Vakantiewoning 't Leideveld

Vakantiewoning 't Leideveld

Met zicht op de heuvels van Schorisse

Maarkedal
Capaciteit
8 Personen
Straat + huisnummer
LEIDEVELD 11
9688 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
0493503894
Reservation
Online boeken
Link

Wil je met een groepje of familie de mooiste hoekjes van de Vlaamse Ardennen verkennen? Zoek niet verder. Vakantiewoning ‘t Leideveld biedt plaats aan 8 personen in Schorisse, een van de mooiste dorpjes van het land. Van op het terras kijk je uit over de glooiende heuvels van de Vlaamse Ardennen. Sterker nog: de tuin van het huis is zo’n glooiende heuvel!

schorisse sky 2.jpg
Bosgat © David Samyn (2).jpg
De uitzichten in Schorisse zullen je verbluffen.

Dorp van Wattez

Schorisse, Schuuse in de volksmond, is het geboortedorp van schrijver Omer Wattez, bedenker van de naam Vlaamse Ardennen. Het dorp is een deelgemeente van Maarkedal, omringd door natuurgebieden, wandel- en fietsroutes. Je beleeft hier totale rust, want veel passage zal je niet tegenkomen. De gemeente telt verschillende trage wegen, zoals het Hollebeekpad, met onderweg verrassende plekjes en panorama’s om bij weg te dromen.

1679070009044.jpg
1678453487569.jpg
Dit vakantiehuis straalt gezelligheid uit.

Adembenemend uitzicht

Er zijn drie slaapkamers in het huis en een badkamer met twee inloop-regendouches. De villa is recent gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen. Vanuit de lichtrijke woonruimte heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur. ’s Winters kruip je gezellig rond het authentieke haardvuurtje, ’s zomers kun je volop genieten van het terras en de tuin, compleet met barbecue en vuurschaal. Speelplezier? In de garage staat een pingpongtafel.

Fietsen in Oudenaarde
Hermesbasiliek vanop Albertpark.JPG
De historische steden Oudenaarde en Ronse liggen vlakbij.

Historische steden

’t Leideveld ligt in een omgeving waar de rust aan voorouderlijke tijden herinnert, maar toch valt er heel wat te beleven. Maarkedal zelf telt heel wat cafeetjes en eethuisjes met namen die tot de verbeelding spreken: Moeder Stiene, De Lustige Boer, Hof Wijmenier, 't Schuitje. Verschillende historische steden liggen op een boogscheut. Oudenaarde, onlosmakelijk verbonden met de koers, en rijk aan heel wat culturele hoogstandjes. Geraardsbergen, de stad van de Muur, het oudste Manneken Pis en de overheerlijke mattentaarten. En Ronse, door Omer Wattez gekroond tot Koningin van de Vlaamse Ardennen.

header.jpg
huisje burreken.jpg
De natuurlijke omgeving brengt je helemaal tot rust.

Puur natuur

Natuur is er in overvloed. Zeker in het voorjaar is het reliëfrijke natuurgebied ’t Burreken een aanrader. Je wordt er overdonderd door de bloemenpracht van anemonen, daslook en hyacinten. Ook in Bos Ter Rijst kan je dan genieten van een paars bloementapijt. En mis zeker het Muziekbos niet met zijn mooie uitzichten en fabelachtige Geuzentoren.

Deurnis in Maarkedal op de Z+ wandelroute
Tweesprong in Maarkedal op de Z+ wandelroute
De Z+ wandelroute is een echte aanrader.

Hop met de beentjes

Talloze heuvels, groene valleien en eeuwenoude bossen: de omgeving is ideaal voor heerlijke wandelingen, fietstochten en mountainbikeritten. De mooiste wandelroutes vertrekken pal voor de deur. Je gastvrouw en -heer zijn ervaren kilometervreters die met plezier hun favoriete routes meegeven. Uniek zijn de bijzondere design zitobjecten verspreid over Maarkedal, gemaakt door lokale ambachtslieden. Je vindt ze op de wandelroute Z+: Zitten met een plus.

Ook fietsers worden hier extra in de watten gelegd. De Taaienberg, een pittige kasseiklim van 800 meter, is niet weg te denken uit de Vlaamse wielerklassiekers. Ook andere routes en hellingen uit de Ronde van Vlaanderen liggen vlakbij. Maar je kunt het natuurlijk ook rustiger aan doen. En na de inspanning de ontspanning: in de boxsprings van ’t Leideveld is het goed slapen. Met zicht op de Vlaamse Ardennen ...

Boek een panorama

Een uitzicht zoals in ‘t Leideveld vind je maar zelden. Waar wacht je op?