Vakantiewoning Plein 21

Vakantiewoning Plein 21

Idyllisch decor in het groene landschap van Kluisbergen

Kluisbergen
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
KWAREMONTPLEIN 21
9690 Kluisbergen
E-mail
Telefoonnummer
+32 474 47 15 00
Reservation
Online boeken
Link

Ben je op zoek naar een ruime vakantiewoning in Kluisbergen, dan is Plein 21 een goede optie. Hier kunnen 12 personen gebruikmaken van het vakantieverblijf. Er zijn 4 kamers voor 2 personen en beneden een kamer met twee 2-persoonsbedden. In totaal zijn er ook 5 badkamers. Beneden is er een ruime woonkamer en een volledig ingerichte keuken. Daarnaast kun je gebruik maken van de berging, de mooie tuin met terras en de fietsenstalling. Deze woning is dan ook ideaal voor een groter gezelschap, maar je kunt uiteraard ook informeren naar de mogelijkheden voor een kleinere groep.

Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Zowel binnen of buiten kan je heerlijk vertoeven

Wat mag je verwachten in Plein 21?

Oost-Vlaanderen is een populaire bestemming voor landgenoten uit de rest van het land. Kluisbergen heeft behalve wandel- en fietstochten nog veel meer te bieden voor jong en oud. In de omgeving vind je bijvoorbeeld mountainbikeroutes, maar je kunt er ook zwemmen. Plein 21 vormt ook vaak het uitgangspunt voor teambuilding. In de Vlaamse Ardennen is er meer dan genoeg ruimte om je sportief uit te leven met een team. Het is dan altijd prettig om weer terug te keren in de luxe van Plein 21. Wil je een keertje ontspannen waarbij ook het sportieve element niet ontbreekt, dan is bowling wellicht een leuke mogelijkheid.

Wat biedt Plein 21 nog meer?

De woonkamer, de volledig uitgeruste keuken en de tuin met terras maken al duidelijk dat Plein 21 een luxe accommodatie biedt, maar er is nog meer. Er is een aparte televisieruimte en een zithoek en ontspanningsruimte boven. Je komt dan ook lekker tot rust zonder eventuele andere gasten tot last te zijn. De tuin is omheind en dat zorgt ook voor een gevoel van rust en kalmte. Voor kinderen is het wellicht een leuke verrassing om te weten dat er in de nabije omgeving een mini-golfbaan is

Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
De eetkamer, de keuken en de slaapkamers

Dit moet je weten over de vakantiewoning

Vakantiewoning Plein 21 staat dus beslist voor een luxe verblijf, maar er zijn nog meer dingen die handig zijn om te weten voor je je koffers in gaat pakken. Badlinnen en keukenlinnen dien je zelf mee te brengen, dit is op locatie niet beschikbaar. Lakens zijn echter wel inbegrepen. Verder is het fijn om te weten dat overal in de woning wifi beschikbaar is. Het is verboden om in Vakantiewoning Plein 21 te roken en huisdieren zijn niet toegestaan. Op de website kun je eenvoudig de beschikbaarheid van de woning checken.

Eten en drinken in Plein 21

Plein 21 is een vakantiewoning, dat wil zeggen dat je zelf voor het ontbijt, de lunch en het diner moet zorgen. De keuken is voorzien van allerlei gemakken, zoals een oven en koelkast. Verder is er een koffieapparaat en een waterkoker en kun je eenvoudig je eigen brood roosteren. Wil je toch een keer helemaal ontspannen uit eten? De eigenaren hebben goed contact met een aantal restaurants in Kluisbergen, waar zij je graag meer informatie over zullen geven. Een hapje eten kan bijvoorbeeld bij Drank- en Spijshuis ’t Konijntje, restaurant 't Palet, restaurant 't Monumenteetcafé In De Zon en  café D' Oude Hoeve. Wil je eten thuis laten bezorgen, dan kan dat uiteraard ook.

De omgeving van Plein 21

Als je een wielerfanaat bent, hoeven we je niets te vertellen over de kasseien in de het centrum en de hellingen waarop menig duel is uitgevochten door de professionals. Maar je maakt in de buurt van Vakantiewoning Plein 21 ook op je gemak zelf lange fiets- en wandeltochten. De Vlaamse Ardennen zijn een prachtig gebied om te bewonderen. Dat is ook de kunstenaars opgevallen, want na de Tweede Wereldoorlog heeft een groot aantal kunstenaars zich hier gevestigd. In het dorp zal je dan ook meerdere galeries aantreffen. Als je eens wat anders wilt dan de natuur in, kan je uiteraard gaan voor de kunst of een citytrip in de omgeving. Plein 21 is dus een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie.

Uitzicht Vakantiewoning Plein 21 in Kluisbergen
Het uitzicht vanuit de vakantiewoning

Over de Vlaamse Ardennen

Plein 21 ligt centraal in de Vlaamse Ardennen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, maakt dit natuurgebied geen deel uit van de Ardennen in Wallonië en Luxemburg. Er zijn diverse landschappen hier, waarvan het heuvellandschap het meest opvallend is. Beekjes, die ontspringen uit talloze bronnen, zijn op sommige plaatsen zo diep in de bodem gesleten dat er een soort landschap is ontstaan dat doet denken aan het hooggebergte met ravijnen.

Er zijn hier oude bossen en pittoreske dorpjes. Een van de grootste bossen ligt vlakbij Kluisbergen: het Kluisbos. Bovendien ligt dit bos ook nog eens op de top van de Kluisberg, een klim van ruim 140 meter. Ideaal wanneer je echt even lekker de benen wilt strekken.

De Vlaamse Ardennen is het leefgebied van de vuursalamander. Deze middelgrote salamander leeft in de oude bosgebieden en is een symbool voor de omgeving. Er zijn nog vele andere planten en diersoorten die je alleen in dit gebied zal vinden. De biodiversiteit is er erg groot. Als je gaat wandelen in deze prachtige omgeving, denk dan wel aan goede wandelschoenen en bescherming tegen de zon in de zomer.

bos bomen kluisbos.jpg
rusten wandelaars Kluisbos_0.jpg
Kluisbos

Wat is er te zien in Kluisbergen?

Kluisbergen werd al in de oudheid bewoond en dat is beslist te danken aan de strategische ligging.

Kwaremont, waar Plein 21 te vinden is, vormt een deelgemeente van Kluisbergen. De naam Kwaremont stamt waarschijnlijk uit het Gallo-Romeins en betekent ‘ vierkante berg’. In de 19e eeuw is er een grote Romeinse munten-schat gevonden in de omgeving. Ook zijn er restanten van Romeinse villa’s gevonden. Vandaag de dag zijn er een aantal bezienswaardigheden zeker de moeite waard:

1. Kasteel Calmont

Het stoere landhuis is momenteel wit gepleisterd en is via een lange lindelaan bereikbaar. Opvallend is een dienstwoning, die is uitgevoerd als een Zwitsers chalet. Het pand is 19e-eeuws en een unicum in deze streek.

2. Sint-Amanduskerk

Deze werd gebouwd in 1787, maar er was al sprake van een kerk op deze plaats in de 12e eeuw. De kerk werd beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en is nadien in de jaren 50 hersteld in de originele staat. De hele kerk is witgepleisterd behalve de onderkant van de toren. Dit maakt de kerk bijzonder fotogeniek.

3. De dorpskern

Lekker klossen over de kasseien in het centrum van het dorp mag je zeker niet overslaan. Hier vind je meerdere galeries. Wellicht is er iets voor jou bij aks herinnering aan je bezoek in deze bijzondere omgeving.

Landschap Kwaremont
Kwaremont
Sint-Amanduskerk in Kluisbergen
Sint-Amanduskerk