B&B Het Stille Genoegen

B&B Het Stille Genoegen

Gerenoveerde hoeve met authentiek karakter in Brakel

Brakel
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
Kortedreef 7
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
+32 478 40 04 51
Reservation
Online boeken
Link

‘Als de muren konden spreken’… dan was je wellicht op bezoek in ‘Het stille Genoegen’. Deze uiterst karaktervolle hoeve werd omgetoverd tot een oase van rust met uitzonderlijk veel aandacht voor details en verhalen. 

De traditionele, idyllische sfeer werd doordacht bewaakt door een veelheid aan bewust gekozen details en materialen. Het resultaat is een plek waarin je wordt ondergedompeld in een authentieke geschiedenis én uitgebreid hedendaags comfort. Idyllisch gelegen, tussen de heuvels van de Vlaamse Ardennen en de natuurpracht van le Pays des Collines – dé pleisterplek voor wielerfans en fietsgenieters.

HetStilleGenoegen2.jpg
B&B Het Stille Genoegen is karaktervolle hoeve in een traditionele, idyllische sfeer

Vier formules voor eindeloos comfort

Aan alles merk je dat deze gerenoveerde hoeve haar authentieke karakter volledig heeft behouden. Het geheel ademt rust uit. En vormt het gedroomde decor voor een weekendje weg. Elk hoekje van dit pand zet aan tot zalige ontspanning. Klinkt goed? Boek dan snel je kamer, want die heerlijke rust vind je moeiteloos in één van de vier formules die hier worden aangeboden:

  •    Huize Giselle
Huize Giselle is een pittoresk mini-boerderijtje. Een vakantiewoning op zichzelf. De ideale setting om met twee te genieten van de prachtige rustieke omgeving én van elkaar. 

Je ervaart een omgeving met enorm veel aandacht voor authentieke materialen. Er wordt hier een bijna sprookjesachtige sfeer gecreëerd, die gasten toelaat om weer helemaal tot zichzelf te komen. Een gezellig houtvuur en open terras maken het plaatje verder compleet. 

Uiteraard kan je ook gebruik maken van een eigen badkamer, een kitchenette met koelkast, een kookplaat en een oven. Verder zijn natuurlijk alle moderne voorzieningen beschikbaar, zoals Wifi, TV, espressomachine… Reis je met de kids? Op eenvoudig verzoek kan voor de allerkleinsten een extra bedje worden bijgeplaatst.

  •    Verborgen Omgang
Geborgenheid staat centraal in deze gezellige tweepersoonskamer met doucheruimte, toilet en lavabo. Is Het Stille Genoegen een verborgen parel in zijn geheel, dan belichaamt dit vertrek op onnavolgbare wijze deze unieke troef. 

Naast de prachtige slaapruimte met tweepersoonsbed, is er op het gelijkvloers een gezellige aparte zithoek die ook nog eens makkelijk kan worden omgevormd tot een 4-persoonskamer. Een douche, een authentiek salon, aparte toilet, privé parking, Wifi, Tv en minibar… Alles staat hier in het teken van gezelligheid én comfort.

  •    Diepe Gronden
Deze tweepersoonskamer met privé-terras, doucheruimte en toilet is groots in z’n schoonheid. De kamer combineert de grandeur van een bijna victoriaans herenhuis met de ingetogen gezelligheid van een oude hoeve. 

In deze vleugel van het gebouw waan je je terug in het boerenleven van enkele eeuwen geleden. Het is te zeggen: natuurlijk alléén in de romantische kant ervan. Het privéterras biedt tegelijk privacy en een open blik op deze inspirerende omgeving. Alle comfort is ook hier weer uiteraard aanwezig.

  •    Poort tot Bezinning
Deze sfeervolle tweepersoonskamer met doucheruimte, toilet en lavabo is wellicht de snelste weg naar absolute innerlijke rust. Het uitzicht op de omliggende weilanden zal de meest hardnekkige alledaagse beslommeringen doen smelten als sneeuw voor de zon. 

Dit is een plek om alleen of samen weer helemaal tot de essentie te komen: een rustgevende, heerlijke ervaring. Wil je dit delen met je hele gezin? Dan geniet ook je kleine spruit tegen een minimale vergoeding mee in een extra bedje. Gezellig aan het haardvuur of op het privéterras: je kiest zelf hoe je jouw verblijf het beste invult. Een kitchenette met koelkast, kookplaat en microgolf, alsook TV, Wifi en minibar verzekeren je van een zorgeloos verblijf.

HetStilleGenoegen_Woonkamer.jpg
B&B Het Stille Genoegen in Brakel
B&B Het Stille Genoegen in Brakel
De woonkamer van B&B Het Stille Genoegen in Brakel

Liefde voor authenticiteit

De stichter en bezieler van Het Stille Genoegen was meteen verkocht toen hij deze oude hoeve ontdekte. Het was uiteraard ook de omgeving die hem betoverde – dat zal je vast kunnen begrijpen wanneer je hier een nachtje doorbrengt. 

Door bewust te kiezen voor authentieke materialen, creëerde hij hier een uniek oord vol sereniteit, rust en beleving. De aantrekkelijke melancholie wordt nog versterkt door enkele opvallende details, waaronder karaktervol geïntegreerde aantekeningen op de muur. De aantekeningen zijn van de personen die meegeholpen hebben aan de opbouw van het pand. Dit is voornamelijk familie en het vrouwtje dat hier heel haar leven heeft gewoond; Germaine. 

Boek nu jouw verblijf

Wil je zelf de rust ervaren van Het Stille Genoegen? Boek dan snel jouw kamer via de website van de B&B.

Uitbaters Het Stille Genoegen
Lieselot en Bastiaan, de uitbaters
Uitbaters Het Stille Genoegen in Brakel
Lieselot met vader Erland, de bezieler van de B&B