B&B Bedlehem

B&B Bedlehem

Slapen op de zolder van meneer pastoor

Brakel
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
MUITERIJ 9
9660 Brakel
E-mail
Telefoonnummer
0496225720
Reservation
Online boeken
Link

Slapen in Bedlehem? Dat kan in Brakel, het meest zuiderse puntje van de Vlaamse Ardennen. Je overnacht er in de nok van het dak van een oude pastorij en krijgt er het uitzicht op de Everbeekse bossen gratis en voor niets bovenop.

De B&B ligt in de schaduw van de sobere parochiekerk Sint-Jozef. Met de naamgeving van zijn drie kamers blijft de B&B in de sfeer van de stal in Bethlehem. ‘Den os en den ezel’ en ‘Gabriël’ bieden je een niet te missen zicht op de weiden die zich achter de pastorij uitstrekken. Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, digitale televisie en gratis wifi.

Bedlehem tweede slaapkamer
Bedlehem slaapkamer

Kindvriendelijke B&B

Meer van dat in de ruime familiekamer, ofwel de de Koningenkamer. Het grote ronde bed voor de kinderen en de slaapruimte voor de ouders zijn netjes gescheiden door een halfopen badkamer met bad en douche. Speelgoed en strips kunnen niet ontbreken, ook hier is nog plaats zat voor een extra kinderbedje.

B&B Bedlehem is geknipt voor een ontspannen weekendje logeren met je kinderen. Zij zullen zich hier niet snel vervelen. Beneden in de leefruimte liggen de kasten bomvol gezelschapsspelletjes, een sjoel- en pietjesbak. In de tuin kunnen ze hun teveel aan energie kwijt op de speeltoren, in de zandbak, op de schommel of springend op de trampoline.

Bedlehem vierde slaapkamer
Bedlehem derde slaapkamer
De ruime familiekamer met halfopen badkamer

Ontbijt en warme hapjes

Ook voor kindvriendelijke uitstappen in de buurt is B&B Bedlehem je op het lijf geschreven. Maar voordat je erop uit trekt, eerst even verse krachten opdoen. In de ontbijtruimte staat een riant ontbijt voor je klaar met versgeperste vruchtensappen en beleg van de lokale kaashoeve. Heb je iets te vieren? Vraag naar het ontbijt met bubbels.

In het keukentje naast de ontbijtruimte kan je zelf eenvoudige gerechten bereiden of opwarmen. De keuken is uitgerust met een klein elektrisch vuur, een microgolf- en heteluchtoven. Keukengerei is voorhanden. Handig dus om de babyvoeding op te warmen.

Maar ook aan de ouders werd er gedacht. De koelkast is gevuld met bier en frisdranken. In het wijnrek ligt een selectie rode en witte wijnen die je per glas of per fles op de kop tikt. Wijnhandel De-vine staat garant voor de evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding van wat er in de rekken ligt.

Uitbaters Bedlehem
De uitbaters van B&B Bedlehem
Tuin van Bedlehem

Boswandelingen vlakbij

Genoeg geslapen en gegeten, tijd om op stap te gaan. De buurt van B&B Bedlehem vormt een en al wandelpaden, bossen en uitgestippelde routes. Hap de gezonde buitenlucht binnen en laat je kinderen ravotten, klimmen en klauteren tussen het groen.

In een wip sta je vanaf B&B Bedlehem aan wandelknooppunt 87, je toegangspoort naar de wandelpaden en veldwegen van de Tussen Parike en Deftinge wandelroute. Sla zeker de Everbeekse bossen en het Steenbergbos in de achtertuin van de B&B niet over. Het zijn twee waardevolle en niet te missen natuurgebieden. Volg de knooppunten 4, 7, 6 2 of stel je eigen route samen.

Everbeek_Kruislieveheerroute.jpg
Everbeek_Stilteroute2.jpg
De Everbeekse bossen vlak bij B&B Bedlehem

Natuurpracht in de Dendervallei

Een van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen van Everbeek is het ommuurde kerkhof achter de Sint-Jozefskerk. Het ligt aan de voordeur van je B&B en vormt meteen ook het startpunt van de Duivel wandelroute, een trektocht van 10 kilometer die je langs kruisen en kapelletjes voert in alle denkbare kleuren en vormen.

De kruistocht brengt je al snel bij het Trimpontbos. Het bos ligt op de valleiflank van de Terkleppebeek, een waterloop in het Denderbekken. Ooit strekte dit bos, het Kolenwoud, zich uit tot Ronse.

Wanneer je het bos verlaat, steek je de taalgrens over en sta je in Flobecq. Ook hier zwaaien bossen de plak. Het Livierenbos met zijn kaarsrechte wandelpad brengt je tot in het Hayesbos. Aan de voet ervan meandert de Verrebeek, een van de zuiverste beken van het land.

Honger gekregen van al dat stappen? De uitbaters van je B&B kunnen een kant-en-klaar lunchpakket voor je bereiden. Gewoon even de avond voordien melden.

Dendervallei Geraardsbergen.jpg
De Dendervallei

Speeltuinen en dierenparken in de buurt

Aan kindvriendelijke uitstappen is geen gebrek in de buurt. Bij Eco Snooze boek je een avontuurlijke tocht met een kudde alpaca’s dwars door de natuur. Nog meer dierenpret vind je op een half uurtje rijden in Paira Daiza, het dierenparadijs bij uitstek met een grote speeltuin.

En wat dacht je van een bezoek aan een heksendorp? In Ellezelles, net over de taalgrens, vindt er elk jaar een heksensabbat plaats ter nagedachtenis van de heks ‘Quintine dele Clisserie’ die hier in 1610 op de brandstapel belandde. Een heksententoonstelling en -wandeltocht doen je het hele verhaal uit de doeken.

Avonturenparcours en kinderboerderij

Volg je de Heksen wandelroute, plan dan een halte in aan de IJsmolenhoeve, een gezellige brasserie waar het jonge volkje zich uitleeft op het avonturenparcours of in de kinderboerderij. De heksentocht voert je verder naar het Muziekbos op de Muziekberg, een van de bekendste getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen.

Zowel het Kluisbos, het Muziekbos als de Gavers in Geraardsbergen herbergen speeltuinen. In het provinciaal recreatiedomein de Gavers ploeter je in de speelvijver of het zwemparadijs. Voor jonge speurneuzen heeft Ronse dan weer een kinderzoektocht uitgestippeld. Kortom: voor elk wat wils!

Avontuur_IJsmolenhoeve.jpg
Geuzentoren_DavidSamyn.jpg
Muziekbos_speelzone1-tov.jpg
190724 De Gavers 135.jpg
Avonturenparcours in de IJsmolenhoeve

De fiets op

Ook fietsliefhebbers komen aan hun trekken. Het centrum van Everbeek-Boven wordt gedwarst door de Teirlinck fietsroute, een 45 kilometer lange tocht die je door de streek voert waar de auteurs Isidoor en Herman Teirlinck opgroeiden. De route start in Brakel en loodst je langs het geboortedorp van de Teirlincks, het kasteel van Lilare en de Verrebeekmolen in Opbrakel.

Richting Steenberg staat je het zwaardere werk te wachten: de rode lus van de Ronde van Vlaanderen Fietsroute, een kuitenbijter van 114 kilometer. Je trotseert de enige echte Oudenburg, ofwel de Muur van Geraardsbergen, de Berendries, de Bos- en Eikenberg.

Verrebeekmolen-David-Stockman.jpg
BewegwijzeringRVV_DavidSamyn.jpg
De Verrebeekmolen die op de Teirlinck fietsroute ligt

Boek een weekend met je kinderen

Ontdek de verschillende kamers van B&B Bedlehem en boek je verblijf op hun website. Geef vooraf door of er extra kinderbedjes moeten worden geplaatst. Boek je een weekendje? Blijf dan minimum twee nachten. Zo haal je het onderste uit de kan om eens volledig tot rust te komen.