Vakantiewoning De Goeferdij

Vakantiewoning De Goeferdij

Luxevakantiewoning met sauna en jacuzzi

Geraardsbergen
Capaciteit
1 - 16 Personen
Straat + huisnummer
ZARLARDINGESTRAAT 103
9500 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
0475951075
Reservation
Online boeken
Link

Op 4 kilometer van de legendarische Muur van Geraardsbergen verwelkomt de luxevakantiewoning De Goeferdij je in het landelijke Goeferdinge.

De Goeferdij ligt in de schaduw van de toren van de Sint-Bavokerk in Goeferdinge. Het vijfsterrenverblijf ontvangt tot zestien personen, een prima adresje om met je familie of vrienden de heuvels van de Vlaamse Ardennen onveilig te maken, met je mountainbike over de kasseien te daveren of een fietstocht met het hele gezin te maken.

's Avonds vind je je zuurverdiende rust in de relaxte landelijke stijl van De Goeferdij. Blijf aan de toog hangen van de open keuken met een wijntje, zak onderuit voor de televisie in een van de twee zithoeken of speel 'Call of Duty' op de Playstation 3. Je vuile kleren mik je rechtstreeks in de wasmachine en droogkast.

De Goeferdij sauna (2)
De Goeferdij tuin
Barbecue De Goeferdij
De buitensauna en de mooie tuin met barbecue

Tuin met buitenkamer, sauna en jacuzzi

Bij mooi weer moet je buiten zijn. In de buitenkamer toef je in de schaduw terwijl de kinderen zich uitleven in het pallet speelhuis. In de ruime tuin met zicht op het aanpalende natuurgebied kom je ook de sauna en jacuzzi tegen.

De vijf slaapkamers zijn genoemd naar de beklimmingen in de buurt, bulten die je overdag misschien bedwongen hebt. Je slaapt er in alle comfort. De bedden zijn uitgerust met vijfsterrenboxsprings, kwalitatieve matrassen en extra lange dekbedden zodat je zelf niet moet sleuren met lakens.

De Goeferdij eetruimte
De Goeferdij zitruimte
De Goeferdij zithoek
De Goeferdij kamer
Badkamer De Goeferdij
De Goeferdij is landelijk ingericht

4 badkamers en een binnenjacuzzi

Je slaapt met 2 tot 4 personen op een kamer, de dubbele boxsprings kan je uit elkaar schuiven. Om 's ochtends lange wachtrijen te vermijden, telt je verblijf maar liefst vier badkamers met douches, in eentje wacht je zelfs een binnenjacuzzi op.

Fietsparadijs

Fietsers kunnen hier alle kanten uitwaaieren: richting Brakel om de Berendries te beklimmen of naar Oudenaarde om de Oude Kwaremont, de Taaienberg of de Koppenberg te temmen.

Mag het wat rustiger aan, blijf dan langs de oevers van de Dender en steek eens de grens over richting Pays des Collines, de Waalse tegenhanger van de Vlaamse Ardennen. 

Tussen Geraardsbergen en Ninove is de Dender op zijn mooist. Met de Geraardsbergen fietsroute blijf je grotendeels over het vlakke jaagpad bollen en blijven de klimpartijen binnen de perken.

Op en rond de Berendries (69).jpg
Op en rond de Berendries wandelroute

Tem de Muur van Geraardsbergen

Dat kan niet gezegd worden van de rode lus van de Ronde van Vlaanderen fietsroute. Hij passeert voor je deur en brengt je bij de enige echte Muur van Geraardsbergen, ofwel de Oudenberg. Vier kilometer trappen en je staat aan de flank van deze pittige helling, goed voor een stijgingspercentage van 9,2% met uitschieters tot 19,8%.

De één kilometer lange kasseiweg brengt je naar de 110 meter hoge top van de Oudenberg waar de neobarokke Onze-Lieve-Vrouwkapel staat te blinken. De mythische Oudenberg is niet de enige uitdaging die je pad zal kruisen. Verderop liggen de Foreest, de Berendries, De Eikenberg en de Bosberg je op te wachten.

Nog zo'n klepper waar je je wagonnetje kunt aanhangen? De Bidon fietsroute. Hij passeert langs De Goeferdij en jakkert je over de Muur van Geraardsbergen en de Valkenberg, een van die venijnige klimmetjes waar de Ronde van Vlaanderen garant voor staat.

Wandelen op de flanken van de Muur

De Oudenberg kan je ook te voet verkennen met de Muur van Geraardsbergen wandelroute. Via uitgestorven wegen door de groene rand van Geraardsbergen bereik je de Bosberg met zijn Raspaillebos. De slingerende paden voeren je de ene keer door een dicht bos, dan weer door open landschappen en bloemrijke dreven. 

Fietser op de Muur van Geraardsbergen
Muur_Geraardsbergen.jpg
Muur van Geraardsbergen

Zet je tanden in een mattentaartje

Genoeg gefietst? Hoog tijd om Geraarsbergen binnenstebuiten te keren! Start je ontdekkingstocht bij het Mattentaartenatelier. De mattentaart zijn het streekproduct van Geraardsbergen bij uitstek.

Laat zeker het Marktplein niet links liggen: je treft er het oudste Manneken Pis van het land aan. 160 jaar eerder dan de Brusselse versie, plaste dit Manneken Pis al het hele marktplein onder. De oudste inwoner van Geraardsbergen kreeg in 2016 een eigen museum waar je in zijn kleerkast kunt kijken. Sinds 1459 verzamelde de fashionista al meer dan 300 kostuums.

Middeleeuws stadhuis en neogotische Sint-Bartholomeuskerk

Geraardsbergen is een van de oudste steden van ons land en dat merk je aan alles wanneer je door de stad kuiert. Je komt er de Marbol tegen, de oudste gotische fontein van de provincie en het middeleeuws stadhuis.

Stap ook eens binnen in de Sint-Bartholomeuskerk, een kleurrijk ensemble van neogotisch kerkinterieur met het hoofdaltaarschilderij als kers op de taart. Alleen weet niemand wie het werk uit de eeuw van Rubens geschilderd heeft.

Eten en drinken bij De Goeferdij

Het Marktplein van Geraardsbergen krioelt van de terrasjes en restaurants waar je een hapje tapje voorgeschoteld krijgt. Ook in de buurt van je vakantiewoning vind je cafés en brasseries waar de liefde voor de koers de tweede natuur is.

Aan de Oudenberg vind je ’t Hemelrijck met een zalig zomerterras. De uitgebreide kaart biedt je vleesgerechten, vispannetjes, tongrolletjes, dorade, zalm of op vel gebakken kabeljauw met prei.

Parkeer even je fiets als je langs de Dender richting taalgrens fietst aan ‘t Bruggenhuis. Het terras van de taverne en jazzcafé in één kijkt uit op een zalig stukje groen. Vroeger was dit een gespierd schipperscafé, nu mikt het vooral op fietsers. Heb je een lekke band of moet je je batterijen opladen? Dan ben je bij ‘t Bruggenhuis aan het juiste adres.

Kok aan huis

Blijf je liever in je vakantiewoning maar wil je zelf niet koken? De Goeferdij kan voor een kok zorgen die ter plaatse voor jou en je gezelschap een potje kookt. Verse pistolets en croissants vind je bij de warme bakkers in de buurt.

Laat je verwennen bij De Goeferdij

Wil je ooit in je leven eens de Muur van Geraardsbergen beklimmen en nadien compleet ontspannen? Boek dan een weekend, midweek of hele week bij De Goeferdij, de perfecte harmonie tussen actie en ontspanning. Raadpleeg de beschikbaarheid van de vakantiewoning met zijn sauna en jacuzzi’s op de website van De Goeferdij.

De Goeferdij koppel
Het gastgezin