Maarkedal

Welkom in Maarkedal

Maarkedal samenvatten in vier woorden? Dan gaan we voor hellingen, kasseibanen, natuurpracht en vergezichten. Er is dus heel wat te ontdekken in deze ongerepte gemeente.

Katja Retsin en haar gezin in Maarkedal

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Onthaasten langs trage wegen 

Je zal niet snel veel passage tegenkomen tijdens een wandeling in Maarkedal, laat staan auto’s. De gemeente telt namelijk verschillende trage wegen, zoals het nieuwe Hollebeekpad. Onderweg ontdek je verschillende verrassende plekjes en prachtige uitzichtpunten. Op de Z+ wandelroute kan je in stijl op adem komen. Langs dit traject staan namelijk bijzondere zitobjecten, ontworpen door designers en gemaakt door lokale ambachtslieden.

zonsopgang burreken.jpg
Bos Ter Rijst
Burreken

Stilte tussen het groen

Rust zal je ook vinden in het sprookjesachtige natuurgebied ‘t Burreken. Zeker in het voorjaar is een wandeling daar de moeite waard, want dan word je er overdonderd door de bloemenpracht van anemonen, daslook en hyacinten. Ook in Bos Ter Rijst kan je dan genieten van een paars bloementapijt

Taaienberg Maarkedal
Taaienberg
Sint-Vincentiuskapel in Maarkedal
Sint-Vincentiuskapel

Pittige kuitenbijter

Is een weekend voor jou pas geslaagd wanneer je je wieleroutfit hebt kunnen aantrekken? Dan wacht in Maarkedal een pittige uitdaging op je. De Taaienberg is een venijnige klim van 800 meter op een beschermde kasseistrook. De kuitenbijter is daarom niet weg te denken uit de Vlaamse wielerklassiekers. Wil je God gunstig stemmen vooraleer je aan die helse klim begint? Spring dan eerst eens binnen in de idyllische Sint-Vincentiuskapel, een trekpleister voor bedevaarders aan de top van de Kapelleberg. 

Maarkedal ontdekken?

Bekijk onze selectie
34 Resultaten gevonden