Kruisem

Welkom in Kruisem

Kruisem is een fusie van de gemeentes Kruishoutem en Zingem. Naast gastronomisch genieten kan je er ook heerlijk wandelen en fietsen langs statige kastelen of tussen het groen.

Schietsjampettermolen Wannegem David Stockman.jpg
Schietsjampettermolen te Wannegem-Lede

Culinair genieten met de grote C

Het enige driesterrenrestaurant in ons land en een uitmuntende 19,5/20 in de gids Gault&Millau: een etentje in Hof van Cleve van topchef Peter Goossens is een culinaire ervaring die je nooit zal vergeten. Daarnaast telt Kruisem ook vele prima restaurants en brasseries waar je heerlijk kan eten met een kleiner budget. 

Kasteel Della Faille Lozer
Kasteel Della Faille in Lozer

Dromen langs kastelen

Wie droomt er niet van een leven in een reusachtig kasteel? In Kruisem kan je je verbeelding helemaal op hol laten slaan tijdens een wandel- of fietstocht langs verschillende impressionante bouwwerken. Zo vind je in deelgemeentes Nokere en Lozer prachtige kasteelparken met statige dreven en de bijbehorende typische dorpshuisjes. Wil je ongestoord wandelen in het groen? Dan kan je terecht in het Lozer- en Kordaalbos en natuurgebied De Grootmeers.

Europees Cartoon Centrum te Kruisem
Sons Shoes Or No Shoes Kruisem
Het Europees Cartoon Centrum en Shoes Or No Shoes

Originele expo's

Ook cultuurliefhebbers zijn in Kruisem aan het juiste adres. Op wandelafstand van de dorpskern ligt het Europees Cartoon Centrum, dat het werk van verschillende binnen- en buitenlandse cartoonisten tentoonstelt. Elke drie maanden kan je er genieten van een nieuwe expo. Ben je eerder een schoenenfreak? Dan is een bezoek aan het museum Shoes or no shoes (SONS) een absolute must. Je vindt er ruim 2.700 paar schoenen uit meer dan 155 landen en regio’s, designstukken van André Perugia en Christian Louboutin en schoeisel van beroemdheden als de Spice Girls.

Fontein Gulden Eimonument te Kruishoutem
Gulden Eimonument te Kruishoutem

Eiergemeente

De inwoners van Kruishoutem brengen elk jaar op alle mogelijke manieren hulde aan de kip en het ei. Tijdens de Gulden Eifeesten, die traditioneel plaatsvinden tijdens het paasweekend, worden onder andere een Eierboer en een Eierkoningin verkozen en is er de befaamde eierworp. Prachtige folklore!

Kruisem ontdekken?

Bekijk onze selectie
19 Resultaten gevonden