Vakantiewoning Le bonheur de Louise

Vakantiewoning Le bonheur de Louise

Luxe en comfort vlakbij het Muziekbos

Maarkedal
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
LOUISE-MARIESTRAAT 25
9680 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
0032494345832
Reservation
Online boeken
Link

De ‘Louise’ in de naam van deze prachtige vakantiewoning verwijst naar het lieflijk gehucht Louise-Marie, waar het authentieke dorpshuis gevestigd is. Het dorpje is een onderdeel van het al even lieflijke Maarkedal. Namen die klinken als een klok bij liefhebbers van natuur, wandelen en fietsen. En overal waar je kijkt, zie je een prachtig vergezicht op de glooiende heuvels van de streek.
 

le_bonheur_de_louise_1.jpg
le_bonheur_de_louise_3.jpg
De charmante vakantiewoning biedt alle moderne comfort.

Authentiek en hedendaags

Le bonheur de Louise doet je op het eerste gezicht denken aan lang vervlogen tijden, toen Louise-Marie nog onze koningin was. Het huis is een authentieke dorpswoning uit het gezegende bouwjaar 1890. Maar als je denkt dat ook het interieur de ouderwetse toer opgaat, zit je flink mis. Binnenin is het verrassend ruim en bijzonder smaakvol ingericht, met heel wat moderne elementen. Lichte slaapkamers, douches die zo uit een interieurtijdschrift zouden kunnen komen, een strakke keuken met alle comfort. De grote houten tafels in de leefkamer en op het terras zorgen voor warmte en gezelligheid.
 

le_bonheur_de_louise_4.jpg
le_bonheur_de_louise_5.jpg
Het interieur straalt rust én kwaliteit uit.

Dat tikkeltje meer

De veeleisende logeerder is vandaag de dag niet tevreden met ‘alleen maar’ luxe en comfort: het mag wel wat meer hebben. Ook daar is aan gedacht. Wat dacht je van een houtgestookte hottub om helemaal tot rust te komen? Of een ontspannen avondje op het terras, met de barbecue gloeiend heet terwijl de kindjes ravotten in de tuin? Luier languit in de buitenlounge en geniet van het uitzicht op de omgeving.
 

Muziekbos
Geuzentoren_DavidSamyn.jpg
Muziekbos blauwe kousjes Ronse.jpg
Vanuit de vakantiewoning wandel je zo het prachtige Muziekbos in.

Bladergeritsel in het beukenbos

En die omgeving is dus best uitzonderlijk. Le bonheur de Louise ligt pal naast het Muziekbos, zonder twijfel een kroonjuweel van de Vlaamse Ardennen. In het voorjaar is de bosgrond er bedekt met bloeiende boshyacinten, kleine maagdenpalm en daslook, maar ook in andere seizoenen kun je genieten van het bladergeritsel in dit prachtige beukenbos. Op de sprookjesachtige Geuzentoren heb je een mooi uitzicht over de vallei van de Trosbeek. De Muziekbos Wandelroute start aan je vakantiewoning!
 

BewegwijzeringRVV_DavidSamyn.jpg
Taaienberg.jpg
benen_van_tom_boonen.jpg
De Taaienberg vormt een uitdaging voor elke sportieve fietser.

Een taaie berg

Is een weekend voor jou pas geslaagd wanneer je je wieleroutfit hebt kunnen aantrekken? Dan wacht in Maarkedal een pittige uitdaging. De Taaienberg is een venijnige klim van 800 meter op een beschermde kasseistrook. Voel je de Flandrien in je opkomen, dan kun je meteen het parcours van de Ronde van Vlaanderen afleggen. Zoals de stichter van de Ronde zei: Heren (of dames), vertrekt!
 

Art-Deco Ronse
Art-deco in Ronse
Markt Oudenaarde
De Markt van Oudenaarde

Stedelijke vibes

Steden? Die zijn er ook. Ronse, met zijn prachtige art-decowoningen, ligt op een boogscheut, maar ook Oudenaarde is vlakbij. En wat verderop wachten Gent en Kortrijk. Nee, je zult je hier niet gauw vervelen!
 

De Ijsmolenhoeve
De speeltuin op de Ijsmolenhoeve.
Wandelen met de buggy in het Muziekbos
Wandelen met de buggy in het Muziekbos.

Kinderen baas

Dat laatste geldt in het kwadraat voor de kinderen groot en klein. De speelkamer in Le bonheur de Louise zit tjokvol spelletjes. Er is uiteraard de tuin van de vakantiewoning zelf, maar aan de overkant is er ook nog een kinderspeelplein en een petanquebaan. En iets verderop vind je Brasserie De IJsmolenhoeve. Niet zomaar een brasserie waar je lekkere snacks en drankjes kan nuttigen maar ook een volwaardige kinderboerderij en een speeltuin met hindernissenparcours. Succes verzekerd!
 

Les Soeurs Louise in Maarkedal.jpg
Getuigenheuvels_HR-19.jpg
Met 2 restaurants op wandelafstand kan je alleen maar genieten.

Smullen maar

Ook op culinair gebied lijkt Le Bonheur de Louise het middelpunt van de wereld. Het befaamde Restaurant Les Soeurs Louise ligt letterlijk naast de deur. Net als Bistro Boekzitting, midden in het Muziekbos. En er zijn nog heel wat kwaliteitsetablissementen in de ruime omgeving.
 

Boek het geluk

We hebben hier maar een kleine staalkaart gegeven van wat je in en rond Le bonheur de Louise allemaal kunt beleven. De website van de vakantiewoning biedt een veel uitgebreidere lijst van horeca, wandelingen, fietstochten, musea en brouwerijen. Nu je er toch bent: reserveer je plekje aan de kerk van Louise-Marie. Het wordt een fantastische vakantie!