Vakantiewoning De Mutsaard

Vakantiewoning De Mutsaard

Gelegen in het landelijke Herzele

Herzele
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
MUTSAARDSTRAAT 48
9550 Herzele
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 50 18 47
Link

Op zoek naar een ruime en luxe vakantiewoning in Herzele? Vakantiehuis De Mutsaard is wellicht dan precies wat je zoekt. Dit vakantieverblijf heeft 1 dubbele slaapkamer en twee enkele. Momenteel is de maximale capaciteit gesteld op 8 personen, maar neem contact op als je met een grotere groep zou willen verblijven. De Mutsaard beschikt over twee badkamers waarvan één met bad en twee aparte toiletten. De living is ruim en voorzien van moderne apparatuur en een houtkachel. Ook in de leefkeuken vind je alles wat past bij een luxe keuken. Kortom: de Mutsaard koppelt comfort aan luxe.

Hoe bereik je De Mutsaard?

Het dorpje Sint-Antelinks-Herzele ligt midden in de Vlaamse Ardennen, maar toch op redelijke afstand van de grote steden. Vanaf Gent is het 35 kilometer, Brussel ligt op 40 kilometer en vanaf Brugge moet je rekenen op 80 kilometer. Er gaan bussen naar het dorp vanuit de grote steden. Door het grote aantal stops, moet je echter al gauw op een flinke reistijd rekenen. Eenmaal bij de bushalte aangekomen is het daarna nog maar een paar minuten lopen naar je vakantiewoning. Met de fiets is het dorp goed bereikbaar.

Wat mag je verder verwachten in De Mutsaard?

Er is een leuk terras op het zuiden, dat uitermate geschikt is voor een bbq. Het vakantieverblijf is ook leuk voor kinderen als je er een dagje niet op uittrekt. Er is een speelweide met onder meer een klimtoren en andere speeltuigen. De zwemvijver bij de woning zal kinderen van alle leeftijden zeker bekoren. Ook volwassen kunnen zich daar opperbest vermaken. Bij de al complete inrichting mag je ook nog een wasmachines een vaatwasser en een diepvriezer rekenen.

De Mutsaard eetruimte met buitenzicht
De Mutsaard slaapkamer

De extraatjes bij vakantiehuis De Mutsaard

Ben jij overtuigd van het belang van aandacht voor het milieu? In Vakantiehuis De Mutsaard is rekening gehouden met de toekomst en het belang van besparing van energie. Er is ecologische verwarming met een tegelkachel en muur- en vloerverwarming. Bij de bouw en inrichting is gebruik gemaakt van ecologische materialen. Het kostbare water wordt gezuiverd via een natuurlijke vijver achter in de tuin. Als je geïnteresseerd bent in de technieken die zijn toegepast in De Mutsaard, zullen de uitbaters je daar met plezier meer over vertellen. Het is in iedere geval een prettig idee om ook op je vakantieadres de zekerheid te hebben geen extra belasting te vormen voor het milieu.

De omgeving van vakantiewoning De Mutsaard

De locatie is ideaal als startpunt voor wandelingen en fietstochten in de omgeving. Je bevindt je hier middel in de natuur van de Vlaamse Ardennen. Ook zijn er stadjes in de omgeving die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. Zottegem en Geraardsbergen liggen bij wijze van spreken om de hoek. De Vlaamse Ardennen zijn de laatste jaren steeds meer populair geworden onder toeristen, met name uit eigen land. Het gebied is echter ruim genoeg om de rust te vinden en vaak kom je nauwelijks andere mensen tegen. Even verderop is er dan ineens een schilderachtig dorp waar je van een drankje en een hapje kan genieten.

De Vlaamse Ardennen

Het heuvelland in Oost-Vlaanderen sluit niet aan op de Ardennen die in Wallonië en Luxemburg liggen. Het is een gebied met oude bossen en heuvels die maximaal 150 meter hoog zijn. De aanduiding ‘berg’ die sommige heuvels hebben gekregen, mag je dan ook met een korrel zout nemen. Het is overigens wel van belang om hier goede wandelschoenen te dragen. De heuvels kunnen behoorlijk steil zijn. Er zijn hier veel beken, omdat in het gebied een groot aantal bronnen te vinden zijn. Sommige beken hebben zulke diepe geulen uitgesleten in het land dat ze doen denken aan mini-ravijnen. Op bepaalde plaatsen krijg je het idee dat je in het hooggebergte bent.

De Vlaamse Ardennen zijn een gebied van beukenbossen die soms al erg oud zijn. Door het oudste gedeelte van het bos sluipt het dier dat symbool is geworden voor de regio: de vuursalamander. Deze landsalamander is zeldzaam en valt op door de gele tekening op een donkere huid. Er zijn in die gebied nog 20 andere diersoorten die in België alleen hier voorkomen. Indien je de mogelijkheid hebt om in het voorjaar het gebied te bezoeken kan je genieten van velden wilde hyacinten. Deze kleuren op bepaalde tijdstippen een heel gebied in een mooie tint blauw.

De Muur van Geraardsbergen

Iedere wielerliefhebber is uiteraard bekend met dit begrip. Het gaat hier om een straat op de helling van de Oudenburg in het stadje Geraardsbergen. De weg is bekleed met kasseien en vormde meerdere malen de scherprechter tijdens de Ronde van Vlaanderen waarin deze beklimming tot en met 2011 was opgenomen. De gevechten op deze helling en het lijden van de wielrenners zal altijd herinnerd worden. Als je hier tijdens je verblijf in vakantiehuis De Mutsaard een kijkje gaat nemen, begrijp je meteen dat het niet meevalt om de helling per fiets te moeten nemen. De lengte van de muur is iets meer dan een kilometer. Er zijn stukken bij met een stijgingspercentage van 20% en het gemiddelde is bijna 10%. Extra moeilijk wordt de klim omdat de kasseien horizontaal zijn gelegd.

DSC06405-Edit.jpg
De Muur.jpg
Muur van Geraardsbergen