Lierde

Welkom in Lierde

Cultuur en natuur gaan hand in hand in de charmante gemeente Lierde. Tijdens een gezellige wandel- of fietstocht kan je de twee makkelijk combineren.

Kartuizersite Lierde
Kartuizersite

Authentiek klooster

Heb je al van de kartuizers gehoord? De strengste kloosterorde van de katholieke kerk bestaat uit monniken die streven naar verlichting door in stilte en eenzaamheid contact te zoeken met God. In Lierde kan je een imposante priorij - een andere benaming voor klooster - van de gemeenschap bewonderen. Na je bezoek kan je in café De Kartuizer een verfrissend kartuizerbiertje drinken, een typisch streekproduct uit de regio. 

Kerk Lierde
houtsnijwerk Kerk Lierde
Kerk Lierde

Meesterwerk in houtsnijkunst 

Cultuurliefhebbers moeten een bezoekje brengen aan de Sint-Jan-de-Doperkerk, waar je het Sint-Jansretabel kan bekijken. Het knap staaltje houtsnijwerk stelt vijf episodes uit het leven van Sint-Jan de Doper voor, te beginnen met het doopsel van Christus door Johannes en aan het slot de miraculeuze ontdekking van z’n hoofd door de benedictijnen. 

Waesberg_MartheMinnaert.jpg
Waesberg

Walhalla voor wandelaars

Wil je volledig loskomen van je hectische planning en drukke leven? Lierde telt veel wandelroutes waarbij je kan genieten van een heerlijk stille omgeving. Onderweg passeer je schitterende vergezichten en schilderachtige dorpspleintjes. Het dorp Hemelveerdegem bijvoorbeeld is even bijzonder als z’n naam en lijkt nog steeds op het decor van een traditioneel boerenepos. Op de Waesberg, ten noorden van deelgemeente Sint-Maria-Lierde, heb je dan weer een prachtig uitzichtpunt over de wijdse omgeving. Het vormt ook de toegangspoort tot het natuurgebied Parkbos-Uilenbroek.

Lierde ontdekken?

Bekijk onze selectie
11 Resultaten gevonden