B&B 't Burreken

B&B 't Burreken

Genieten op een van de mooiste plekjes van de Vlaamse Ardennen

Maarkedal
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
BREEWEG 4
9688 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
+32 55 60 36 47
Reservation
Online boeken
Link

Logeren in B&B ‘t Burreken is puur genieten: adembenemende vergezichten, heuvelige weggetjes, deugddoende stilte – en ruime kamers en suites. Het nabijgelegen natuurgebied ’t Burreken, waarnaar de B&B is genoemd, is een van de mooiste plekjes in de Vlaamse Ardennen – en dat wil wat zeggen!

Rust en kalmte

B&B ‘t Burreken ligt in het hart van de Vlaamse Ardennen, op de grens van Schorisse (Maarkedal) en Zegelsem (Brakel). Het is een uitgesproken agrarisch gebied met waardevolle natuur en stiltegebieden. Je zal er niet veel passage tegenkomen, laat staan auto’s. De gemeente telt verschillende trage wegen, zoals het nieuwe Hollebeekpad. En natuurlijk het sprookjesachtige natuurgebied ‘t Burreken. Zeker in het voorjaar is een wandeling daar de moeite waard. Je wordt er overdonderd door een bonte mozaïek van speenkruid, gele dovenetel, sneeuwklokjes, bosanemonen en hyacinten.

Uitzicht B&B 't Burreken in Maarkedal
B&B 't Burreken in Maarkedal
B&B 't Burreken in Maarkedal
Geniet van het uitzicht en de tuin

Eén met de natuur

In de streek geniet je met volle teugen van de schoonheid van de natuur en de rust. Je hebt er talrijke uitgestippelde routes te voet of per fiets. Shanty en Tom, eigenaars van B&B ’t Burreken, bezorgen je met plezier de brochures en geven je advies over de wandelroutes die ze zelf al hebben verkend. Wat kies je? Rustig wandelen en fietsen, of in het spoor van de Flandriens op de Taaienberg, een venijnige klim van 800 meter? Voor een 360-gradenuitzicht moet je dan weer bij de uitkijktoren in Brakel zijn. Als je de 165 trappen van de stalen constructie trotseert zie je mijlenver. Bij goed weer kijk je zelfs tot in Gent of de koeltorens in Doel!

B&B 't Burreken in Maarkedal
B&B 't Burreken in Maarkedal
B&B 't Burreken in Maarkedal
De slaapkamers en badkamer

Ga zitten en ontspan

De B&B zelf mag er ook zijn. De namen van de mooie en comfortabele kamers zijn ontleend aan straatnamen of gehuchten in de onmiddellijke omgeving. Houd je het romantisch met z’n tweetjes, dan zijn de luxueuze tweepersoonskamers Perreveld en Bosgat jouw ding. Ben je met een uitgebreider gezelschap, dan zijn er de suites Foreest en Wolfskerke. Elke suite heeft twee aparte tweepersoonskamers met zithoek – en Foreest heeft zelfs een terrasje. In elk geval: wees welkom, ga zitten en ontspan.

 

Culinaire verwennerij

Tom is een gediplomeerd kok met vele jaren ervaring: kwaliteit gegarandeerd. Hij gebruikt zoveel mogelijk streekproducten. Dat merk je al aan het uitgebreide ontbijt, met onder meer vers sinaasappelsap, huisgemaakte granola, vers fruit en diverse eierbereidingen. Allemaal kakelvers! ‘s Avonds kun je hier terecht voor een frisse salade of een Vlaamse klassieker als vol au vent of waterzooi. Of je kiest voor het verrassingsmenu in 3 of 4 gangen. En wil je een daguitstap doen, dan krijg je een versgemaakt lunchpakket mee. Ook veggie, trouwens.

B&B 't Burreken in Maarkedal
De hottub met het prachtig uitzicht

Ontspannen in de hottub

Wil je echt alle zorgen van je laten afglijden, dan is de hottub van ’t Burreken the place to be. Je kunt ook lekker luieren op het gemeenschappelijk zonneterras om tot rust te komen en te genieten van de stilte. Kan het nog rustgevender? Na een goedgevulde dag kun je dan vredig inslapen, met op de achtergrond alleen maar gewijde stilte en natuur.

 

B&B 't Burreken in Maarkedal
Het gastgezin
wandeling Burreken
Natuurgebied Burreken

Boek jouw stiltekuur

Wil je volop genieten van het omringende landschap, culinaire hoogstandjes en deugddoende rust? Eén adres: B&B ’t Burreken!