B&B Eyckenmolen

B&B Eyckenmolen

Comfortabel genieten in een oase van rust

Lierde
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
EIKENMOLEN 13
9570 Lierde
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 42 42 80
Reservation
Online boeken
Link

Overnachten in B&B Eyckenmolen is onthaasten in de natuur. Het historisch pand schittert op een uitgestrekt landgoed met adembenemende vergezichten op het landelijke Sint-Maria-Lierde.

De B&B geeft onderdak aan drie ruime kamers en twee standaardkamers. Niet alleen hun naamgeving - Cendrine, Sirius, Panamarenko, Eagle en Albatros - maar ook hun interieurs verklappen dat elke kamer zijn eigen karakter heeft. Maar één ding hebben ze gemeenschappelijk: ze zijn modern ingericht met respect voor het verleden.

Zo heeft elk vertrek een eigen badkamer, flatscreen tv en gratis draadloos internet. Je slaapt in een comfortabel kingsize of boxspring bed. Een extra kinderbedje bijplaatsen is geen probleem, in bepaalde superior kamers past zelfs nog een bijkomend eenpersoonsbed.

Eyckenmolen slaapkamer (4)
Eyckenmolen slaapkamer (3)
Eyckenmolen slaapkamer
Eyckenmolen slaapkamer (2)
De kamers met elk hun eigen karakter

Uitgestrekt domein

Wie ter plaatse blijft, geniet ‘s avonds in het 3 hectare grote domein van de rust en uitgestrekte landschappen met een glas wijn of een streekbiertje. Een partijtje tafeltennis of petanque spelen? Kan ook!

Bij slecht weer biedt de Bourgondisch uitgedoste oranjerie een welkom onderkomen. In een van de vele knusse hoekjes kan je een praatje slaan of je verliezen in een goed boek.

Kakelvers ontbijt

Je start je dag in B&B Eyckenmolen met een stevig ontbijt in de oranjerie. Het versgeperste appelsap komt recht uit de eigen boomgaard, de ovengebakken broodjes zijn kraakvers. Bedien je van de viennoiserie, fruit, yoghurt, granen, kazen, huisgemaakte confituren en seizoensproducten. Een eitje wordt naar jouw wensen gebakken. Laat vooraf weten of je een gluten- of lactosevrij ontbijt wil.

Eyckenmolen buitenterras
Eyckenmolen orangerie
Eyckenmolen omgeving

Fiets- en wandelarrangementen

Om optimaal te genieten van je verblijf in B&B Eyckenmolen kies je voor een van de arrangementen.

  • Met het ontdekkerspakket blijf je twee nachten slapen en krijg je er een toeristisch infopakket, Kartuizer streekbier, mattentaartje en een bezoek aan de Kartuizersite met plan en wandelroute bovenop.
  • Het fiets- en wandelarrangement trakteert je op een lunchpakket en diner in een restaurant in de buurt, een fiets- en wandelkaart en twee overnachtingen met uitgebreid ontbijt.
  • Heb je je zinnen gezet op een romantisch verblijf? Kies het arrangement romantiek. Bij aankomst ontvang je een flesje champagne op de kamer bovenop de afternoon tea of koffie.
Eyckenmolen fietsers

Op stap in het Kloosterbos

De lokgroep van de landelijke omgeving valt maar moeilijk te weerstaan. Vanaf B&B Eyckenmolen sta je in luttele minuten in het Kloosterbos. Het bos maakt deel uit van het grotere reservaat Middenloop Zwalm. Dit natuurreservaat is dooraderd met wandelknooppunten.

De rode lus, ofwel de Vossenholwandeling, helpt je op weg doorheen het Kloosterbos in 3,8 kilometer. Het bos biedt je alles wat de landschappen in de Vlaamse Ardennen zo typeren: grote en kleine reliëfverschillen, een leger beuken, eiken en populieren. Verlies ook de bodem niet uit het oog want daar groeien bosviooltjes, longkruid en bosanemonen die voor een streepje kleur zorgen.

Het Ravottersbos, op de valreep gered van de kap, sluit aan op het Kloosterbos. De verschillende wandelknooppunten (28, 34, 29, 40) in de buurt kan je aan elkaar knopen voor een wandelroute op maat.

Kloosterbos Wachtebeke.jpg
vossenhol.jpg
Wandelpad door het Kloosterbos

In het spoor van de kartuizerpaters

In Sint-Martens-Lierde vis je het kartuizerverleden boven water. De 14de-eeuwse priorij van het dorp was ooit het belangrijk religieus en cultureel centrum van de kartuizerpaters. Nu vormt het de toegangspoort van de 14 kilometer lange Kartuizer wandelroute. Geen probleem voor een geoefende wandelaar zoals jij.

De tocht onthaalt je met machtige vergezichten over de Vlaamse Ardennen en streekbieren. Hou onderweg halt bij brouwerij Gemeldorp van Danny De Keuleneire. Hij brouwt artisanale en natuurlijke biertjes van hop dat hij in zijn eigen tuin plukt. Helemaal rond? Café De Kartuizer aan de kerk schenkt nog altijd het kartuizerbier uit de stenen kruiken met drie oren.

Kartuizersite in Lierde
Brouwerij Gemeldorp 1 David Samyn.jpg
De Kartuizersite

Kuitenbijters in de buurt

Wil je de sporen van de kartuizers met de fiets verkennen? Volg de 44 kilometer lange Pater fietsroute. Hij start aan de monumentale toegangspoort van de kartuizerpriorij.

Misschien merkte je vlak bij B&B Eyckenmolen ook al de rode bordjes op van de Ronde van Vlaanderen fietsroute. De 114 kilometer lange lus scheert rakelings langs je verblijf en is een echte kuitenbijter.

Op het menu staan onder meer de Berendries, de hoogste heuvel in de Zwalmstreek, de Muur van Geraardsbergen en het Provinciaal Domein De Gavers aan de voet van de Oudenberg.

Als je de platgetreden paden wil verlaten, boks je gewoon zelf een fietstocht in elkaar met de routeplanner. B&B Eyckenmolen ligt vlak bij fietsknooppunt 89 aan de Caudenberg, je kan dus alle kanten op.

Fietsvriendelijke B&B

Je verblijf is trouwens helemaal op maat gesneden van fietsers. In de overdekte fietsenstalling kan je ‘s avonds veilig je fiets stallen, bovendien werken de uitbaters samen met een professionele fietsverhuurder die ook elektrische fietsen aanbiedt.

Paterberg Kluisbergen David Stockman.jpg
190724 De Gavers 135.jpg
Pater fietsroute

Stel je verblijf op maat samen

Neem contact op via B&B Eyckenmolen om je te laten verwennen met een van de arrangementen en geef vooraf je speciale wensen door.