B&B Landhuis Hauwaart 80

B&B Landhuis Hauwaart 80

Leven naast de brouwerij

Oudenaarde
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
HAUWAART 80
9700 Oudenaarde
E-mail
Telefoonnummer
0476366768
Link

Beeld je een splinternieuwe B&B in, vol comfort, in een eeuwenoud mini-kasteeltje op een toplocatie in de Vlaamse Ardennen. Dat bestaat dus echt! Het prachtige Landhuis Hauwaart ligt recht tegenover de Oudenaardse brouwerij Roman, de oudste familiale brouwerij van het land. Proef vooral ook de brasseriekaart van je B&B!

Een huis vol karakter

Landhuis Hauwaart is er eentje voor de woontijdschriften. Het pand met neotraditionele inslag dateert van 1887 en is opgenomen in de lijst van bouwkundig erfgoed. Ook de deels ommuurde groene tuin met statige bomen maakt indruk. De band met de tegenoverliggende brouwerij was er van bij het begin: bouwheer Désiré Joseph Roman was de broer van de toenmalige brouwer. 

Hans en Sabine, de huidige eigenaars, hebben het landhuis in 2020 volledig gerenoveerd met respect voor de geschiedenis én alle luxe en comfort van een hedendaagse accommodatie. Je voelt je hier meteen op je gemak. 
 

Landhuis Hauwaart te Oudenaarde
Landhuis Hauwaart
Brouwerij Roman
Brouwerij Roman

Dicht bij de bron

Voor bierliefhebbers is dit de ideale locatie: aan de overkant van de straat ligt brouwerij Roman, gesticht in 1545 en producent van gewaardeerde streekbieren als Adriaen Brouwer en het gezegende Ename abdijbier. Sommige kamers van het landhuis hebben rechtstreeks zicht op de brouwzaal met de indrukwekkende koperen ketels. Als je hier logeert, kan een bezoek aan de brouwerij eigenlijk niet ontbreken. Ontdek het verhaal van Roman, ervaar het brouwproces en proef de passie voor bier!

Met zicht op tuin

Wil je liever wakker worden met zicht op de groene tuin? Kan ook! De B&B heeft vier tweepersoonskamers met alle comfort: een kingsize boxspring, minibar, koelkast, roomservice ... Hier kom je niets te kort.

Landhuis Hauwaart te Oudenaarde
Landhuis Hauwaart te Oudenaarde
B&B Landhuis Hauwaart te Oudenaarde
Slaapkamer, ontbijtruimte en ontbijt

Eigen brasserie

Nog een pluspunt: Landhuis Hauwaart heeft op de benedenverdieping een eigen brasserie met een kaart vol Belgische klassiekers als garnaalkroketten, paling in ’t groen of steak tartaar. Hans en Sabine hebben meer dan dertig jaar ervaring in de cateringsector, dus ze kennen het klappen van de zweep. Wie dat wil, kan genieten van een uitgebreid continentaal ontbijt met producten uit eigen streek. Culinair logeren op zijn best!

Van dorp tot dorp

Maar valt er ook iets te beleven? Zeker wel! Het landhuis ligt in de Oudenaardse deelgemeente Mater, op zichzelf al een van de mooiste dorpsgezichten die Vlaanderen te bieden heeft. De hele streek grossiert in schilderachtige gemeentes als Volkegem, Sint-Maria-Horebeke en Schorisse, met panoramische vergezichten zo ver het oog reikt.

 

Centrum_Ronde_Van_Vlaanderen.jpg
DSC_2888-2.jpg
Centrum_Ronde_Van_Vlaanderen3.jpg
CRVV.jpeg
Centrum Ronde Van Vlaanderen

Wielerland

Oudenaarde zelf heeft niet alleen een rijke geschiedenis (en een prachtig stadhuis) maar is ook dé wielerstad, met onder meer het Centrum Ronde van Vlaanderen. In de buurt kun je de hellingen van de Vlaamse wielerklassiekers beklimmen: Foreest, Ganzeberg, Steenberg, Pottenberg, Leberg... Wielersteden als Ronse, Zottegem, Brakel en Geraardsbergen liggen op fietsafstand.

Langs de B&B lopen tal van wandel,- fiets en ruiterpaden, met onder meer het Wandelnetwerk Getuigenheuvels, ooit het eerste volwaardige wandelnetwerk in de provincie Oost-Vlaanderen. De route biedt in totaal 300 kilometer wandelgenot in het heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. Zowel de zondagse familiewandelaars als doorgewinterde stappers komen hier aan hun trekken. En als je dat wilt, krijg je op je smartphone nog een pak extra informatie te zien over de trekpleisters op je pad.

OudenaardeStadhuis.jpg
Stadhuis Oudenaarde

Reserveer je landhuis

Zin in Mater, zijn brouwerij en heerlijke vergezichten als op een prentbriefkaart? Boek je verblijf en voel je heel eventjes een kasteelbewoner.