil je binnen de muren van het centrum deelnemen aan rustgevende activiteiten zoals yoga, massage of relaxatie? Wie zorg nodig heeft, wordt permanent ondersteund door een arsenaal van zorghulpmiddelen. Zo krijgt iedereen de kans om mee te doen, elk op z’n eigen manier. 

Team De Kleppe in Everbeek
Het team van De Kleppe

Samen met anderen: een hartverwarmende vakantie

Het begrip ‘inclusie’ wordt hier in de praktijk gebracht. Bij de inclusieve werking van De Kleppe hoort ook de sociale tewerkstelling en vrijwilligerswerking ("...voor en door kwetsbare personen"). 

Iedereen is gelijkwaardig en iedereen is welkom. Elke bezoeker krijgt er een volwaardige plek en er wordt samen tijd gemaakt om naar elkaar te luisteren. 
Ook jij wordt ongetwijfeld gecharmeerd door het uitgangspunt dat elk individu talenten heeft en dat iedereen van iedereen kan leren. De Kleppe ligt op een uitzonderlijke mooie en vruchtbare grond waar initiatieven groeien. Ook voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.

Leer De Kleppe kennen

Benieuwd naar de unieke aanpak en filosofie van De Kleppe? Kies eens een vakantie waarmee je niet alleen jezelf een plezier doet maar ook anderen helpt. Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor je zorggroep ? Bekijk online de mogelijkheden. 

De Kleppe is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, elke dag van de week, ook in het weekend.

Leer meer over dit prachtige verblijf op de website!