Vakantiewoning Villa Germaine

Vakantiewoning Villa Germaine

Landelijk én modern logeren in de Vlaamse Ardennen

Lierde
Capaciteit
1 - 32 Personen
Straat + huisnummer
STRATENDRIES 19
9572 Lierde
E-mail
Telefoonnummer
0489564782
Link

Welkom in Villa Germaine, een vakantiewoning uit 1928 die volledig gerenoveerd is. De charme uit het verleden is nog goed te zien dankzij de landelijke bouwstijl, met een twist, want het huis heeft intussen een modern en luxueus interieur.

Het verblijf heeft plaats voor 26 personen en is daarom ideaal voor een groter gezelschap. Acht grote slaapkamers en vijf badkamers, voorzien van alle comfort, bieden alles wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie. De warme kleuren en gezelligheid zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt, met voldoende ruimte voor iedereen.

Villa Germaine keuken
Villa Germaine eetzaal
Villa Germaine bijkeuken
Villa Germaine keukentafel

Niet één, maar twee keukens

De enorme keuken met kookeiland geeft uit op de indrukwekkende tuin. Met een kookplaat, oven, stoomoven, microgolfoven, vaatwasmachine en alle keukenmateriaal ben je voorzien om rustig te kokerellen voor een grote groep. Heb je toch meer ruimte nodig? Dan is er nog de luxe van de bijkeuken in de eetruimte, ook voorzien van basiscomfort én een vaatwasser om de chef in jezelf naar boven te halen.

Meer dan alleen een tuin

Als je dacht dat het huis al zo mooi was, dan heb je de tuin nog niet gezien. Of moeten we zeggen: het bijhorende park mét bos? Het is een rustgevende, open en groene plek van maar liefst 6000 vierkante meter. Een streling voor het oog en ontzettend aangenaam om in te wandelen, te relaxen of (voor kleine of grote kinderen) te spelen. Een terras met tuinmeubilair, petanquebaan, badmintonnet, barbecue, vuurschaal, zithoekjes en verschillende spelletjes maken je verblijf compleet!

Villa Germaine slaapkamer
Villa Germaine slaapkamer (2)
Villa Germaine slaapkamer (3)
de slaapkamers

De Ronde achterna

Villa Germaine ligt in Lierde, in het hart van het genummerd fietsnetwerk Vlaamse Ardennen tussen het knooppunt 96 en 85. Er staat je maar liefst 850 kilometer fietspret te wachten. De streek is dan ook dé plek bij uitstek om de Ronde van Vlaanderen achterna te fietsen. Verleg je grenzen met de bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen fietslussen, vertrekkende vanuit het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. De routes bestaan uit 78 kilometer, 103 kilometer en 114 kilometer. Voor echte koersfanaten die graag hun kuiten insmeren voor een vinnige uitdaging!

Rustig fietsen of wandelen kan natuurlijk ook. Lierde telt veel routes waarbij je geniet van de landelijke, stille omgeving. Onderweg passeer je prachtige vergezichten, schilderachtige dorpspleintjes en leuke cafés en brouwerijen.

Cultuur en natuur

In Lierde gaan natuur en cultuur hand in hand. In de charmante gemeente valt heel wat te beleven, zoals een bezoek aan een authentiek klooster: de Kartuizersite. Je bewondert er goed bewaard erfgoed, zoals de toegangspoort, het vrouwenkwartier, de schuur, een deel van de omwallingsmuur en de kerk. Je duikt er in de geschiedenis van de Kartuizersorde die een onmiskenbare impact had op Lierde en het landschap van de streek.

Heb je er dorst van gekregen? Da treft, want Café De Kartuizer staat bekend als het beste café van Lierde en ligt op een steenworp van de oude priorij. Blaas even uit en geniet vooral van een verfrissend kartuizerbiertje, een typisch streekproduct uit de regio.

CaféKartuizer.jpg
Café Kartuizer

Knap staaltje houtsnijwerk

Als cultuurliefhebber moet je absoluut ook een bezoekje brengen aan de Sint-Jan-de-Doperkerk, waar je het Sint-Jansretabel kan bekijken. Dit meesterwerk in houtsnijkunst stelt vijf episodes uit het leven van Sint-Jan de Doper voor: van het doopsel van Christus door Johannes tot de miraculeuze ontdekking van z’n hoofd door de benedictijnen.

Kartuizersite Lierde
Kartuizersite Lierde

Boek je vakantie!

In Villa Germaine ben je zeker van een heerlijke vakantie in eigen land. Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog via de website en droom alvast weg van je verblijf in de Vlaamse Ardennen!