Logies Zonnebloem

Logies Zonnebloem

Logeren in een vierkantshoeve

Herzele
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
GUCHTERSTRAAT 20
9550 Herzele
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 50 45 47
Link

Logies Zonnebloem is niet zomaar een vakantiehuis. Het bevindt zich in de oude schuur van een karaktervolle, gerenoveerde vierkantshoeve, typisch voor de Vlaamse Ardennen.

In de vakantiewoning logeer je met 2 tot 5 à 6 personen. Je voelt je meteen thuis in de huiselijke woonkamer en de open ingerichte keuken voorzien van handige toestellen. Slapen doe je als een roosje op de eerste verdieping, met een tv-hoek, een open slaapkamer voor twee personen en een extra slaapkamer voor drie personen (extra plooibed mogelijk). De aparte badkamer is ideaal om je even in terug te trekken: je vindt er alle comfort met een grote wastafel, een douche en een toilet.

Logies Zonnebloem
Logies Zonnebloem

Buitenruimte vol plezier

Wie Vlaamse Ardennen zegt, die zegt natuur. Een tuin mag dan ook niet ontbreken: die van Logies Zonnebloem is maar liefst 1200 vierkante meter groot en heeft een glijbaan, schommel, trampoline, pingpongtafel, boomhut en tuinhuisje. Uitrusten kan op het zonovergoten terras met een barbecue, eettafel en stoelen. En de prachtige, groene omgeving? Die krijg je er gratis en voor niks bij.

Tuin Vakantiewoning De Zonnebloem in Herzele
Logies Zonnebloem pingpong tafel
Trampoline VW De Zonnebloem in Herzele
Tuin VW De Zonnebloem in Herzele
BBQ Vakantiewoning De Zonnebloem in Herzele
Geniet van de tuin met tal van mogelijkheden

De natuur op haar mooist

In de Vlaamse Ardennen vind je heel wat natuurgebieden. Enkele van de bekendste zijn het Brakelbos en het Kluisbos, maar er zijn nog zoveel andere pareltjes om te ontdekken. Diep verscholen in het mooiste dal van Herzele vind je bijvoorbeeld het Duivenbos, een uitgestrekt en weelderig groen natuurreservaat waar zeldzame moerasplanten en -dieren een plekje vinden.

Het krioelt er van de bronnen: water borrelt plaatselijk tot aan de oppervlakte en zorgt voor een moerassige bodem. Zuurstofrijk en boeiend om te ontdekken, zeker in het voorjaar. Elk jaar floreren voorjaarsbloeiers, zoals de bosanemoon, daslook en dotterbloem. Ze toveren de bosgrond om in prachtige kleuren. Een streling voor het oog! Trek dus zeker je laarzen aan voor een stevige wandeling en klim naar de top van de heuvel voor een verbluffend uitzicht over de Dendervallei.

Duivenbos Sint-Antelinks 2 TOV.jpg
Duivenbos Sint-Antelinks 3 TOV.jpg
Duivenbos

Hup met die beentjes

In en rond de omgeving van Herzele ervaar je de natuur op haar allermooist. Bekijk daarom zeker ook de andere fascinerende fiets- en wandelroutes.

Trek er zelf op uit of volg een van de uitgestippelde tochten. Bij de dienst Toerisme van Herzele kan je terecht voor verschillende routes, die je al wandelend of fietsend langs de mooiste plekjes van de Vlaamse Ardennen loodsen. Mooi én uniek, met routes zoals de Driemolensroute, de Brouwerijenroute en de Erfgoedroute.

Kan ook: neem de fiets naar één van de nabijgelegen steden, zoals Geraardsbergen, de stad van de 3 M’s. Je vindt er de fameuze Muur, het oudste Manneken Pis en overheerlijke mattentaarten.

Burcht Herzele
Burcht Herzele.jpg
Burcht Herzele

Verken de buurt van Herzele

De gemeente Herzele is ideaal gelegen tussen de Dendervallei en de Zwalmstreek. Ongeveer 40 kilometer van Brussel, 35 kilometer van Gent, 10 kilometer van Geraardsbergen, in het hart van een streek die ieders hartje sneller doet slaan.

Waan jezelf een graaf bij de burcht van Herzele: een ruïne die dateert uit de 13de eeuw en in 1969 volledig werd gerestaureerd. Of vergaap je aan de zwaaiende wieken van de verschillende authentieke molens die je in Herzele vindt. De oudste is Molen Te Rullegem, een officieel beschermd monument. Ook molen Ter Rijst en de Buysemolen zijn de moeite waard. Je kan ze bezoeken met een gids voor een boeiend geschiedenislesje.

Eigenaars VW De Zonnebloem in Herzele
Gastgezin vakantiewoning De Zonnebloem in Herzele
Het gastgezin van logies Zonnebloem

Smakelijke dorstlessers

Honger of dorst? Dat treft, want je kan Herzele niet bezoeken zonder te proeven van lokale lekkernijen. Je hebt een ruime keuze aan streekbieren, want de gemeente telt twee familiebrouwerijen: Brouwerij De Ryck en Brouwerij Van Den Bossche. Het Steenuilke en Pater Lieven Blond zijn bijvoorbeeld enkele pittige blonde biertjes die de perfecte dorstlessers zijn. Schol!

Boek je verblijf

Klinkt je dat allemaal als zalige muziek in de oren? Boek dan snel je verblijf bij Logies Zonnebloem. Neem vrijblijvend contact op voor alle info, prijzen en beschikbaarheden!