Vakantiewoning Hof ter Heidje

Vakantiewoning Hof ter Heidje

Logeren in een gerestaureerde vierkantshoeve in Maarkedal

Maarkedal
Capaciteit
1 - 19 Personen
Straat + huisnummer
HEIDJE 11
9681 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
+32 476 35 64 46
Reservation
Online boeken
Link

In het pittoreske Maarkedal vind je het splinternieuwe Hof ter Heidje. Hoewel, “splinternieuw” is misschien niet helemaal op zijn plaats, want je verblijft er in een vierkantshoeve uit de 18de eeuw! Die werd volledig gerestaureerd en voorzien van alle comfort voor een heerlijk uitje met vrienden, familie of het bedrijf. 

Perfect gerenoveerd voor familie, vrienden of collega’s

Tussen het groen en de velden vind je deze vierkantshoeve voor zestien personen. Met veel zorg, moeite en geduld bouwden de eigenaars de oude hoeve om tot een moderne vakantiewoning, zonder daarbij de charme van wat was uit het oog te verliezen. Deze hoeve kreeg van Toerisme Vlaanderen een comfortclassificatie toegekend van 5*.

Het oude, beschadigde dakgebinte werd weggehaald, hersteld, schoongemaakt en teruggeplaatst. Materiaal, van bakstenen tot oude eiken balken, werden gerecupereerd en alle nieuwe materialen werden zorgvuldig gekozen in de stijl van het geheel.

Vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
speeltuin vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
Het terras en de speeltuin van de vakantiewoning

Plek genoeg voor iedereen!

Er zijn acht tweepersoonskamers met allemaal hun eigen badkamer en toilet. In de polyvalente ruimte die baadt in een zee van licht vind je een ruime ingerichte keuken, woonkamer en een mezzanine die ook geschikt is voor vergaderingen. Ideaal als je een weekendje op teambuilding of retraite komt met het bedrijf.

Of je nu komt met een groep vrienden, met de familie of met je bedrijf, Hof ter Heidje is de geschikte plek. Iedereen kan fijn samen vertoeven in de gemeenschappelijke ruimtes, maar heeft toch nog voldoende plaats om zich terug te trekken als-ie daar nood aan heeft. De ideale combo voor vakantie weg met een groepje mensen!

Vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
Vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
Vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
Vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
De polyvalante ruimte, de keuken, slaap- en badkamer

Fietsparadijs

Maarkedal is prachtig gelegen in de Vlaamse Ardennen, ideaal voor lange wandelingen en stevige fietstochten. En natuurlijk is dit ook de streek van de Ronde Van Vlaanderen, dus breng gerust je koersfiets mee en overwin enkele stevige kuitenbijters in de buurt.

Van de Koppenberg, de Patersberg en de Kwaremont tot de legendarische Muur van Geraardsbergen: ze staan hier allemaal op het menu. Ben je klaar met het temmen van deze iconische hellingen? Dan heeft Hof ter Heidje een afgesloten fietsenstalling, zodat je materiaal steeds veilig opgeborgen kan worden. Handig, toch?

 

Wandelwalhalla

Natuurgebied het Burreken, het Brakelbos of het Muziekbos. Aan keuze geen gebrek voor een prachtige wandeling door het glooiende landschap van Maarkedal.

Wat dacht je van de Dwaallichtroute die je door het Bos ter Rijst en het Brakelbos over de taalgrens leidt. Laat je verleiden door de majestueuze bomen en de mysterieuze sfeer. Dit is het decor van oude legendes en volksverhalen over spokende zielen die reizigers de nevelen in lokken met hun misleidende licht. Maar geen paniek, vandaag is de dwaallichtroute gelukkig goed aangeduid.

Z+Wandelroute.jpg
De Z+ wandelroute

Routes bij de vleet

Misschien is de Z+ route meer je ding? Je kiest uit twee wandellussen van 7,5 en 4,5 kilometer die je ook kan combineren. Z+ staat voor “Zitten met een plus” en dat mag je letterlijk nemen. Op vijf pittoreske plekjes langs de route werden even veel unieke zitobjecten bedacht door vijf verschillende designers. Ideaal voor een korte tussenstop om de rust en de natuur helemaal in je op te nemen. Of is het ondertussen tijd voor een picknick?

You can go your own waaaaaaay!

Ga je liever je eigen weg? Er liggen tal van wandelknooppunten in de buurt, dus je kan ook gewoon zelf je eigen route samenstellen.

Honger of dorst? Geniet onderweg van dorstlessende streekbieren als Steenuilke of Ename Tripel in een van de vele gezellige cafeetjes in de buurt. Of schuif aan tafel bij de chique bistro La Bonnotte, het authentiek Les Soeurs Louise of het gezellige De Zwarten Engel. Die laatste is ideaal bij mooie zomeravonden, met een heerlijk terras en een oude treurwilg in de tuin.

Luilekker leven, een heel weekend lang

Als de Toscaanse heuvels ooit een Belgische stand-in zoeken, dan zijn de Vlaamse Ardennen de place to be. Perfect voor jou, want jij hoeft geen duizend kilometer lang te rijden om van het pure la dolce vita te genieten… Je vindt het simpelweg in Maarkedal. En je logeert er dan ook nog eens in een idyllisch dorp met gezellige cafeetjes en authentieke restaurants. Niet te missen voor iedereen die zoekt naar rust, charme en een portie puur plezier.

Eigenaars vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
De gastheer en gastvrouw van de vakantiewoning
vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal

Boek je verblijf in Hof ter Heidje

Klinkt je dat allemaal als hemelse muziek in de oren? Boek dan nu jouw vakantie in het mooie Maarkedal, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Surf naar de website van Hof ter Heidje voor alle info over prijzen, beschikbaarheden en meer informatie over de accommodatie!