B&B Le Jardin de Sophie

B&B Le Jardin de Sophie

Ontspan in je eigen private wellness in Geraardsbergen

Geraardsbergen
Capaciteit
1 - 2 Personen
Straat + huisnummer
GROTEWEG 288A
9500 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
+32470932091
Reservation
Online boeken
Link

Wil je overnachten in het hart van de Vlaamse Ardennen in een luxe omgeving met een uitgebreid pakket wellness inbegrepen? Dan is Le Jardin de Sophie waarschijnlijk precies wat je zoekt. Hier boek je een overnachting incluis 2,5 uur wellness. De accommodatie beschikt over een Finse sauna, een sanarium met sterrenhemel en een infraroodcabine met zout- en lichttherapie. Wil je liever in een jacuzzi op een overdekt terras tot rust komen, dan is dat ook mogelijk. Ook een heerlijk avondmaal kan voor je worden geregeld. Heb je meteen zin om hier te verblijven, reserveer dan nu eenvoudig en snel.

Hoe kom je in Geraardsbergen?

Uiteraard zal je bekend zijn met de Muur van Geraardsbergen. Deze beroemde kasseienweg van meer dan 1 kilometer met een scherp stijgingspercentage wordt door iedere wielrenner gevreesd of bewonderd. Maar je hoeft niet de op fiets naar Le Jardin de Sophie. Met de auto is Geraardsbergen ook goed bereikbaar. Vanuit Brussel neem je de E40 naar Gent en vervolgens volg je de richtingsborden naar Geraardsbergen. Vanuit Antwerpen ga je via de E17 naar Gent. Ook met het openbaar vervoer is Le Jardin de Sophie goed te bezoeken. Het stadje Geraardsbergen heeft een trein- en een busstation. Vanaf de grote steden in de buurt zijn er diverse routes mogelijk.

Wat mag je verder in Le Jardin de Sophie verwachten?

Uiteraard kom je hier om te ontspannen en dan is het prettig dat er zoveel voor je al geregeld is. Over parkeren hoef jij je hier geen zorgen te maken. Er is plaats voor je beschikbaar en bovendien is het gratis. Wifi is beschikbaar in de gehele ruimte, zodat je ook hier in contact blijft met de hectische wereld buiten als je dat wilt. In tegenstelling tot veel andere vakantiewoningen zijn je viervoeters hier ook welkom. Uiteraard is het de bedoeling dat je dit vooraf even doorgeeft, zodat de voorbereidingen kunnen worden getroffen.

lejardindesophie_1.jpg
lejardindesophie_2.jpeg
lejardindesophie_5.jpg

De extraatjes bij Le Jardin de Sophie

Het meest opvallend bij deze B&B met wellness is de flexibiliteit en persoonlijk contact. Wil je extra comfort bij de wellness-uurtjes waar je van gaat genieten, dan is dat geen probleem. Een glaasje bubbels of wat lekkere hapjes kunnen zo voor je geregeld worden. Ook bij de ontvangst is er die persoonlijke noot waardoor jij je meteen op je gemak voelt. Het is duidelijk dat jij op de eerste plaats komt in Le Jardin de Sophie. Maak dan ook gerust gebruik van de mogelijkheid om jouw speciale wensen te uiten.

B&B Le Jardin de Sophie
Het gastgezin
Le Jardin de Sophie

De mogelijkheden in de omgeving

Le Jardin de Sophie is een mooi startpunt voor fietstochten of wandelingen in de omgeving. Je bevindt je hier in het centrum van de Vlaamse Ardennen en de omgeving is gevuld met mooie natuur en schilderachtige dorpjes. In Le Jardin de Sophie kan je letterlijk alle kanten op.

Pairi Daiza

Op slechts 20 kilometer van Le Jardin de Sophie ligt Pairi Daiza. Deze dierentuin is meermaals verkozen tot beste zoo van Europa. Wellicht is dat nog te bescheiden en mag je dit park ook het mooiste op de wereld noemen. De naam betekent in het Perzisch ‘gesloten tuin’. Dat is een herinnering aan de tijd dat deze bijzondere dierentuin als vogelpark begon. Inmiddels is het park opgedeeld in 8 ‘werelden’ waarin de bezoeker een keur van dieren kan bewonderen die een eigen habitat hebben. In Pairi Daiza is er alles aan gedaan om het de bezoeker naar de zin te maken, maar het belang van de dieren staat voorop. Dat mag ook duidelijk worden uit het feit dat in deze tuin der werelden bijna 100 kweekprogramma’s plaatsvinden voor zeldzame of bedreigde diersoorten. Beslist de moeite van een bezoek waard.

Vlaamse Ardennen

De dieren in de Vlaamse Ardennen zijn vaak even bijzonder als in de hierboven genoemde dierentuin, zeldzaam en bedreigd zijn ze helaas ook regelmatig. Er komen een aantal zeer speciale soorten voor in het gebied. Een ervan is de beekprik. Dit visje, dat leeft in het kristalheldere water van de beken in het gebied, wordt nog maar heel zelden gespot. Ook het symbool van de streek, de vuursalamander, is zeldzaam geworden. Deze middelgrote landsalamander met opvallende tekening heeft een voorkeur voor rommelige oude beukenbossen waar hij bescherming en voedsel vindt. In het verleden zijn bossen vaak opgeruimd omdat dit meer aan de menselijke smaak tegemoet kwam. Inmiddels is de habitat van deze salamander daardoor beperkt.

De Vlaamse Ardennen zijn een gebied met heuvels tot 150 meter hoog met vooral beukenbossen. Het gebied kent een ontelbaar aantal beken die worden gevoed door bronnen die je overal aantreft. Sommige beken zijn al zo oud dat ze de bodem hebben uitgesleten en hierdoor een soort mini-ravijnen hebben gevormd. Het is een prachtig gebied om te wandelen of te fietsen. Houd er wel rekening mee dat stevige wandelschoenen hier een pre zijn.

Ben je in het voorjaar in deze regio, vraag dan eens of de blauwe kouskes al bloeien. Als de temperatuur goed is, worden hele velden blauw van de wilde hyacinten die daar dan beslag op leggen. In april en mei heb je de meeste kans om deze schoonheid te bewonderen.