B&B De Groene Weg

B&B De Groene Weg

De groene weg naar stilte en gastvrijheid in Brakel

Brakel
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
GROENEWEG 3
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 42 84 46
Link

Teken een driehoek tussen Brussel, Gent en Kortrijk. Op het midden van de basis, op de zuidelijke grens van Oost-Vlaanderen, ligt de lieflijke gemeente Brakel. Een ideale plek om de stedelijke onrust te ontvluchten. 

Je kunt er heerlijk overnachten in de driesterren B&B De Groene Weg. Niet toevallig staat er “gastvrij van nature” in het embleem. Een parel aan de kroon van Brakel, pal in het hart van de Vlaamse Ardennen.

Gastenkamers ondergedompeld in de natuur

De eigenaars, Annette en Pieter, reisden de hele wereld rond. Ook zij ontdekten in 1995 de unieke locatie. Ze renoveerden de oude hoeve en transformeerden die tot een exclusieve Bed & Breakfast, waar ook jij  je meteen thuis zal voelen. 
In het centrale gebouw kan je de keuze maken tussen vier grote kamers. Die dragen poëtische namen, geplukt van sites in de omgeving: Verrebeek, Rowater, Rietfonteintje, Dorenbosbeek. 

Ze geven allemaal uit op de centrale binnenkoer. En bieden uitzicht op de volle natuur, zoals weiden en de boomgaard. De restauratie en de landelijke inrichting gebeurde met natuurlijke materialen. Elke kamer beschikt over een nette badkamer.  

B&B_DeGroeneWeg.jpg
Binnenkoer De Groene Weg in Brakel
In B&B De Groene Weg kijken alle kamers uit op de binnenkoer

Een nachtje in een Pod ?

Ben je uit op iets meer avontuur ? Dan zijn er de camping Pods. Die laten je in alle comfort kamperen nabij de boomgaard. De 3 houten Pod Huts zijn verwarmd en verlicht. En ook daar kan je genieten van een heerlijk zacht bed. 

In de centrale sanitaire ruimte, op 20 meter wandelen, heeft elke Pod zijn eigen privébadkamer met toilet. Een gemeenschappelijk keukentje en een overdekte picknickruimte zorgen ervoor dat jij je helemaal een ontdekkingsreiziger voelt. Je versmelt er haast met de omgevende natuur.

BinnenkantPod.jpg
Kampeer in alle comfort nabij de boomgaard in een pod

Logeren en zoveel meer

Je kunt standaard rekenen op een uitstekend ontbijt, maar de zaakvoerders bieden je ook leuke arrangementen aan. Daarin wordt onder meer een lunchpakket voorzien voor je zalige wandel- en fietstochten én een diner geserveerd wanneer je terugkeert. Ze kunnen je ook met plezier laten proeven van enkele bijzondere streekbieren. 

Knusse gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien, binnen én buiten, om zomeravonden lang boeiende gesprekken te voeren met gasten uit alle landen. Wil je liever op je eentje genieten van de rust en de stilte? Ook dan biedt deze vierkanthoeve en de omringende omgeving daar alle kans toe. 

De Groene Weg in Brakel

Zoals in de Ronde van Vlaanderen 

Je hoeft geen wielerfanaat te zijn, om te weten dat het peloton – vlak na de Muur van Geraardsbergen – het Fietsmonument van Brakel passeert. Ze gaan daar de ultieme finale in, met zes opeenvolgende typische kasseihellingen. Wil je het zelf beleven en ervaren? Wel, een dikke 10 kilometer sportief fietsen en je bereikt dat actieve Belevingscentrum van de Ronde in Oudenaarde. 

Meteen in de buurt en in de ruime regio van De Groene Weg vind je talloze uitgetekende wandel- en fietsroutes. Ze brengen je door de bossen naar beschermde landschappen. Niet te missen is bijvoorbeeld het Mijnwerkerspad en de nabijgelegen gerestaureerde Verrebeekmolen, die schittert langs een oude spoorlijn. En nergens in Vlaanderen vind je nog een natuurlijke rivier als de Zwalm, slingerend tussen glooiende hellingen met bronnen en beken.

Mijnwerkerspad_DS.jpg
DeMuur_Geraardsbergen2.jpg
Ga wandelen langs het Mijnwerkerspad of ga voor meer actie en beklim de Muur van Geraardsbergen

Het moeilijke dilemma

En? Ga jij je laten verwennen? Genieten van deze uitzonderlijke plek en van de gastvrijheid en hartelijkheid van Annette en Pieter ? Of zal je eropuit trekken, om verrast te worden door die vele aantrekkelijke brokken natuur in alle hoeken en kantjes van de streek? 

Wat je ook kiest, je zal altijd het gevoel hebben thuis te komen in De Groene Weg. Waar bezoekers op adem komen. En rust, stilte en evenwicht herontdekken.