Vierkantshoeve Molenzicht

Vierkantshoeve Molenzicht

Rust, comfort en authenticiteit in Horebeke

Horebeke
Capaciteit
10 Personen
Straat + huisnummer
TONNESTRAAT 2
9667 Horebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 485 17 92 07
Link

Welkom in Horebeke! Met haar 2.000 inwoners is dit dorp een van de kleinste fusiegemeenten van het land. Maar hoe móói is het hier! Op korte afstand van de Zwalmvallei en Oudenaarde, verblijf je in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Vierkantshoeve Molenzicht is de ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan de regio. Het gebouw werd prachtig gerestaureerd. Hier kom je graag weer thuis na je omzwervingen in de Vlaamse Ardennen.

Authenticiteit en comfort gaan samen

De accommodatie wordt telkens aan één groep verhuurd. Privacy op en top. Je kiest voor het appartement op de 1ste verdieping of voor de ruime woning op het gelijkvloers. Ofwel combineer je ze allebei zodat je alle ruimte hebt om voluit te genieten.

Je kan zeker met 10 gasten ontspannen in dit vakantiehuis. Je hebt toegang tot een luxueuze keuken, een gezellige living, niet minder dan 4 badkamers en de immense polyvalente schuur. De vierkantshoeve huur je sleutel-op-de-deur. Het gelijkvloers is aangepast voor personen met een beperking en kreeg het kwaliteitslabel A van Toerisme Vlaanderen.  

LR_Molenzicht_22.jpg
Molenzicht_Badkamer_MieDeBacker3.jpg
Molenzicht_Keuken2_MieDeBacker.jpg
Molenzicht_Eetkamer_MieDeBacker.jpg
Het interieur

Hier moet je klimmen

In de Vlaamse Ardennen verdwaal je tussen beboste heuveltoppen en prachtige panorama's. Koppige kasseiwegen bij de vleet: uitdaging troef als je houdt van het betere klimwerk op de fiets.

Hellingen zoals de Koppenberg, de Molenberg (vlakbij de Vierkantshoeve) en de Oude Kwaremont zijn in heel Europa bekend. Het is dé biotoop voor wielerfanaten en fans van de Ronde van Vlaanderen. In Oudenaarde kan je trouwens het actief Belevingscentrum van de Ronde bezoeken. Duik er in de geschiedenis van de koers, leer de iconische winnaars kennen en kruip zelf de fiets op. De ideale plek om je fietstocht te beginnen en eindigen.

Vierkantshoeve Molenzicht in Horebeke
Vierkantshoeve Molenzicht in Horebeke
Helling toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Zwalpen langs de Zwalm

De Zwalmvallei en de watervallen van de Zwalm liggen verscholen in een idyllisch landschap.  Je ontdekt de streek via tientallen wandel-, fiets- en joggingroutes die je langs eeuwenoude water- en windmolens leiden.

Geen wonder dat de regio bekend staat als “Vlaanderens mooiste landschap”. Je kan er onthaasten tussen heuvel en vallei, in veld en in bos en langs klaterende beekjes. Wil je meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden? Er zijn tal van toeristische diensten in de buurt waar je terecht kan voor mooie brochures en leuke tips.

Wandelen langs de Zwalmbeek in Munkzwalm
Archeocentrum Velzeke
DSC06405-Edit.jpg
de Zwalmbeek, Archeocentrum Velzeke en de Muur van Geraardsbergen

Verken de bloeiende boomgaard

Stel je voor: je hebt met je vrienden koffie gedronken op het binnenplein. Daarna maak je een wandeling door de geurige bloeiende boomgaard van de hoeve. Je maakt plannen: wandelen langs de Zwalm of in het natuurreservaat Het Burreken,  een brouwerij bezoeken in Oudenaarde of het Archeologisch Museum in Velzeke, de Muur van Geraardsbergen beklimmen of zelfs een uitstapje maken naar Pairi Daiza – maar 40 kilometer verwijderd van je vakantiewoning.

Kiezen is moeilijk. Zeker wanneer de stilte van de vierkantshoeve je een beetje bedwelmt. In elk geval: je zit goed. De leukste activiteiten zijn altijd binnen handbereik. En als je straks terugkeert, zal Molenzicht je weer een thuisgevoel bezorgen, vol rust en privacy.

 

Vierkantshoeve Molenzicht in Horebeke
Paul en Nicole van Vierkantshoeve Molenzicht

Boek jouw verblijf

Kom zelf met vrienden of familie genieten in vierkantshoeve Molenzicht. Boek jouw verblijf via de website.