Vakantiewoning Quadratum 1769

Vakantiewoning Quadratum 1769

Charmante en eigentijdse vierkantshoeve in Herzele

Herzele
Capaciteit
1 - 22 Personen
Straat + huisnummer
Kloosterberg 16
9550 Herzele
E-mail
Telefoonnummer
+32 479 99 50 17
Reservation
Online boeken
Link

‘Wow’. Dat is ongetwijfeld het eerste wat in je opkomt als je de statige poorten van vakantiewoning Quadratum binnenwandelt. Gelegen in het charmante Herzele aan de voet van de Vlaamse Ardennen, vind je hier een haven van rust.

Zorgeloos genieten

Vakantiewoning Quadratum is een charmante vierkantshoeve die eigentijds is, maar tegelijkertijd authenticiteit en verleden uitstraalt.

De vakantiewoning telt 7 stijlvolle kamers voor 2 tot 4 personen, elk voorzien van een badkamer met een toilet. Het is heerlijk slapen in de kamers die elk hun eigenheid hebben: denk maar aan mooie gewelven in de badkamer en groene tegeltjes, een mezzanine tussen oude balken, een gouden douche, … Aan jou om de kamer van je dromen te kiezen!

Quadratum 1769 slaapkamer
Quadratum 1769 slaapkamer (2)
Badkamer VW Quadratum Herzele
De slaapkamers met eigen badkamer

Alles wat je nodig hebt

De woning heeft nog veel meer in petto om er een schitterende vakantie van te maken. Denk maar aan de leefruime en keuken, waar gezelligheid en comfort je tegemoet komen.

Een moderne, uitgeruste keuken staat volledig tot jouw beschikking om iets op te warmen of uitgebreid te kokerellen. Eten en bijpraten doe je vervolgens in de eetkamer waar 22 mensen aan tafel kunnen schuiven. En vergeet het gezellige salon niet: het nodigt uit om lekker in de zetel te ploffen en te genieten van een moment van rust, terwijl de kinderen zich uitleven in de speelkamer.

Quadratum 1769 zithoek
Quadratum 1769 keuken
Quadratum 1769 eettafel
Quadratum 1769 woonkamer
De gemeenschappelijke ruimtes

Bijzondere schuur

‘La pièce de résistance’ van Quadratum is de grote open schuur. Een gebouw uit 1769 maak je niet zomaar met de grond gelijk, zeker niet als je weet dat het oorspronkelijk houten gebinte charme en uniciteit uitstraalt. De ruimte is maar liefst 150 vierkante meter groot en is ideaal om de kinderen te laten rondhollen, te genieten van een frisse pint aan de bar of te pingpongen met vrienden. Achter de schuur bevindt zich de omheinde boomgaard, waar je met een beetje geluk kersen kan plukken.

Quadratum 1769
het gastgezin Jan en Kristien
Quadratum 1769
De grote open schuur

Een streepje geschiedenis

In de buurt staat het huis gekend als ‘Binnenhof’ of ‘Hofke Jean De Boe’, en da’s niet zomaar. De vorige eigenaar ontdekte dat de hoeve dateert uit de 18de eeuw en jarenlang eigendom was van de familie De Boe, die er tot eind de jaren 1950 de boerenstiel beoefenden. De inscriptie ‘1769’ in één van de oude balken in de schuur bewijst dat de hoeve een historisch pareltje is.

Op ontdekking in Herzele

Een grote troef van de vakantiewoning is de locatie. In de Vlaamse Ardennen valt immers ontzettend veel te ontdekken en te beleven.

Quadratum ligt in het centrum van het mooie Steenhuize, op de hoek van het groenste dorpsplein van Herzele: een verrassende plek met een boeiende geschiedenis en ongerepte stukjes natuur.

Waan jezelf een echte graaf bij de burcht van Herzele, een ruïne die dateert uit de 13de eeuw en in 1969 volledig werd gerestaureerd. Ideaal om bij mooi weer te combineren met een picknick, want het immense groene plein errond is meer dan gezellig.

Molens en biertjes

Vervolgens op je to-dolijstje: een bezoek aan de zwaaiende wieken van de verschillende authentieke molens die je in Herzele vindt. Boek een gids en vergaap je aan Molen Te Rullegem, de oudste molen en een officieel beschermd monument. Ook molen Ter Rijst en de Buysemolen zijn zeker de moeite waard.

Niet te missen tijdens een bezoek aan Herzele zijn de lokale streekbiertjes. De gemeente telt twee familiebrouwerijen: Brouwerij De Ryck en Brouwerij Van Den Bossche. Het Steenuilke en Pater Lieven Blond zijn bijvoorbeeld enkele pittige blonde bieren die de perfecte dorstlessers zijn.

Ontdek je graag nabijgelegen steden die de Vlaamse Ardennen zo uniek maken? Dat kan perfect: steden Zottegem (10 km),  Geraardsbergen (10 km) en Oudenaarde (28 km) zijn vlot bereikbaar.

Molen te Rullegem in Herzele
Molen te Rullegem

De natuur op haar mooist

De groene omgeving van Herzele mag je gerust weelderig noemen. In en rond Herzele is de natuur op haar mooist, met idyllische en overweldigend groene natuurgebieden.

Het Duivenbos is bijvoorbeeld een echte aanrader. Een zuurstofrijke en heerlijke plek om te verkennen, met moerassige bossen, gras- en weilanden, bramen en kruidlagen. Elk jaar floreren voorjaarsbloeiers, zoals de bosanemoon, daslook en dotterbloem. Ze toveren de bosgrond om in een adembenemend palet van natuurlijke kleuren.

Omdat de grond zo rijk is, vind je er heel wat zeldzame moerasplanten en -dieren. Neem dus zeker je laarzen mee, want dit bos kenmerkt zich door glibberige paadjes!

Duivenbos 5 - Lot Wildiers.jpg
Duivenbos Sint-Antelinks 3 TOV.jpg
Duivenbos

Wandelen en fietsen

De Vlaamse Ardennen is hét wandel- en fietsparadijs bij uitstek. Trek er zelf op uit of volg een van de uitgestippelde routes die je bij de dienst Toerisme van Herzele vindt. Je passeert de mooiste plekjes van de streek.

Weet je niet goed waar te beginnen? Neem dan alvast het Prinsenpad, een wandelroute die start aan de vakantiewoning. Wandel langs mooie, historische monumenten en geniet van vergezichten die je nog lang zullen bijblijven.

Boek je verblijf

Logeren in Quadratrum is perfect om je verblijf in de Vlaamse Ardennen een gouden randje te geven. Bekijk zeker de verschillende arrangementen en neem contact op met het verblijf voor prijzen en beschikbaarheden. Welkom!