Vakantiewoningen Sintjansberghof

Vakantiewoningen Sintjansberghof

Vierkantshoeve in waardevol agrarisch gebied van Maarkedal

Maarkedal
2 Vakantiehuizen
2 Vakantiehuizen
Capaciteit
1 - 18 Personen
Straat + huisnummer
Bovenstraat 6
9680 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
+32476445061
Link

Op zoek naar een mooi vakantieverblijf midden in de Vlaamse Ardennen? In de Vierkantshoeve Sint-Jansberghof is ruimte voor maximaal 18 personen. Een vierkantshoeve is een soort boerderij die je zowel in België, Duitsland en Nederland ziet. Opvallend is dat er meestal een binnenhof aanwezig is. In de 18e eeuw werden boeren welvarender en bestond er meer reden op de bezittingen te beschermen. Door de gebouwen dicht bij elkaar de plaatsen en het geheel met een poort af te sluiten was de hoeve beter de verdedigen. Na een grondige verbouwing is nu een vakantieverblijf ontstaan dat luxe en rust combineert. Een mooie gelegenheid om te genieten van deze regio die steeds meer populair wordt, maar ook nog voldoende rust biedt. Sint-Jansberghof vind je in de gemeente Maarkedal.

Wat kan je verwachten op het Sint-Jansberghof?

Na de verbouwing zijn er in principe twee verschillende huizen ontstaan met in totaal 5 kamers, geschikt voor maximaal 18 personen. De ene woning wordt Eikenberg genoemd en is geschikt voor 4 tot 8 personen. De andere woning wordt Taaienberg genoemd en is geschikt voor 4 tot 10 personen. Deze delen kunnen als geheel of afzonderlijk worden gehuurd, afhankelijk van de groepsgrootte.

De vier badkamers zijn van alle gemakken voorzien. Er is een zwemvijver beschikbaar en er kan na reservering gebruik worden gemaakt van de hottub en de barrelsauna. De gemeenschappelijke ruimten beschikken over de modernste apparatuur zoals een vaatwasser en een luxe flatscreen in de tv-kamer. Het is ook vermeldenswaardig dat er geen toeslag wordt berekend voor singles. De tuin is omheind en voorzien van een chic terras. Het vakantiehuis mag gerust compleet worden genoemd.

vakantiewoning Sint-Jansberghof in Maarkedal
vakantiewoning Sint-Jansberghof in Maarkedal
vakantiewoning Sint-Jansberghof in Maarkedal
De vakantiewoning straalt luxe en rust uit

Hoe kom je in het Sint-Jansberghof?

Vakantiewoning Sint-Jansberghof is gelegen in Kerkem, een klein dorp dat deel uitmaakt van de grotere gemeente Maarkedal. Als je met de fiets komt, is er een stalling beschikbaar bij het vakantieverblijf. Ondanks het feit dat Kerkem een klein dorp is, kun je er met het openbaar vervoer relatief eenvoudig komen. Er is een bushalte op 500 meter van je bestemming. De meest gebruikelijk route naar Kerkem is via Ronse. Indien je hier bent aangekomen is het ongeveer nog 10 kilometer rijden naar Kerkem. Daarbij neem je dan de N48 of de N60 richting Kerkem. Er zijn drie routes beschikbaar, die alle drie door de mooie omgeving leiden, zodat je al een eerste indruk opdoet van het gebied. Bij het vakantieverblijf is een ruime en gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Wat moet je verder nog weten van Sint-Jansberghof

In Sint-Jansberghof vind je een gezellige houtkachel, waarvoor je een houtpakket kunt aanvragen. Dit geeft echt sfeer op de koude dagen. Verblijf je juist tijdens de warme maanden in Sint-Jansberghof, dan zal je graag gebruikmaken van de zwemvijver die je op de binnenplaats vindt. Er zijn ook twee overdekte terrassen waar het aangenaam vertoeven is bij regenachtig weer of bij extreme zon. Daar hangt ook een dartsboard en er is een tafelvoetbalspel. Voor de kinderen zijn er leuke speeltuigen aanwezig, zoals een klimtoren met een schommel, glijbaan en zandbak. Verder is er een petanquebaan die altijd voor vermaak zorgt. Wanneer je dol op dieren bent, dan zal je zeker ook genieten van de kippen en schaapjes die in de boomgaard lopen. Huisdieren zijn niet toegestaan bij de Sint-Jansberghof.

vakantiewoning Sint-Jansberghof in Maarkedal
VW Sint-Jansberghof in Maarkedal
vakantiewoning Sint-Jansberghof in Maarkedal
hottub VW Sint-Jansberhof in Maarkedal
De zwemvijver en de hottub

Het eten in Sint-Jansberghof

Sint-Jansberghof is een vakantiewoning, wat betekent dat je zelf voor de maaltijden moet zorgen. Er is echter wel volop apparatuur aanwezig, zoals een magnetronoven, een koelkast en diepvries, een fornuis met 4 kookplaten en een koffiezetapparaat. 

Sint-Jansberghof is perfect voor grotere groepen

In de Vlaamse Ardennen is er veel mogelijkheid voor teambuilding. In Sint-Jansberghof komen dan ook met regelmaat groepen met dit doel. Er zijn meerdere organisaties die zich hiermee bezig houden in de directe omgeving. Uiteraard is die ook het startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes door de nabije omgeving. Er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen bij de hoeve. De Vlaamse Ardennen staan inmiddels bekend als een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Door het heuvellandschap zijn er ook speciale trajecten voor mountainbikers beschikbaar.

Met kinderen verblijven in Sint-Jansberghof

Wil je het gebied eens een keer heel anders zien en hou je van paardrijden? Het is mogelijk om in de omgeving paarden te huren. Behalve natuur en rust vind je ook vermaak voor bijvoorbeeld kinderen. In de nabije omgeving kan er minigolf worden gespeeld maar er is bijvoorbeeld ook een petanque-baan. Wie buiten de deur wil eten vindt een keur aan restaurantjes waar gezelligheid samen gaat met culinaire genoegens.

Bosgat in Maarkedal
Wandelen in Maarkedal

De Vlaamse Ardennen

Waarschijnlijk ken je naast de Vlaamse Ardennen het gelijknamige heuvelgebied in Luxemburg en Wallonië al wel. Hoewel beide gebieden de naam Ardennen dragen, staan de gebieden wel los van elkaar.

Dit natuurgebied in Oost-Vlaanderen heeft de liefhebber van natuur en rust bijzonder veel te bieden. De heuvels, die niet extreem hoog zijn, kunnen een flinke uitdaging vormen. De professionele wielerwereld kiest dan ook vaak deze regio voor spannende wedstrijden op de steile heuvels en de moeilijk te bedwingen kasseien. Maar je vindt hier vooral natuur en bijzondere landschappen.

Wanneer je in de buurt gaat wandelen, kun je bijvoorbeeld voor een boswandeling kiezen. Sommige bossen zijn erg oud en dan zijn ze het favoriete leefgebied voor de vuursalamander. Het dier dat op de grond leeft is het symbool voor de omgeving. Je zal zijn afbeelding met de kenmerkende gele tekening dan ook op diverse plaatsen tegenkomen. Het is slechts een van de vele diersoorten, maar ook planten die uniek zijn voor ons land. Het Muziekbos is dichtbij je vakantiewoning en beslist een aanrader.

Daarnaast zijn de Vlaamse Ardennen het gebied van de ontelbare beekjes. Er zijn overal bronnen die het begin vormen van kristalhelder water. Sommige beken zijn al zo oude dat ze mini-ravijnen hebben gevormd in het landschap. Als je hier gaat wandelen is goed schoeisel een noodzaak. Kijk voor inspiratie eens naar wonderlijk wandelen in Maarkedal.

Z+Wandelroute.jpg
Z+routeMaarkedal.jpg
Ontdek de Z+ wandelroute in Maarkedal

Het dorpje Kerkem

Kerkem betekent waarschijnlijk woning of bebouwing bij een kerk. Kerkem bestaat al sinds de vroege middeleeuwen en is een periode een zelfstandig dorp geweest. Vandaag de dag maakt het weer deel uit van de gemeente Maarke-Kerkem wat weer een deelgemeente is van Maarkedal. Het meest opvallend in Kerkem is de Sint-Petruskerk. De bouwgeschiedenis gaat terug naar de middeleeuwen. In de 18e en 19e eeuw zijn er verbouwingen geweest om de kerk wat groter te maken voor de gemeente. In de kerk zijn er nog diverse voorwerpen te zien uit de 17e eeuw. Ook beschikt de kerk over een oud orgel. Dat is in deze regio een bijzonderheid. Verder is Kerkem een klein dorp, maar beslist een wandeling waard. Ook hier heerst de rust die de Vlaamse Ardennen zo kenmerken.