Herzele

Welkom in Herzele

Verrassende plekjes met een boeiende geschiedenis en ongerepte plekjes natuur om heerlijk tot rust te komen: je vindt het allemaal in Herzele. En er is nog meer goed nieuws, want ook de streekbieren genieten hier heel wat faam.

Burcht Herzele
De Burcht van Herzele

Waan je een graaf

Klaar voor een flashback naar de middeleeuwen? Waan jezelf dan een echte graaf bij de burcht van Herzele. De ruïne dateert uit de 13de eeuw en werd in 1969 volledig gerestaureerd. Je kan een geleid bezoek brengen aan het monument of sporten of kuieren op het immense groene plein errond. In de zomer is dit bovendien een ideale picknickplek. 

Steenuilke Herzele
Pater Lieven van Brouwerij Van Den Bossche
Steenuilke en Pater Lieven Blond

Pittige dorstlessers

Je kan Herzele niet bezoeken zonder te proeven van de lokale lekkernijen. Zo telt de gemeente twee familiebrouwerijen waar je ook terecht kan om bier te kopen: Brouwerij De Ruyck en Brouwerij Van Den Bossche. Het Steenuilke en Pater Lieven Blond zijn bijvoorbeeld enkele pittige blonde biertjes die de perfecte dorstlessers zijn. 

Duivenbos Sint-Antelinks 3 TOV.jpg
Duivenbos

Moerassige landschappen

Een moeras in de Vlaamse Ardennen? Daarvoor moet je naar het Duivenbos in deelgemeente Sint-Antelinks trekken. Tijdens een ontspannende wandeling kan je de batterijen volledig opladen in dit 11 hectare grote natuurreservaat. In het voorjaar krijg je een instant vrolijk gevoel wanneer de bosanemonen in volle bloei staan. Tip: op de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de Dendervallei. 

Molen te Rullegem in Herzele
Molen Ter Rijst in Herzele
Buysemolen Sint-Antelinks
Molen Te Rullegem, Molen Ter Rijst en de Buysemolen

Zwaaiende wieken

In Herzele vind je verschillende authentieke molens terug die je met een gids kan bezoeken. De oudste is Molen Te Rullegem. Hoewel hij in 1380 in brand werd gestoken, werd hij dertien jaar later volledig hersteld. In 1962 werd de molen officieel beschermd als monument. 

Herzele ontdekken?

Bekijk onze selectie
12 Resultaten gevonden