B&B en vakantiewoning Lozerkasteel

B&B en vakantiewoning Lozerkasteel

Kasteel in neoklassieke stijl gelegen te Kruisem

Kruisem
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
KASTEELSTRAAT 36
9770 Kruisem
E-mail
Telefoonnummer
093835027
Reservation
Online boeken
Link

In de Vlaamse Ardennen ben je de koning te rijk. De prachtige panorama’s, weelderige bossen, koppige keiwegen en charmante steden laten niemand onberoerd. Zin in een verblijf met (niet zomaar) een tikkeltje meer? In B&B Lozer Kasteel beleef je luxe, cultuur en rust onder één dak.

Luxueus logeren in de Vlaamse Ardennen

Lozer Kasteel is een exclusieve Bed & Breakfast én vakantiewoning die je een nacht uit de duizend bezorgt. Het volledig gerenoveerde bijgebouw van het kasteel, het vroegere koetshuis, ademt klasse en stijl en biedt luxueus ingerichte kamers.

Je wordt verwend met een zijdezacht dubbel boxspringbed of twee enkele bedden naar keuze voor een heerlijke nachtrust. De kamers zijn voorzien van alle comfort en luxe, met een privébadkamer met een bad of douche. Alle kamers liggen aan de zuidkant met een schitterend uitzicht op het kasteelpark.
 

Lozerkasteel slaapkamer
B&B Lozerkasteel (1).jpg
B&B Lozerkasteel (2).jpg
De luxueuze kamers stralen stijl en klasse uit

Magisch kasteelpark

Lozer Kasteel heeft een prachtig, aangrenzend kasteelpark van 13 hectare, in 1885 aangelegd door tuinarchitect Friedrich Eduard Keilig. Je spot er verschillende vijvers en dieren, waaronder pony’s, ezels en geiten. Het is een magische, uitgestrekte en bosrijke plek om te ontdekken.
 

Lozerkasteel bovenaanzicht
Lozerkasteel domein
Lozerkasteel tuin
Kasteel della Faille.jpg
Het kasteeldomein is een magische plek

Een streepje geschiedenis

Sinds 1654 is het kasteeldomein eigendom van de adellijke familie della Faille d’Huysse. Het domein is impressionant: het heeft een landschapspark met vijvers en prachtige bijgebouwen zoals het koetshuis, het neerhof en een torenvormig tuinpaviljoen. Het kasteel zelf heette in de 17de eeuw ‘’t Goed Uplosere’. Het verwierf zijn huidig neoklassiek uitzicht tijdens verbouwingen in de 18de eeuw.

Het domein is een bijzondere plek met een even bijzondere B&B waar jij kan logeren. Elisabeth en Bernard della Faille d'Huysse heten je van harte welkom!
 

Lozerkasteel
Elisabeth en Bernard della Faille d'Huysse heten je van harte welkom!
Lozerkasteel
De leefruimte van de vakantiewoning

Nóg meer luxe

Even bekomen van al die indrukken? Dat kan in de sauna waar genieten het sleutelwoord is. Boek één of twee uur totale rust en privacy en trakteer jezelf eventueel op een fles champagne. Badhanddoeken, badjas en slippers zijn in de prijs inbegrepen.

Lekker ontbijten

Ochtendstond heeft goud in de mond! Of ’t is te zeggen: een rijkelijk ontbijt. ’s Ochtends wacht je een ontbijtbuffet (apart bij te boeken) om duimen en vingers bij af te likken, met alles wat je nodig hebt om je dag goed te starten. Vers fruitsap, warme dranken, brood en een assortiment van koeken, verse eieren, kaas, zelfgemaakte jam, yoghurt, vers fruit, ... Verwennerij ten top!
 

Lozerkasteel
Binnenkoer
Lozerkasteel
Trap

Welkom in Kruisem

B&B Lozer Kasteel is centraal gelegen tussen De Vlaamse Ardennen en de Leiestreek.
In Kruisem, om precies te zijn. Kruisem is een fusie van de gemeentes Kruishoutem en Zingem. Het is een gemeente met een rijke geschiedenis. Zo was het vroeger het epicentrum van de nijverheid: de meest bekwame mandenvlechters woonden er en maakten de allerbeste manden. Hun reputatie van ambachtslui was tot ver buiten de streek bekend.

In Kruisem wandel en fiets je tussen het groen en langs statische kastelen en impressionante bouwwerken. Er valt heel wat te beleven, zoals een bezoek aan het Europees Cartoon Centrum, dat het werk van verschillende binnen- en buitenlandse cartoonisten tentoonstelt. 
Schoenenliefhebbers komen dan weer aan hun trekken in het museum Shoes or no shoes. Je vindt er ruim 2.700 paar schoenen uit meer dan 155 landen en regio’s.
 

Sons Shoes Or No Shoes Kruisem
Europees Cartoon Centrum te Kruisem

Genieten in het groen

Ongestoord wandelen in het groen? Ook dat kan in Kruisem. Wandel langs mandenvlechters, wilgenplantages en windmolens, of zoek de totale rust op in een van de bossen in de buurt. Het Lozerbos ligt bijvoorbeeld in het verlengde van B&B Lozer Kasteel. 

Het Lozerbos is een groene oase die bijzonder populair is bij heel wat wandelaars, fietsers en ruiters. Voor elk van hen is er een speciale route uitgestippeld. Je volgt netjes de paadjes om de waardevolle natuur niet te verstoren. Hierdoor floreert de natuur en wonen er heel wat dieren in het bos, zoals vossen, konijnen, buizers, boomvalken en bosuilen. 

Meer natuur? Breng dan zeker nog een bezoek aan het nabijgelegen Kordaalbos en natuurgebied De Grootmeers voor een deugddoende wandeling.
 

20170912_113547.jpg
ruiters.jpg
speelzone.jpg
De ligging vlakbij het Lozerbos is een absolute troef

Sportief fietsen

De streek leent zich ook uitstekend voor fietsritten in de achtervolging van de Ronde van Vlaanderen. Wielerfans kunnen zomaar naar het Centrum Ronde van Vlaanderen fietsen, gelegen op minder dan 10 kilometer van B&B Lozer Kasteel. De ideale vertrekplek voor heel wat sportieve fietstochten, inclusief kuitenbijters om je grenzen op te zoeken.

Gastronomie met de grote ‘G’

Kruisem biedt een waaier aan gastronomie van topniveau. Het sterrenrestaurant Hof Van Cleve van Peter Goossens klinkt je allicht wel bekend in de oren. Met een uitmuntende 19,5/20 in de culinaire gids Gault&Millau beleef je een ervaring die nog lang zal nazinderen.
Ook andere restaurants en brasserieën in verschillende prijsklassen serveren je een smakelijke maaltijd in een gezellig kader. Kruisem is een culinair paradijs waar je niet omheen kan!

Boek je luxueus verblijf

Écht een bezoekje waard, dus. En geen betere manier om je bezoek te koppelen aan een royaal verblijf in B&B Lozer Kasteel. Reserveer snel je kamer en ervaar luxe en rust zoals nooit tevoren. Tot snel!