B&B Molen Ter Walle

B&B Molen Ter Walle

Gerestaureerde en gemoderniseerde watermolen in Geraardsbergen

Geraardsbergen
Capaciteit
1 - 22 Personen
Straat + huisnummer
WATERMOLENSTRAAT 38
9500 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
0474 66 48 43
Link

Geraardsbergen wordt niet voor niets de stad met de 3 M’s genoemd. Je vindt er de fameuze Muur, het oudste Manneken Pis en overheerlijke mattentaarten. Maar de stad heeft nog veel meer in petto: denk maar aan geweldige landschappen, iconische hellingen en héérlijke verblijfplaatsen.

Molen Ter Walle slaapkamer (5)
Molen Ter Walle slaapkamer (4)
Molen Ter Walle keuken
Molen Ter Walle badkamer
Deze B&B heeft 6 slaapkamers

Welkom

in Molen Ter Walle, een multifunctioneel gebouw dat dienst doet als gastenverblijf, seminarie-, event- en ontmoetingsruimte. Het bevindt zich in Zarlardinge, een pittoresk dorpje in Geraardsbergen, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Een locatie om ‘U’ tegen te zeggen, met de ‘U’ van ‘uniek’: je slaapt in een watermolen waarvan sporen teruggaan tot in de 14de eeuw, en grondig werd gerenoveerd voor logies.

Het is heerlijk vertoeven in het ruime verblijf. Er zijn maar liefst 6 slaapkamers en 6 badkamers, een uitgebreide keuken voorzien van alle comfort én een aangename eetruimte met een zithoek en haardvuur.

Ontbijten kan op de verschillende terrassen in de grote tuin, waar je geniet van de schilderachtige omgeving van de spaarvijver van de molen. Kortom: alles wat je wilt voor een ontspannende vakantie in eigen land met een klein of groter gezelschap!

Molen Ter Walle ontbijtbuffet
Molen Ter Walle leefruimte
De gastvrouw, Marijke, zorgt voor een uitgebreid ontbijt

De Ronde achterna op de Muur van Geraardsbergen

Zarlardinge ligt aan de poort van de Vlaamse Ardennen, gekend en geliefd bij wandelaars en fietsers. Als fietser krijg je in de Vlaamse Ardennen immers legendarische uitdagingen voorgeschoteld. De beruchte Muur van Geraardsbergen, een kasseiweg op de Oudenberg, is daar eentje van. Een kuitenbijter eerste klasse.

De steile helling heeft een lengte van 1075 meter en een stijgingsgraad tot 20 procent. Pittig, zeker als je weet dat de kasseien horizontaal zijn gelegd en zo een soort kleine trap vormen. Geen wonder dat de Muur op het programma van ongeveer 70 wielerwedstrijden staat, waaronder de iconische Ronde van Vlaanderen.

De Muur is er eentje boordevol geschiedenis. Bovenop de 110 meter hoge top staat de Oudenbergkapel waar al lang voor de koers mensen naartoe trokken om te bidden. Het loont meer dan de moeite om naar de top te klimmen, te voet of met de fiets, want er wacht je een spectaculair uitzicht. Bij helder weer zie je een panorama van hele regio!

Wielrennen en de Muur

Wil je meer te weten komen over de koers, de Muur en haar geschiedenis? Maak je dan klaar voor de themawandeling Wielrennen en de Muur: een rondleiding vol leuke weetjes over de Muur, de Ronde van Vlaanderen en de Stadsprijs van Geraardsbergen. Vertrekken doe je op de Markt aan Toerisme Geraardsbergen.
 

De_Muur_Geraardsbergen.jpg
Oudenberg uitzicht Geraardsbergen.jpg
oriëntatietafel Oudenberg.jpg
Geraardsbergen Oudenberg.jpg
De legendarische Muur van Geraardsbergen

Het centrum in

De Muur bevindt zich vlak naast het centrum van Geraardsbergen, een stad die een geweldige indruk op je nalaat. Het is één van de oudste steden van ons land en ademt geschiedenis.

Ontdek de vele bezienswaardigheden en de pittoreske steegjes die Geraardsbergen zo uniek maken. Ze zijn versierd met gedichten van dertig poëzieschrijvers, waaronder zowel lokale als (inter)nationale schrijvers, zoals Hugo Claus en Guido Gezelle. Vlij je vervolgens neer op een terrasje op en rond het Markplein, waar zich unieke en historische gebouwen zoals de imposante Sint-Bartholomeuskerk, de fontein Marbol en het Stadhuis bevinden.

Niet te vergeten: in Geraardsbergen spot je ook Manneken Pis, de originele, die al 160 jaar eerder dan die uit Brussel bestond. De verschillende kostuums (intussen meer dan 300!) van het Manneke zijn te bewonderen in het Manneken Pis Museum.
 

09-06.jpg
Manneken Pis van Geraardsbergen
Zoek het Manneken Pis op de Markt van Geraardsbergen

Om duimen en vingers bij af te likken

Wie Geraardsbergen zegt, die zegt mattentaarten. Begeef je naar een plaatselijke bakker voor zowat het meest bekende streekproduct van Vlaanderen. De Geraardsbergse mattentaarten kennen hun oorsprong in de middeleeuwen en mogen enkel in de stad en in buurgemeente Lierde gemaakt worden.

Ze zijn zo uniek dat de Europese Unie ze heeft erkend als Europees streekproduct. Dat maakt van de mattentaart het eerste Vlaamse streekproduct met Europese bescherming. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder deze lekkernij!
 

Mattentaart
SAG057.JPG
Proef een lekkere Geraardsbergse mattentaart

Overweldigende natuur

Als je meer fan bent van natuur dan van de stad, dan is de Vlaamse Ardennen dé streek bij uitstek om te bezoeken. In de buurt van Molen Ter Walle vind je fantastische fiets- en wandelroutes. Langs Gavers en Nuchten is bijvoorbeeld een echte aanrader. Deze wandeling brengt je naar De Nuchten, een weelderig groen gebied waar je één bent met de natuur.
 

Geraardsbergen_Nuchten-12.jpg
Nuchten_DavidSamyn4.jpg
De Nuchten vormen een prachtig natuurgebied

Veelzijdig Provinciaal Domein

Ook een bezoek aan Domein De Gavers mag niet ontbreken – dé plek waar verveling niet bestaat. Je begeeft je in een aangename groene omgeving waar je kiest uit spannende of net ontspannende activiteiten.
Leg je lekker languit op het strand en neem een frisse duik in het Gavermeer op warme dagen, zoek het avontuur op tijdens een sessie lasershooten, volg surflessen of daag de kinderen uit voor een wedstrijdje gocarten of minigolf. Peddel op de vijver in een waterfiets of rondvaartboot of waag je aan het mountainbikeparcours. En voor wie het wat rustiger mag, kan terecht in zwembad het Gaversbad.

Ervaar de Vlaamse Ardennen

Je leest het: in de Vlaamse Ardennen is méér dan genoeg te doen. Boek daarom een deugddoend verblijf bij Molen Ter Walle. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheden. Tot binnenkort!