Vakantiewoning 't Vergezicht

Vakantiewoning 't Vergezicht
Maarkedal
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
KOLPAARTSTRAAT 16 bus 0101
9688 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
0471801471
Reservation
Online boeken
Link

Vakantiewoning ’t Vergezicht heeft z’n naam niet gestolen. Met een (hoe raad je het?) ongelooflijk uitzicht biedt deze woning veel meer dan alleen een verblijfplaats tijdens je bezoek aan de Vlaamse Ardennen.

De ideale verblijfplaats in de Vlaamse Ardennen

Gelegen in het glooiende landschap van de mooiste streek van het land, meer bepaald in Schorisse, vind je Vakantiewoning ’t Vergezicht. Maak je klaar voor een verblijf in het midden van de totale rust, met tóch alles vlakbij!

Het appartement met mezzanine bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een eigen toegang. Voorzien van 3 slaapkamers, 2 tweepersoons- en 4 eenpersoonsbedden en 2 badkamers kan je er in totaal met 8 gasten logeren, en dat in alle comfort: een goed uitgeruste keuken, gezellige zitruimte, een zonnescherm, draadloos internet en twee eigen parkeerplaatsen zorgen ervoor dat je niets tekort komt tijdens je verblijf.

't Vergezicht slaapkamer
't Vergezicht badkamer

Room with a view

Eén van de grootste troeven van de woning is ongetwijfeld het zonnige terras. Heerlijk om te vertoeven en te genieten van het verbluffend vergezicht over de glooiende heuvels en schitterende natuur van de regio. Een fantastische belevenis, dan heb je de buurt nog niet eens verkend!

Thuis van Omer Wattez

Vakantiewoning ’t Vergezicht ligt in Schorisse, een deelgemeente van Maarkedal. Het is het geboortedorp van Omer Wattez, een Vlaamse schrijver van gedichten en toneelstukken en dé uitvinder van de naam Vlaamse Ardennen. Zijn geliefde dorp wordt meermaals in zijn gedichten vernoemd, en da’s meer dan terecht, want in de nabije omgeving valt heel wat te beleven.

't Vergezicht leefruimte
't Vergezicht eettafel

Machtig Maarkedal

Maarkedal valt, kort door de bocht, samen te vatten in vier woorden: hellingen, kasseibanen, natuurpracht en vergezichten. Je beleeft het in totale rust, want tijdens een wandeling of fietstocht in Maarkedal zal je niet veel passage tegenkomen. De gemeente telt verschillende trage wegen, zoals het Hollebeekpad, met onderweg verrassende plekjes en panorama’s om bij weg te dromen.

Wandelroutes bij de vleet

Uniek in de gemeente zijn de bijzondere zitobjecten, ontworpen door designers en gemaakt door lokale ambachtslieden om even tot rust te komen. Je vindt ze op de wandelroute Z+ met een hele toepasselijke naam, want Z+ staat voor ‘zitten met een plus’. Deze wandelroute bestaat uit 2 lussen, goed voor 7,5 en 4,5 km wandelen langs trage wegen en zalige plekjes. Tijd voor een picknick, als je ’t ons vraagt!

In de regio komt de natuur je tegemoet, en dat is niet zo verwonderlijk met sprookjesachtige bossen en gebieden vlakbij. Natuurgebied ’t Burreken is met z’n reliëfrijk landschap en bloemenpracht bijvoorbeeld een echte aanrader. Bloemsoorten als sneeuwklokjes, hyacinten en bosanemonen vormen in het voorjaar kleurrijke bloementapijten.

Ook in Bos Ter Rijst geniet je van paarse hyacinten-bloementapijten in een feeëriek kader van ongerepte natuur en talrijke bronnen. En mis zeker het Muziekbos niet met z’n mooie uitzichten en fabelachtige Geuzentoren.

het Burreken_bloemen.jpg
het burreken.jpg
Het Burreken

Voor sportievelingen

Rustig fietsen in de regio kan natuurlijk ook, maar als je fan bent van de koers en zélf een wieleroutfit wilt aantrekken, dan wacht je in Maarkedal een pittige uitdaging. De Taaienberg is een pittige kasseiklim van 800 meter en is niet weg te denken uit de Vlaamse wielerklassiekers. Ook andere routes en hellingen die bekend zijn van de Ronde Van Vlaanderen liggen vlakbij. Smeer je kuiten al maar in!

Taaienberg.jpg
Taaienberg.jpg
Taaienberg

Gezellig struinen

Verder vind je verschillende historische steden op een boogscheut van de vakantiewoning. Ze maken de Vlaamse Ardennen zo uniek en zijn absoluut een bezoek waard.

Wat dacht je bijvoorbeeld van…

  • Oudenaarde, onlosmakelijk verbonden met de koers, en rijk aan heel wat culturele hoogstandjes?
  • Geraardsbergen, de stad van de Muur, het oudste Manneken Pis en de overheerlijke mattentaarten?
  • of Ronse, door Omer Wattez himself gekroond tot ‘Koningin van de Vlaamse Ardennen’, met haar boeiende geschiedenis en verrassende wandel- en fietstochten?

Ja, ik wil!

De omgeving blijft verrassen en is meer dan het ontdekken waard! Wil je het zelf meemaken en beleven? Aarzel dan niet en boek je verblijf vandaag nog bij Vakantiewoning ’t Vergezicht in Schorisse. Tot binnenkort!