B&B Goudsbloempje

B&B Goudsbloempje

Fiets- en wandelvriendelijke uitvalsbasis in de Vlaamse Ardennen

Lierde
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
Hoogstraat 63
9572 Lierde
E-mail
Telefoonnummer
0474858506
Link

Op een boogscheut van de kartuizerpriorij van Sint-Martens-Lierde stelt B&B Goudsbloempje twee kamers met ontbijt ter beschikking. Dankzij een afgesloten fietsenberging, een reparatieset en fietsverhuur is het de gedroomde uitvalsbasis voor fietsers.

De smaakvolle villa herbergt twee kamers, de romantische en de poëtische kamer. Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, zithoek, wifi en tv. In de badkamer liggen badjassen, handdoeken en etherische oliën klaar voor wie het bad of de douche induikt. De tweepersoonskamer kan uitgebreid worden met een kleine tweepersoonskamer tot een familiekamer. 

B&B Goudsbloempje in Lierde
Kamer B&B Goudsbloempje in Lierde
Goudsbloempje slaapkamer
Goudsbloempje slaapkamer (2)
Gerda van B&B Goudsbloempje in de sfeervol ingerichte slaapkamers

Ontbijt met zicht op groen

's Ochtends krijg je een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld met huisbereide confituur, hartig beleg, vers fruitsap en koffiekoeken. Bij mooi weer wordt het ontbijt geserveerd op het zonneterras met zicht op de  tuin en boomgaard. Vanuit de tuin zie je de spits uitsteken van de Sint-Martinuskerk.

Klaar om op pad te gaan? B&B Goudsbloempje helpt je graag op weg met de uitgestippelde wandel- en fietsroutes die vertrekken bij je verblijf. Ga je een hele dag op stap, dan kan je op aanvraag een lunchpakket meekrijgen.

terras B&B Goudsbloempje Lierde
Goudsbloempje tuin
Goudsbloempje woonkamer
koffie goudsbloempje Lierde
Op het zonneterras kan je genieten van een streekbiertje

Bier-, kruiden- of kajakarrangement?

Om je helemaal in de watten te leggen heeft B&B Goudsbloempje drie arrangementen in elkaar gebokst.

Met het bierarrangement schenken de eigenaars bij je aankomst een streekbiertje van Brouwerij de Graal of Brouwerij Gemelhuis in. Dit zijn twee kleine plaatselijke brouwerijen. Je krijgt een driegangenbiermenu voorgeschoteld - waarin ook de streekbiertjes worden verwerkt - en een knooppuntenkaart met 7 routes langs brouwers en kroegen. Je krijgt een picknick mee met streekbier. Een bezoek aan brouwerij Roman, de oudste familiebrouwerij van ons land, is facultatief.

Een badmoment met kruiden, douchegel en badzout, een uitgestippelde kruidentocht met kruidengids, kruidenbeleg bij het ontbijt en een kruidenkalender: dat heeft het kruidenarrangement voor je in petto. Bij je aankomst word je verwelkomd met een kruidendrankje.

Met het kajakarrangement ontvang je een picknickpakket, kant-en-klare toeristische info en een fiets- of wandelkaart zodat je voluit kan genieten van de regio. Volg een van de originele wandelingen of fietstochten. Ook voor de huur van een fiets kan gezorgd worden. Het gebruik van een kajak voor één dag is inbegrepen in het arrangement.

Vijfdaagse of driedaagse fiets- of wandeltocht

B&B Goudsbloempje werkte samen met 4 andere B&B's een vijfdaagse trektocht uit in de Vlaamse Ardennen. Je wandelt of fietst zes dagen lang van de ene B&B naar de andere. Aan alles is gedacht. ‘s Avonds staat een stevig avondmaal klaar, ‘s ochtends krijg je ontbijt en een lunchpakket mee.

De B&B's zorgen voor het vervoer van je bagage naar de volgende B&B. Dagelijks staan er ongeveer 15 kilometer gepland, met de fiets moet je rekenen op 40 tot 60 kilometer. Organiseer je vijfdaagse trektocht op Met vijf in bed.

Het driedaagse wandelarrangement is in samenwerking met 2 andere B&B's. Voor meer info kan je hier terecht. 

Afgesloten fietsenberging

Voor de villa is er parking voor je wagen en een afgesloten fietsenberging om je fietsen veilig te stallen. Heb je averij opgelopen tijdens je fietstocht? Een reparatieset ligt klaar. Je kan er ook je fietsen reinigen en kleding drogen.

Kartuizerbier

‘s Avonds schuif je aan bij het haardvuur van de B&B, pik je een spannende film mee of speel je een van de gezelschapsspelletjes die klaarliggen. Of je trekt erop uit. In het dorpscentrum schenkt café De Kartuizer nog altijd het kartuizerbier van de paters van weleer.

Een hapje eten? In De 8ste Zonde proef je eenvoudige gerechten en zelfgemaakte desserts. Alle bereidingen worden in huis gemaakt. In restaurant De Stille Droom krijg je de Franse keuken op je bord.

CaféKartuizer.jpg
Café de Kartuizer

Mattentaartjes proeven in Geraardsbergen

B&B Goudsbloempje ligt tussen Brakel en Geraardsbergen. Aan wandelknooppunten en fietsroutes is er geen gebrek. De Bidon fietsroute leert je de streek beter kennen. De ruim 40 kilometer lange traptocht brengt je naar de stemmige dorpskern van Everbeek-Beneden, de ambachtelijke koffiebranderij Hoorens en culinaire toppers.

In Elst kan je je tanden zetten in geutelingen, een soort gepofte ovenkoeken met een snufje kaneel. Bij je startpunt in Geraardsbergen moet je gewoon eens geproefd hebben van een mattentaartje, het streekproduct bij uitstek. Olav, het start- en eindpunt van deze fietslus, moet de bekendste mattentaartenbakker van het land zijn.

Mattentaart
Zet je tanden in een mattentaart

Kapel van de vrede

De wandelknooppunten 52 en 54 liggen op een zucht van B&B Goudsbloempje. Je kan er alle kanten mee op. Volg je de wandelpaden naar Brakel, dan beland je bij knooppunt 91 aan de Toepkapel bovenop een heuvel. In de volksmond staat ze bekend als de ‘kapel van de vrede’.

In 1924 bouwden de dorpsbewoners haar uit dank omdat Brakel gespaard bleef van het geweld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Beklim de bedevaartstrap en geniet bovenop de heuvel van het weidse uitzicht.

Panorama’s

Nog zo’n panoramapunt vormt de Berendries (tussen knooppunt 15 en 23). Dit is de hoogste heuvel in de Zwalmstreek. Bedwing je de 98 meter, dan kan je jezelf belonen met een Belgisch bier en lekkere snack in de Stappers Alm, een Oostenrijk Alpenchalet in Fins hout.

De Valkenberg is met zijn stijgingspercentage van 12% een van die venijnige klimpartijen waar de voorjaarsklassiekers bol van staan. Boven aangekomen, op het kruispunt Veldeman-Kiekenstraat, word je opnieuw getrakteerd op een panorama.

preview_toepkapel_DSC0780.jpg
Op en rond de Berendries (48).jpg
De Toepkapel

Sporen van kartuizers

Je B&B ligt vlak bij een andere religieuze topper: de Kartuizerpriorij van Sint-Martens-Lierde. Sinds de 14e leefden de monniken er als echte kluizenaars binnen de kloostermuren. Neem er zeker eens een kijkje en stap hun verblijf binnen via de sierlijke toegangspoort.

Je ontdekt er nog het priorhuis, de schuur, een deel van de omwallingsmuur, de brouwerij en het vrouwenkwartier. In de Sint-Martinuskerk springt de verfijnde architectuur in het oog. Door de twaalf hoge ramen klatert het zonlicht naar binnen.

Middeleeuwse houtsnijkunst

Cultuurliefhebbers mogen de Sint-Jan de Doperkerk in Hemelveerdegem niet missen. Boek vooraf een gegidst bezoek bij de cultuurdienst van Lierde om de fraaie middeleeuwse kunst met eigen ogen te zien zoals het Retabel van Sint-Jan: een meesterwerk van houtsnijwerk uit begin 16e eeuw.

Kartuizersite in Lierde
Toegangspoort van de Kartuizersite in Lierde

Boek je verblijf of arrangement bij B&B Goudsbloempje

Duik in de culturele en religieuze geschiedenis van Sint-Martens-Lierde of neem de fiets om de Muur van Geraardsbergen te temmen. Neem contact op met de B&B om je verblijf vast te leggen of een arrangement uit te werken.