Vakantiehuis Adelaide

Vakantiehuis Adelaide

stadspaleis met bioscoop

Ronse
Capaciteit
20 Personen
Straat + huisnummer
WIJNSTRAAT 28
9600 Ronse
E-mail
Telefoonnummer
+32499341399
Reservation
Online boeken
Link

Op 5 minuutjes wandelen van de Grote Markt van Ronse vind je een droom. Adelaïde is een riant stadspaleis in neo-Vlaamse-renaissancestijl dat meer verrassingen herbergt dan een mens bevatten kan. Een wijnkelder helemaal klaar voor tastings, een gezellig binnenhuiscafeetje en een thuisbioscoop. Laat dat laatste tot je doordringen.
 

Pret voor 20

Adelaïde biedt 20 slaapplaatsen (en 2 babybedjes) in hartje Ronse. Het huis staat voor pret met de hele familie of vrienden, met een luxe die je haast niet kunt geloven. En nog betaalbaar ook!
 

Hermesbasiliek vanop Albertpark.JPG
Art deco (10).jpg
De Passage in Ronse
De vakantiewoning ligt in het centrum van Ronse.

Ligging

Laten we beginnen met wat voor meeste vakantiewoningen hét grote argument zou zijn: Ronse. Aan de rand van Oost-Vlaanderen, tegen de taalgrens, met aan de overkant de provincie Henegouwen. Midden in de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen en het Waalse Pays des Collines. Het maakt van Ronse een perfecte thuisbasis voor citytrippers en natuurliefhebbers; voor wandelaars, wielertoeristen en mountainbikers; voor bourgondiërs en genieters.
 

vakantiewoning_adelaide_5.jpg
vakantiewoning_adelaide_1.jpg
Het historische interieur is dé troef van deze vakantiewoning

Ontspannen in een historisch decor

Maar de ligging is slechts een van de vele troeven die Adelaïde verbergt. Om te beginnen is er de indrukwekkende architectuur. Het burgerhuis werd in 1885 gebouwd door de industrieel R. De Rodere in neo-Vlaamse-renaissancestijl. Je wordt zo teruggeflitst naar de tijd van de textielbaronnen van de stad - ooit een van de rijkste van Vlaanderen. Als je de prachtige gevel van Adelaïde ziet, geloof je het graag. En binnenin is er nog meer te bewonderen. Beschilderde plafonds, houten lambriseringen, wandtapijten met landelijke taferelen, marmeren schouwen en deuren met glas in lood: het kan niet op.
 

vakantiewoning_adelaide_9.jpg
vakantiewoning_adelaide_8.jpg
vakantiewoning_adelaide_10.jpg
vakantiewoning_adelaide_4.jpg
vakantiewoning_adelaide_7.jpg
De vakantiewoningen heeft heel wat troeven voor jouw comfort

iPads

Vandaag is het indrukwekkende pand in zijn volle glorie hersteld en met het modernste comfort uitgerust. Om maar iets te zeggen: je bedient alle domotica in het huis met iPads. En de keuken is er eentje waar Peter Goossens jaloers op zou worden. Het woord professioneel is niet overdreven: enorme inductievuren, meer ovens dan je kunt tellen, warmhoudschuiven en een inkoopkoelkast(!)

Terras met wellness

Buiten is er een verwarmd terras en een overdekte buitenkeuken met bbq, wok- en paella-installatie. En wellnessfaciliteiten die niet onderdoen voor Spa. Sauna, jacuzzi, hottub: het staat er allemaal. Om je helemaal te kunnen ontspannen na een lange wandeling of fietstocht.

Nooit meer buitenkomen …

En dan moet het beste nog komen. In de kelder is alles voorzien om een wijndegustatie te organiseren. Op de derde verdieping vind je een cafeetje, compleet met tapkast, darts, biljart, tafelvoetbal, spelletjes en dus ook een thuisbioscoop. Geen beamertje in de salon, maar een echte bioscoop! Alleen de popcorn moet je zelf regelen. 
 

Art deco glas-in-lood in Ronse
Art-deco in Ronse
Sinnenbank in het Muziekbos
Wandelen in het Muziekbos

Of toch?

In Adelaïde kan je gerust een week lang binnenblijven zonder je te vervelen, maar dat zou zonde zijn. Ronse is een onbekende parel. In de binnenstad is het gezellig kuieren tussen de talrijke originele boetieks, gezellige cafés en stemmige restaurants. Onderweg herinneren de vele art-nouveau- en art-decohuizen je eraan dat Adelaïde met zijn spectaculaire architectuur niet eens een uitzondering is. Tip: ontdek het rijke textielverleden van de stad met de art-decowandeling

Wandelen, fietsen of mountainbiken? Je kunt het allemaal in de directe omgeving. Dit zijn tenslotte de Vlaamse Ardennen, voor velen het mooiste wat Vlaanderen te bieden heeft. Waar je ook komt, het uitzicht is nooit minder dan formidabel. Het Muziekbos, het Kluisbos, de beroemde hellingen van de Ronde van Vlaanderen: het ligt hier allemaal op een (grote) zakdoek. Hoe moeilijk het ook zal zijn: het loont om Adelaïde af en toe in de steek te laten.

Boek jouw stadspaleis

Een uitzonderlijke woning als Adelaïde vind je niet elke dag. En dan is er nog de omgeving ook. Aarzel niet en boek je verblijf in het boeiende Ronse.