B&B Gatto Nero

B&B Gatto Nero

Paradijselijk logeren bij de Zwarte Kat

Kruisem
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
LEYSTRAAT 2
9772 Kruisem
E-mail
Telefoonnummer
+32 468 188 940 (Jan) / +32 476 433 008 (Ann)
Link

Ann en Jan vonden hun droomplek in Wannegem-Lede, aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Na verloop van tijd besloten ze hun mooie huis te verbouwen tot een fraaie bed & breakfast. Ze wilden hun liefde voor deze heerlijke streek namelijk liefst met zoveel mogelijk mensen delen. Gatto Nero was geboren! En is flink wat jaren later nog steeds springlevend.

De taken in B&B Gatto Nero zijn mooi verdeeld: Jan leeft zich uit in de keuken, Ann zorgt ervoor dat de tuin er altijd piekfijn bijligt. Maar de gasten ontvangen en verwennen, dat doen ze samen en dat doen ze goed! Ann en Jan kozen voor een Italiaanse naam - Gatto Nero betekent Zwarte Kat - omdat ze daar altijd een instant vakantiegevoel bij krijgen. En katten, die zijn in de B&B echt wel alom tegenwoordig. Er is uiteraard Tommy, de enthousiaste huiskater. Maar Ann en Jan maakten er ook een goede gewoonte van om van hun reizen telkens weer originele katten mee te brengen. Zo prijkt op het platte dak een fraaie terracotta kat en word je aan de ingang verwelkomd door een kattenwindwijzer.

B&B Gatto Nero in Wannegem-Lede
B&B Gatto Nero in Wannegem-Lede
B&B Gatto Nero in Wannegem-Lede
Geniet van een uitgebreid ontbijt

Ga je voor Ricardo of Matteo?

Ook voor de twee mooie kamers gingen Ann en Jan de Italiaanse toer op. Wat wordt het voor jou: Ricardo of Matteo? De tweede is met zijn 43 m2 nog net iets ruimer en heeft een extra groot boxspringbed (1,80 x 2,10 m). Maar verder zijn de faciliteiten in beide kamers heel gelijklopend: een uitermate stijlvolle privébadkamer met douche en toilet, een bureau annex zithoek, een televisie én een onbetaalbaar weids vergezicht op de landelijke omgeving.

Heel veel mensen zullen zich in B&B Gatto Nero dan ook meteen thuis voelen: liefhebbers van een ongerepte natuur, cultuurzoekers, levensgenieters, fietsers en wandelaars, gastronomiefans, professionals op zakenreis … Want stilte, dat is wat de gasten hier in de eerste plaats komen zoeken. Bijvoorbeeld om met een verrekijker de sierlijke bewegingen van de vele roofvogels in de buurt te bewonderen. Het zonnige terras van B&B Gatto Nero is daar alvast een prima plek voor. Urenlang in stille bewondering, met een smakelijk streekbiertje bij de hand … Voor je het weet, is er weer een dag in het paradijs voorbij.
 

Gastgezin B&B Gatto Nero in Wannegem-Lede
Ann en Jan
Lozerbos Kruisem
Lozerbos

Zacht glooiend of liever lekker uitdagend?

Fiets meegebracht? Je kan hem veilig kwijt in de afgesloten, overdekte stalling, waar je trouwens ook je e-bike kan opladen. Je zit hier vlakbij de eerste zacht glooiende hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen, maar ook de legendarische kuitenbijters uit de Ronde van Vlaanderen zijn heus niet veraf. Ann en Jan wijzen je met plezier de weg! Ze zijn ook de trotse ambassadeurs van het Centrum Ronde Van Vlaanderen. Liever wandelen? Je bent hier werkelijk omsingeld door fraaie natuur- en bosroutes, waaronder de Rooigemsebeekroute, diverse paden in en om het Lozerbos en de befaamde GR 129

Vanuit B&B Gatto Nero kijk je uit op het kasteel van Wannegem-Lede, dat vaak in één adem wordt genoemd met het Petit Trianon in Versailles. Heel bijzonder ook zijn de twee prachtige molens in de buurt. Van aan de Schietsjampettermolen kan je zowaar Gent zien liggen. En de nog altijd actieve Huisekoutermolen - strategisch ingeplant op de hoogste plek tussen Leie en Schelde - is werkelijk een schitterende plek om het lunchpakket te verorberen dat Jan met veel liefde voor jou heeft klaargemaakt.
 

kasteel Casier te Nokere.jpg
Schietsjampettermolen.jpg
Uitkijkpunt Schietsjampettermolen in Wannegem-Lede
Kasteel Casier en de Schietsjampettermolen met uitkijkpunt

Feest voor de smaakpapillen
Van lekker eten gesproken: ben je van plan om een paar van de vele toprestaurants in de streek te verkennen? Ook daarvoor zit je bij B&B Gatto Nero perfect. Dé grote naam in Kruisem is natuurlijk Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens. Maar met onder meer Benoit & Bernard Dewitte (Ouwegem), In Den Hert (Wannegem-Lede) en D’Ouwe Smisse (Huise) herbergt de regio nóg serieuze kleppers. En eigenlijk vind je in elk dorpje, hoe klein ook, wel een verrassende culinaire parel. Probeer er gerust op goed geluk eentje uit. Om dan 's ochtends, na een zalige nacht in Ricardo of Matteo, door Ann en Jan verwend te worden met een overheerlijk ontbijt, met kakelverse eitjes van de kippen Amelie en Rosalie, zelfgebakken brood, vers fruitsap en nog zoveel meer.

Valt het weer wat tegen? Het European Cartoon Center in Kruisem zou wel eens dé verrassing van je trip kunnen worden en ook het SONS Museum (Shoes Or No Shoes?) is erg de moeite. Alleen al het monumentale, helemaal met lood beklede gebouw is een bezoek meer dan waard. Wie het schoentje past, trekke het aan! Voor wereldberoemde historische wandtapijten moet je dan weer in het MOU in Oudenaarde zijn. Het stadhuis en Belfort daar prijken zowaar op de werelderfgoedlijst van Unesco. En met de wagen sta je zo in de grote steden Gent en Kortrijk.
 

Europees Cartoon Centrum te Kruisem
Sons Shoes Or No Shoes Kruisem
Europees Cartoon Centrum en Shoes or No Shoes

Boek jouw verblijf

Zo gigantisch veel te zien en te beleven, je zou van minder instant happy worden! Ja, logeren in B&B Gatto Nero is altijd een beetje feest. Want zo gaat dat hier, in de Vlaamse Ardennen.