Vakantiewoning De Bronne

Vakantiewoning De Bronne

Hoevetoerisme voor het hele gezin

Herzele
Capaciteit
1 - 19 Personen
Straat + huisnummer
BEKENHOLSTRAAT 1
9550 Herzele
E-mail
Telefoonnummer
+32 497 55 17 75
Link

In het rustigste uithoekje van Steenhuize, deelgemeente van Herzele, ligt de alleenstaande vierkantshoeve De Bronne je op te wachten voor een verblijf in de ongerepte natuur.

Je enige buren zijn weides en maïsvelden zo ver het oog reikt. Auto's en vrachtwagens passeren er niet. De Bronne ligt namelijk op het uiteinde van de doodlopende Bekenholstraat. Rust verzekerd.

De vakantiewoning voor 19 personen werd ondergebracht in de oude schuur van de vierkantshoeve. Op de eerste verdieping, waar vroeger het hooi en stro gestapeld werd, bevinden zich de vier ruime slaapvertrekken. Elk van de vier slaapkamers heeft een eigen mezzanine waardoor je er met twee tot vier kinderen en/of volwassenen kunt slapen.

Eigenares De Bronne
De gastvrouw van vakantiewoning De Bronne

Logeren in alle comfort

Je treft er alle comfort aan: een badkamer met lavabo, wc en inloopdouche. Op de bedden liggen donsdekens, kussens en matrasbeschermers voor je klaar. Kussenslopen, overtrekken en hoeslakens neem je zelf mee of huur je bij.

De eetruimte bevindt zich onder de bakstenen gewelven van de oude varkensstallen. De buffettafel biedt plaats zat voor grote groepen, bovendien staan er drie kinderstoelen klaar voor de allerkleinsten.

In de keuken is alles aanwezig om het grote groepen naar hun zin te maken. In het salon op de eerste verdieping kan je ‘s avonds wegzinken voor de tv en bijpraten met je vrienden.

Slaapkamer De Bronne
Eettafel De Bronne
Kinderslaapkamer De Bronne
Woonkamer De Bronne

Een speelparadijs voor kinderen

De vakantiewoning is echt ideaal voor een verblijf met je kinderen. Voor hen is dit het paradijs: op straat spelen zonder dat er auto's voorbijrijden, tussen de stallen ravotten, schommelen, wippen, glijden of trampolinespringen op de speelweide. Met de go-carts en tractors trappen ze zelf van de ene stal naar de andere.

Hoevetoerisme ten voeten uit

Tijdens een rondleiding door de stallen en schuren, mogen de allerkleinsten helpen met de vaarzen te voederen. Is het een komen en gaan van tractors, dan geven Mathieu en Inge je graag een lift op de tractor, in de kar of op de hakselaar. Hoevetoerisme ten top.

In de buurt vind je nog meer kindvriendelijke bestemmingen. Op een kwartiertje rijden van ‘De Bronne’ vergaap je je in Herzele aan de ruïnes van de Burcht van Herzele, sinds de 13e eeuw het onderkomen van de heren van Herzele. In de gerestaureerde restanten kan je een rondleiding boeken, de kinderen kunnen ravotten rond de waterburcht en op het speelplein in de schaduw van de torenruïne.

Tractor De Bronne
Tractor De Bronne

Met je waterratten naar de Gavers

Waterratten in je gezelschap moeten linea recta naar het provinciaal recreatiedomein de Gavers. Daar ligt het Gaversbad je op te wachten met een ploeterbad voor kleuters, een 25-meterbad, waterglijbanen, buitenbad en watervallen.

De vijver biedt tal van watersportmogelijkheden zoals een tocht met een pedalo, kajak, waterfiets, roeiboot of Canadese kano. Mits je een surfbrevet hebt, kan je er over de golven strijken.

190724 De Gavers 135.jpg
Provinciaal_domein_De_Gavers-10.jpg
Provinciaal Domein De Gavers

Hennepbier proeven

Sinds enkele jaren staan er bij ‘De Bronne’ hennepplanten te wuiven op de akkers. Hennep wordt vooral gebruikt voor isolatie in ecologische en duurzame woningen. Maar de hennepplant biedt nog meer mogelijkheden.

Zijn typische aroma snakt er gewoon naar om er bier van te brouwen. En dat is net wat De Bronne heeft gedaan. Samen met ‘De Hoevebrouwers’ dokterden ze een uniek recept uit wat in 2019 leidde tot de geboorte van de ‘0420’, een amberkleurig kruidig biertje dat hennep ademt en verkrijgbaar is bij De Bronne.

Wil je je honger stillen en moeten de kinderen er ook wat aan hebben, schuif dan aan bij Kokon, een familiecafé op maat van gezinnen. De gerechten zijn gespijsd met lokale en biologische producten en ook beschikbaar op kindermaat.

Zet je tanden in een croque, quiche of een frisse salade in het familiecafé of op het zonovergoten terras. Zowel binnen als buiten is er speelruimte voor de kinderen.

Te voet of met de fiets naar enkele natuurparels

Rond de hoeve kronkelen verschillende wandelroutes, je hebt ze maar voor het uitkiezen. Wat dacht je van de Cotthemroute, de Sint-Lievensroute, het Stiltepad Dender-Mark, de Waterkersroute, de Zwalmbeekroute, de Kartuizerroute of de Zwalmbronnenroute? Herzele zelf heeft ook nog eens tien wandelingen uitgestippeld.

Op 300 meter van je verblijf sluit je aan op de Parkbos-Uilenbroek-wandelroute, 4,5 of 9 kilometer lang. Bij regenweer zijn stevige stapschoenen of laarzen aangeraden, maar alle kommer en kwel wordt beloond met vergezichten en gevarieerde landschappen.

Je doorkruist zowel het Parkbos als het Uilenbroek, een potpourri van boomgaarden, hooilanden, meidoorhagen en houtkanten. Met wat geluk spot je er een van de roofvogels waaronder de wespendief. Spring je liever op de fiets? Volg dan de knooppunten van de Zwalmvallei fietstocht.

zwalmvalleiDS.jpg
Zwalmvallei2.jpg
Zwalmvallei

Moerasbos

Nog zo’n verborgen natuurparel ontdekken? Dat vind je op een kwartier rijden van je verblijf, namelijk in De Nuchten in Idegem.

Laat je op sleeptouw nemen met de Langs Gavers en Nuchten wandelroute, een klepper van 14,1 kilometer die je makkelijk kan opsplitsen in 2 kleinere lusjes: eentje langs de Gavers en eentje die de Nuchten verkent, een weelderig natuurgebied met moerasbos.

In de echt drassige stukken werd een knuppelpad aangelegd, hou er rekening mee dat dit gedeelte moeilijk begaanbaar is met buggy's of rolwagens.

Haal alles uit je weekend met een arrangement

Ontdek je vakantieverblijf op de website van De Bronne en maak van je weekend een onvergetelijke ervaring: boek het arrangement 'Tussen Wind- en Rosmolen'. Je verblijft een weekend lang in De Bronne en krijgt er een bezoek aan de Rosmolen in Rullegem bovenop. Breid het arrangement uit met een wandeling naar de privé-tuin van kasteel Du Parc of een gegidst bezoek aan de burcht.