B&B en vakantiewoning Gavershof

B&B en vakantiewoning Gavershof

Groene oase van rust in een landelijk fiets- en wandelgebied in Geraardsbergen

Geraardsbergen
Capaciteit
1 - 2 Personen
Straat + huisnummer
VISSENHOLSTRAAT 28
9506 Geraardsbergen
E-mail
Telefoonnummer
0485467037
Reservation
Online boeken
Link

Een mooie B&B en vakantiewoning in een schitterende omgeving. Het Gavershof is vrijwel nieuw en jij profiteert van de luxe en bijzondere inrichting van deze B&B. Er zijn twee mogelijkheden. B&B De Tuinkamer is bedoeld voor twee personen en heeft alles wat je mag en zal verwachten. Vakantiehuis De Hooizolder biedt plaats aan maximaal 8 personen. In deze hoeve, die meer dan een eeuw oud is, vind je alle moderne comfort, maar met authentieke elementen. Dit is teruggaan naar een periode dat het leven een rustiger tempo had. Dat is toch juist wat je zoekt op vakantie? Met zijn tweeën of met een gezin/familie of groep vrienden voel jij je welkom op Het Gavershof.

Wat je nog meer moet weten van Gavershof ?

Deze locatie is een mooi startpunt voor wandelingen of fietstochten in prachtig stukje van de Vlaamse Ardennen. Het gebied wordt niet voor niets ook wel ‘klein Toscane’ genoemd. Geniet hier van de natuur, maar ook van de gastvrijheid en de plaatselijke producten. Als je liever wilt relaxen op een mooie zonnige dag, dan kan dit op het overdekte zonneterras. De aanpalende weide met boerderijdieren biedt altijd vermaak. Gezelligheid kent vaak geen tijd als je het naar je zin hebt.

Gavershof keuken
Gavershof slaapkamer

De gastheren doen hun uiterste best voor je

Dimitrie en Flip zijn terecht trots op Het Gavershof en dat zal je begrijpen als je een bezoek brengt aan deze B&B. Ze kennen beide de druk van onze moderne maatschappij maar al te goed. Ze doen derhalve hun uiterste best om de gasten echt tot rust te laten komen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de dieren die je hier aantreft. Niet alleen kinderen worden gecharmeerd door de rustige hond Enzo en de vele andere dieren zoals kippen, geiten, fazanten, cavia’s en konijnen. Terug gaan naar de natuur waarbij de omgeving je herinnert aan vervlogen tijden. Noem het romantiek maar er is in deze regio een gevoel van geborgenheid dat je elders maar zelden aantreft.

Gavershof eigenaars
De eigenaars

Wat mag je verwachten van Het Gavershof?

De reviews van eerdere gasten maken wel duidelijk dat alles op Het Gavershof tot in de puntjes is verzorgd. De luxe van het verblijf mag beslist worden genoemd. Uiteraard is een van de belangrijkste punten van een succesvol B&B het ontbijt. De kwalificatie ‘uitstekend’ wordt regelmatig gebruikt. Daarmee ben je geheel voorbereid op een mooie dag in de omgeving. Je daguitstap regel je eenvoudig zelf, maar er zijn ook leuke verzorgde uitjes mogelijk.

De B&B-vakantiewoning ligt op slecht 200 meter van het Provinciaal Domein De Gavers. Hier zijn diverse sportieve en recreatieve mogelijkheden. Je kunt er gebruikmaken van de looppiste of het binnenzwembad. Voor de jongeren is er een speeltuin met klimtoren. Voor alle leeftijden is er vermaak aan de zwemvijver met strand en op de minigolfbaan. Wie het liever bij vissen houdt, past hier zijn of haar favoriete hobby toe. Vergeet je hengels dus niet mee te nemen. Wil je een wandeling in de omgeving maken met een gids, informeer dan even ter plaatse.

Hoe kom je in het Gavershof?

De B&B en vakantiewoning vind je in Schendelbeke aan de Vissenholstraat 28 en is makkelijk te bereiken. Het is niet moeilijk om er te komen op diverse manieren. Met het openbaar vervoer stap je uit bij Station Schendelbeke, daarna is het nog 500 meter lopen. Met de bus is de halte bij de kerk in Schendelbeke op loopafstand van je vakantieverblijf. Kom je sportief op de fiets, volg dan fietsknooppunt 74 en daarna is het geen probleem om je bestemming te vinden. Als je met de auto richting Geraardsbergen gaat, zie je de aanduiding Schendelbeke vanzelf verschijnen.

Over Schendelbeke

Schendelbeke is tegenwoordig een deelgemeente van Geraardsbergen in de provincie Oost-Vlaanderen. Het dorp ligt aan de Dender op een licht stijgende helling. Een wandeling door Schendelbeke geeft je de indruk van een rustige en mooie plattelandsgemeente. Het dorp wordt gedomineerd door de Sint Amanduskerk. Deze stamt uit de 17e eeuw en is nadien vele malen verbouwd. Binnen moet je het hoofdaltaar beslist even bewonderen. Het komt origineel uit de Sint Adriaansabdij uit Geraardsbergen en dateert uit de 18e eeuw.

Geraardsbergen_Dendervallei_ponton-101.jpg
Dender

De Vlaamse Ardennen

Deze streek die in het zuiden van Oost-Vlaanderen ligt, is goed bereikbaar vanuit de B&B voor wandel- en fietstochten. Het gebied sluit overigens niet aan op de Ardennen in Wallonië. De naam is uitsluitend gekozen vanwege het heuvellandschap. In het gebied komen maar liefst 12 beschermde habitats voor, meestal zijn dit bosgebieden.

Hier tref je prachtige beukenbossen aan, maar ook velden met de wilde hyacint. Als de hyacinten bloeien, vaak met een diepblauwe kleur, is het gebied op het mooist. Lokaal worden de hyacinten ook wel ‘blauwe kouskes’ genoemd. De bloeiperiode van de blauwe hyacint is in april en mei.

Ook tijdens de andere seizoenen zijn de bossen echter de moeite waard. Er ontspringen meerdere bronnen en de aanwezigheid van dit kostbare water heeft gezorgd voor enige agrarische activiteit. Tijdens een wandeltocht kun je zomaar belanden in een pittoresk dorpje. Dat is vaak een ideaal punt om even een versterking te gebruiken voor je verder gaat in deze sprookjesachtige omgeving. En een uitdaging voor de echte fietsfanaten: de Muur, dé kuitenbijter bij uitstek, ligt op amper een paar kilometer van het Gavershof. 

Beschermde diersoorten in deze omgeving

Het bekendste dier in de Vlaamse Ardennen is wellicht de vuursalamander. Het is een landsalamander met een opvallende gele tekening. Inmiddels is dit reptiel zeldzaam geworden. De beste kans om er eentje te spotten is in een oud gedeelte van het bos waar er veel houtresten aanwezig zijn. Hier vindt de vuursalamander zowel voedsel als beschutting. Als je een exemplaar opmerkt, maak er dan zo mogelijk een foto van, maar laat het niet schrikken.

Er komen in deze bossen maar liefst 19 Europees beschermde diersoorten voor en er zijn weinig andere plaatsen in Europa waar dat het geval is. Het zeldzaamste dier is wellicht de beekprik die leeft in het kristalheldere water van de beken. Deskundigen komen nog maar zelden deze bijzondere vis voor en vrezen voor het voortbestaan van de soort. Mocht je ook na donker in deze bossen wandelen, dan zijn er diverse zeldzame vleermuizen te spotten. Overdag stelen de wespendief en een aantal spechten de show.