Vakantiewoning De Bossenaarshoeve

Vakantiewoning De Bossenaarshoeve

Op adem komen op de top van de Taaienberg

Maarkedal
Capaciteit
12 Personen
Straat + huisnummer
Bossenaarstraat 32
9680 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
+32 486 23 99 48
Link

Op het kruispunt van wandel- en fietsnetwerken rust de historische Bossenaarshoeve: een viersterrenvakantiewoning waar je je met zijn twaalven kunt laven aan het groene uitzicht op de flank van de Taaienberg.

Café De Reisduif

De vierkantshoeve zit sinds 2019 helemaal in het nieuw: toen werd de hoeve verbouwd tot een vakantiewoning. Een nieuw leven voor een gebouw dat eeuwen teruggaat in de tijd: de hoeve is al terug te vinden in de Atlas Ferraris, de eerste atlas van België uit 1777. Het hoofdgebouw was ooit ‘Café De Reisduif’ met een gelag- en danszaal.

In de vroegere danszaal kan je nu wegzinken in de zetel voor de flatscreen-tv met kabelzenders of gewoon buiten kijken: de twee woonkamers verwennen je met een weids uitzicht op de omgeving. In de leefkeuken kan je een partijtje pool spelen terwijl de kok aan de slag gaat met de potten en pannen. De keuken is uitgerust met een vaatwasser en magnetron.

Voor de drie ruime slaapkamers moet je naar de eerste verdieping klimmen. Daar zijn ook twee badkamers en een apart toilet ingericht. De oude stallen omringen een gezellige binnenkoer, in de tuin is er bovendien een eethoek ingericht met alles wat je nodig hebt voor een zomerse barbecue. Uiteraard is er gratis WiFi.

Vakantiewoning De Bossenaarshoeve in Maarkedal
Vakantiewoning De Bossenaarshoeve in Maarkedal
Vakantiewoning De Bossenaarshoeve in Maarkedal
De leefruimtes hebben een wijds zicht op de omgeving

Venijnige klimpartij

De ligging op de top van de Taaienberg verraadt het al: de Bossenaarshoeve is de geknipte uitvalsbasis om de Vlaamse Ardennen te verkennen. De vakantiewoning ligt op amper 8 kilometer van Oudenaarde en Ronse. Even de hoek omslaan en je staat aan de Taaienberg: een venijnige klim van 800 meter op een beschermde kasseistrook. Deze kuitenbijter is niet weg te denken uit de Vlaamse wielerklassiekers. Op de top van de Taaienberg word je beloond met een beklijvend vergezicht op de vallei en het Muziekbos.

Daal je weer af, dan beland je op het pas geopende Hollebeekpad: het twee kilometer lange fiets- en wandelpad slingert langs de bedding van de Nederaalbeek en leidt je naar het centrum van Etikhove. Nog in de buurt: de Nieuwe Bossenaremolen die een van de hoogste punten van de gemeente Maarkedal optuigt.

Bossenaremolen - Bart Heirweg.jpg
De Bossenaremolen

Schilderijtje

Wandelaars komen uitgebreid aan hun trekken. Even verderop in de Bossenaarstraat vind je namelijk wandelknooppunt 83, je startpunt voor de Valerius De Saedeleer-wandelroute. De Saedeleer was een bekende landschapschilder die in Etikhove woonde. Tijdens de staptocht van zes kilometer ontdek je de landschappen die hij schilderde en kom je langs plaatsen die een link hebben met zijn doortocht in de gemeente. Volg achtereenvolgens de wandelknooppunten 83, 72, 71, 75, 74 en 76.

Ontdek de Valerius De Saedeleer-wandelroute 

Nog een wandeltip? De wandelroute Z+, ofwel ‘zitten met een plus’. Op vijf locaties plantten evenveel kunstenaars een uniek zitobject in het landschap, soms opvallend, soms verborgen. De vakantiewoning ligt vlak bij knooppunt 83 dat deel uitmaakt van de langere lus van 7,5 kilometer. Met de tweede, kleinere lus heb je 4,5 kilometer op de teller.

Ontdek de Z+ wandelroute 

Z+Wandelroute.jpg
De Z+ wandelroute

Dwars door België

Voor de deur van de Bossenaarshoeve passeert de GR129: dat is een bijna 600 kilometer lang, bewegwijzerd Groot Routepad dat België dwarst van Brugge tot Arlon. Nadat Arnout Hauben voor zijn nieuwe programma ‘Dwars door België’ zijn eerste honderd kilometer in de benen had van de GR129, hield hij halt in de Bossenaarshoeve om er te overnachten.

Grote-routepaden-bewegwijzering.jpg
Bewegwijzering Grote Routepaden

Kuitenbijters

Ben je hier om te fietsen? Dan kan je meteen je tanden zetten in de beklimming van de Taaienberg. De vakantiewoning ligt pal op de route tussen fietsknooppunt 32 en 35. Dit stukje maakt overigens deel uit van de Kuitenbijters fietsroute: een 51 kilometer lange tocht die zijn naam niet gestolen heeft: hij voert je naar de pittigste heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Download de Kuitenbijters fietsroute 

De 78 kilometer lange blauwe lus van de Ronde van Vlaanderen-fietsroute verbindt de stevigste hellingen en kasseistroken uit de finale van Vlaanderens Mooiste: tijdens deze tocht overwin je de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Taaienberg. Het parcours is bewegwijzerd met aparte wegwijzers, namelijk blauwe routebordjes met het logo van de 'Ronde van Vlaanderen'.

Ontdek het parcours van de Ronde van Vlaanderen-fietsroute 

Taaienberg.jpg
BewegwijzeringRVV_DavidSamyn.jpg
Taaienberg en de routebordjes van de 'Ronde Van Vlaanderen'

Eddy Merckx

Iets verderop kan je inpikken op de Eddy Merckx-fietsroute, goed voor een 46 kilometer lange tocht waarin je de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Hotondberg en de Kluisberg bedwingt. Gewoon de bordjes 'Eddy Merckx route' volgen en stampen maar!

Bekijk het parcours 

Genoeg gestapt en getrapt? Tijd om je inwendige mens te versterken met een hapje en een drankje in Amuzeke. Het eetcafé ligt op nog geen twee minuten te voet van je vakantiewoning. Te midden van het groen geniet je van een fris pintje of een lekkere lunch.

Meer over eetcafé Amuzeke

Vakantiewoning De Bossenaarshoeve in Maarkedal
Er zijn drie ruime slaapkamers
Badkamer vakantiewoning De Bossenaarshoeve in Maarkedal
Op de bovenverdieping zijn er 2 badkamers en 1 apart toilet

Genieten met vrienden en familie

Lang verhaal kort: je zult je geen moment vervelen in de wondere wereld van Maarkedal. Trommel je vrienden en familie op en spreek af om een weekend of midweek te genieten van deze groene oase in het hart van de Vlaamse Ardennen. Raadpleeg de prijzen en beschikbaarheid van de Bossenaarshoeve en reserveer je verblijf op de website https://www.bossenaarshoeve.be/.

Eigenaars Vakantiewoning De Bossenaarshoeve in Maarkedal
Wim en Bernadette van Vakantiewoning De Bossenaarshoeve